ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 ‘’ΜΕ ΠΕΙΣΜΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…’’, ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ –ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΑΣΖ … ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ’’
Αντώνης Αντίοχος Μπαλιακράς (Αντιδήμαρχος Ελατίων)

 
Έχουμε περάσει πολλές και απίθανες καταστάσεις σήμερα στο δήμο. Μια και αναφερθήκαμε στο Δήμο Αρτεμισιων ήταν ό μόνος που πλήρωνε τότε τις υποχρεώσεις του. Αν το έκαναν όλοι οι δήμοι δεν θα φτάναμε σε αυτή τη κατάσταση σήμερα. Το είχα πει. Ο Καλλικράτης θα καταστρέψει τη τοπική αυτοδιοίκηση, όπως και τη κατέστρεψε.
Ζούμε αυτή τη κατάσταση που πράγματι τα χωριά υποφέρουν. Σήμερα ήρθαν 10 πρόεδροι και παιδευόμαστε ότι θα φτιάξουμε δρόμους χωματόδρομους με ένα μηχάνημα που έχουμε,  για να μαζέψει ο κόσμος τις ελιές του. Όταν ήμουν δήμαρχος Αρτεμισιών πήγαιναν με τα ιχ τους. Σήμερα μείναμε ,να κοιτάμε μόνο  τη πλατεία Σολωμού.
Αυτή τη στιγμή κάνω εκλογές στην Ένωση. Την ερχόμενη εβδομάδα δεσμεύομαι να έρθω στο στούντιο σας να συζητήσουμε για το Δήμο.
Το μόνο που μπορεί να γίνει αυτή της στιγμή σαν πλειοψηφία, είναι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να κοιτάξουμε να παλέψουμε τουλάχιστον να υπάρξει μία στασιμότητα στα προβλήματα, να μην διογκώνονται
Άνθρωπου που με είχαν αμφισβητήσει έρχονται σήμερα και μου λένε ότι είχα δίκιο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή με τα σκουπίδια είναι το υπόλειμμα. Εδώ και τώρα πρέπεπι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΗΛΩΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΔΗΛΩΣΕ:
Ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου τον κόσμο για την τιμή και την αγάπη που μου έδειξαν 35 χρόνια. Θα παρακολουθώ και θα είμαι κοντά, όμως ήρθε ή ώρα να πω γεια.
Αυτή τη στιγμή για μένα είναι μία πρόκληση. Δεν θα εγκαταλείψω την Ένωση, τώρα που είναι σε δύσκολη περίοδο, θα την βάλω σε μία σειρά και έπειτα θα πω αντίο.
Μου δημιούργησαν την εντύπωση ότι πρέπει να είμαι παρών για να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. 
Κουβεντιάζω ευθέως… υπήρξαν πισώπλατα μαχαιριές….
Οι αγρότες με αγαπούν και θα το αποδείξουν γι άλλη μια φορά.
Οι πολιτικές μου προεκτάσεις όπου και να κάθομαι θα υπάρχουν.
Οι εκλογές θα είναι τη Κυριακή. Πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα και θα πάμε ανοδικά.
Οι τιμές για τη σταφίδα που έχουμε εξασφαλίσει είναι πολύ καλές και αν χρειαστεί θα αντιμετωπίσουμε άλλους που αντιστρατεύονται την ένωση.
Εγώ και το συμβούλιο μου έχουμε αγοράσει ότι πούλησε η αγροτική τράπεζα και το έχουμε ξεπληρώσει. Έχουμε μία άρτια περιουσία, αν χρειαστεί η γενική συνέλευση θα πάρει σχετικές αποφάσεις, για να πουλήσει ένα περιουσιακό στοιχείο της ένωσης
Οι παλιοί που ασχολούμαστε με την πολιτική γνωρίζουμε ότι μέχρι να κλείσει η κάλπη σου λείπει πάντα ένας ψήφος και αγωνιζόμαστε γι αυτόν.
Διονύσης Μουζάκης Μποζώνος (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)

ΠΗΓΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΟΥ ‘’ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ’’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑ -  ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ‘’ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ….’’ ΥΠΗΡΞΕ ΟΜΩΣ ΑΝΟΧΗ…
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΦΟΔΣΑ ‘’ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ’’
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΟΤΙ ‘’ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΑ -  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ’’


Όπως λέει και ο λαός κάθε πέρυσι και καλύτερα. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και είναι πικρή. Η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ κάτι προσπαθεί να κάνει… αλλά είναι πολύ αργά… Είτε με τη προώθηση της μονάδας ως προς τους διαγωνισμούς αλλά γίνονται με αργά βήματα και άσχημο τρόπο. Πριν ένα χρόνο τα ίδια συζητούσαμε.
Η  αντιπολίτευση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι προτάσεις και να τις στηρίζει. Πρόταση μας ήταν ο ΛΙΒΑΣ. Όμως το πώς καταλήξαμε και με ποιες ενέργειες δεν ήταν στο χέρι μας. Μέχρι αυτή τη στιγμή γίνονται όλα με πολλές παραλήψεις και μεγάλη αργοπορία. Γι αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Υπάρχει μεγάλη διαμάχη μεταξύ ΔΗΜΟΥ-ΦΟΔΣΑ. Είναι ένα κομμάτι πολύ σοβαρό για όλους μας.
Τραγική η κατάσταση που υπάρχει εκεί. Εγώ πολλές φορές δεν πήγα πρίμα με το συνδυασμό μου  και είχαμε κόντρα . Ακόμη και στα μηχανήματα, στο τρόπο παραλαβής, είπαμε όχι. Οι βαθύτεροι λόγοι. Εγώ το είχα πει από το Μάρτιο που θα γινόταν ο διαγωνισμός. Ήταν Φεβρουάριος ή Μάρτιος και γινόταν στο δημαρχείο. Είχα κάνει πολλές επισημάνσεις στη σύμβαση. Είχα πει ότι ήταν πάρα πολλά τα λεφτά. Ακόμη και από το δικό μου συνδυασμό πολλές επισημάνσεις πέρασαν έτσι. Η επιτροπή παραλαβής ή παρακολούθησης ήταν έτσι διασφαλισμένη που να μην μπορεί να μιλήσει κανείς.
Υπήρχε μία ανοχή. Δεν κάναμε σαν συνδυασμός σκληρή κριτική και γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Εγώ δεν ήμουν σύμφωνος στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και το έδειχνα
Με την επιλογή του ΛΙΒΑ ήμουν υπερ. Για να πάνε τα σκουπίδια με τον τρόπο που πήγαν εκεί , με αυτό δεν είμαι υπερ. Το να πάμε όπως-όπως δεν μου άρεσε. Σε αυτό το κομμάτι καταλογίζω ευθύνες.
Με το Γιώργο Αρμένη έχουμε συνεργαστεί, είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, αλλά δεν έχω ξεκαθαρίσει αν αξίζει να κατέβω στις εκλογές και αν υπάρχει κάποιος φως στο οποίο θα μπορώ να βοηθήσω…
Εκτός από δημοτικός σύμβουλος είμαι και εκπρόσωπος του συνδυασμού μας στο ΦΟΔΣΑ.
Αυτή τη στιγμή ο Διευθυντής  του ΦΟΔΣΑ έφερε μία επιστολή στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ότι ‘’ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΑ  – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ’’ .
Τα επιχειρήματα του ήταν πολλές ενέργειες, λανθασμένα, αργοπορημένα και έχουμε φτάσει στο δια ταύτα σε συνάρτηση με το οικονομικό. Χρωστάμε πολλά χρήματα στη ‘’Μεσόγειο’’, και κάθε μήνα γίνεται αγώνας για να πληρωθεί το προσωπικό και να βρεθούν και χρήματα για τον εργολάβο.
Είναι σε πολύ κομβικό σημείο ο ΦΟΔΣΑ αυτή τη στιγμή. Όπως πάμε αυτή τη στιγμή μαθηματικά ΠΑΜΕ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ.
Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα χρήματα που χρωστάει ο Δήμος στο ΦΟΔΣΑ ακόμη και με αγωγή αν χρειαστεί. Τα ποσά είναι πολλά και παίζονται…..
Αυτό που γίνεται τώρα, που υπάρχει κόντρα μεταξύ συμβούλων της συμπολίτευσης δεν πρέπει να το δείχνουν στους πολίτες.
Εάν θέλει ο Δήμαρχος να κλείσει το ΦΟΔΣΑ να τον κλείσει, αλλιώς να τον στηρίξει.
Σαφώς το νέο , το φρέσκο,  φέρνει νέες ιδέες, δεν ξέρουμε όμως αν είναι και ικανό….
Στην αυτοδιοίκηση μπήκα πέρυσι το Μάιο και φέτος μπήκα στο συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ. Ότι μπορούσα το εισηγήθηκα και πραγματικά το συμβούλιο το έχει αποδεχτεί είτε σε τρόπους αναθέσεων, διαγωνισμών, αποφάσεων. Στο συνολικό όμως κομμάτι της διαχείρισης ή της αποκομιδής δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Εγώ μόνο είμαι αντιπολίτευση… αν παραιτηθώ και τι έγινε; Θα υπάρχει λόγος αντιπολίτευσης αν φύγω;
Στο ΛΙΒΑ έχω πάει μία φορά. Ήταν όπως έπρεπε να είναι ο χώρος, σίγουρα υπήρχαν τα δέματα και λειτουργούσε ικανοποιητικά. Είχα πάει όμως, στις αρχές του καλοκαιριού. Πρόσφατα δεν πήγα. Προς το παρόν η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ λειτουργεί εκεί. Κάποια στιγμή είχε υπάρξει πρόβλημα με ένα μηχάνημα που είχε σταματήσει αλλά φτιάχτηκε η βλάβη.
Θέλω να προσθέσω πάνω στο αντικείμενο που ασχολούμαι και έχω χόμπι και είναι ο αθλητισμός ότι είναι μία περίοδος που αρχίζουν τα πρωταθλήματα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια γήπεδα που είναι σε αποσύνθεση, κάποια γήπεδα που ντρέπεσαι να μπεις μέσα, εξαιρώντας το δημοτικό στάδιο. Πραγματικά η κατάσταση είναι απαράδεκτη . Δεν υπάρχει καμία μέριμνα των γηπέδων.
Θα έπρεπε ο δήμος τουλάχιστον να έχει κάνει μία συντήρηση. Να στείλει ένα υδραυλικό να φτιάξει ένα καζανάκι, να φτιάξει μία σωλήνα , να δέσει ένα συρματόπλεγμα.
Δεν είναι μόνο ο ΛΙΒΑΣ αλλά και τόσα άλλα πράγματα…. Και ακούω γενικώς ότι θα βάλουν υποψηφιότητα το Μάιο αφήνοντας μέχρι τότε στο έλεος τη ζακυνθινή κοινωνία. Αυτό πραγματικά είναι απαράδεκτο.
Τον Δήμαρχο δεν το παροτρύνουν  να κάνει ενέργειες, δεν καταθέτουν προτάσεις… Ας κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση  και αν δεν την απόφαση που θα παρθεί δεν την  υλοποιήσει ο δήμαρχος , μόνο τότε θα είναι υπεύθυνος.

 Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (03/10/2018)

 
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός