ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Σταύρος Σκιαδόπουλος (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)

Έγινε η γενική συνέλευση, υπήρχαν ηχηρές απουσίες αλλά υπήρχαν και παρουσίες όπως του κ. Αντιπεριφερειάρχη του κ.Νιοτόπουλου του Θ. Κολποδίνου ,Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων) ,ο. Α. Ποταμίτης, ο Δ. Γουάστωρ, ο Ν. Βαρδακαστάνης του συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ, και ο δικηγόρος Λ. Γιαννάτος.
Θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι για την κατάσταση στο ΛΙΒΑ, ο μόνος ενημερωμένος ήταν ο σύλλογος του ΒΡΑΧΙΩΝΑ .  Μιλάμε για μια χωματερή ακόμη.
Σε ερωτήσεις που κάναμε, είδαμε ότι οδεύουμε προς αυτό. Από συμπεράσματα αυτό που είδαμε ήταν ότι όλοι έρχονται με τη πλευρά του συλλόγου.
Οποιοσδήποτε, είτε ανήκει στο συμβούλιο είτε είναι μέλος, είπαμε ότι αν κάποιος θέλει να πολιτευτεί αν δεν συντάσσεται με τις απόψεις του ΒΡΑΧΙΩΝΑ να διαγράφεται και από το σύλλογο. Δεν μπορεί να τον πουλήσει το ΛΙΒΑ κανένας.
Επειδή δεν είχε απαρτία η γενική συνέλευση , θα την επαναλάβουμε. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη αδιαφορία όμως από τη κοινωνία. Επειδή  πάντα είμαι ειλικρινής η αδιαφορία είναι μεγάλη και έχουν βολευτεί με το να τρέχουν 10 άνθρωποι.
Εμείς θα την επαναλάβουμε τη γενική συνέλευση. Ήταν εκεί και οι νέοι άνθρωποι  της «επανεκκίνησης» να ακούσουν και να ενημερωθούν.
Δεν θέλω να χαρακτηρίσω την απουσία του δημάρχου και δεν είναι δικαιολογία η απουσία του για να μεταβεί στο συνέδριο της ΝΔ.  Δεν ήταν παρόντες , ούτε το δημοτικό συμβούλιο, ούτε κάποιοι που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.
Η απαξιώνουν το σύλλογο ή…
Μου έκανε εντύπωση που δεν ήταν ο κ.Μαρίνος Αναστάσιος , τ. δήμαρχος Αλυκών. Δεν είχαμε καμιά ενημέρωση για την απουσία του.
Χειρότερη από την απουσία του Δημάρχου ήταν η απουσία του  κ.Κασσιμάτη που πριν 4 χρόνια ήταν λαλίστατος και σήμερα που φτάσαμε στο απροχώρητο και έπρεπε να είναι παρών ήταν εξαφανισμένος. Έπρεπε να είναι να πει την άποψη του
Ούτε η κα Πυριόχου ήταν. Οι απουσίες ήταν πολλές και μεγάλες. Δεν χρειάζεται λεπτομερής αναφορά. Επιτρέπεται σε ένα ζήτημα όπως αυτό, που η Ζάκυνθος κάθεται επάνω σε βόμβα να μην έρχονται να συνταχθούν? Δεν έχουν ιδέα τι έχει η μελέτη και τι έχει η πρόσθετη μελέτη.
Όσοι ήταν εκεί άκουσαν . κάναμε και 2-3 ερωτήσεις στον αντιπεριφερειαρχη. Μας είπε ότι 2-3 φορές που πήγαν επάνω η μονάδα δε λειτουργούσε για διάφορους λόγους. Κρατούσε κάποιες ισορροπίες.
Αν ο κ.Μαρίνος Τέλης που έκανε σοβαρή καταγγελία και μάλιστα δημόσια, αναφερόμενος σε μίζες μπροστά του μέσα στο γραφείο , δεν γνωρίζω τι θα κάνει στη συνέχεια.
Το θέμα είναι δικό του . Κάποιοι μπορεί να θίγονται , γιατί μίλησε σε εκπροσώπους της εταιρείας αλλά και του δήμου… Ίσως όμως και να πρέπει ν ατο συνεχίσει το θέμα. Σαν σύλλογος θα του ζητήσουμε να μας δώσει πληροφορίες για το συγκεκριμένα και αν δεν μας δώσει θα πάμε στον Εισαγγελία
Καλούμε δημόσια, το Δήμαρχο, το Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ, το κ. Κάρδαρη , το λαλίστατο μέχρι πριν 3 μήνες κ.Τσίπηρα ,σε δημόσιο διάλογο.
 
Σπύρος Σπύρου (τ.Περιφερειάρχης ΠΙΝ- ΝΕΑ ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ)
Ήταν χαρά μου μεγάλη που βρέθηκα στο νησί να συν εορτάσω με τους ζακυνθινούς την εορτή του Αγίου Διονυσίου
Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε και να λύνουμε προβλήματα
Προσφορά ήταν όλη μου η πορεία. Τελέσαμε ένα έργο που δεν είμαστε ευχαριστημένοι λόγω παραλείψεων. Σε συνεργασία όμως με υπηρεσιακούς παράγοντες είμαι εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα
Με εντολή της κοινωνίας ξανά διεκδικώ τη περιφέρεια και είμαι παρών μέχρι τις εκλογές τις αυτοδιοικητικές του Μαΐου.
Είμαστε η πρώτη αιρετή περιφερειακή αρχή που ενώσαμε τις 4 νομαρχίες σε μία περιφέρεια. Με ικανοποίηση και σε σύμπνοια με τους υπαλλήλους αξιοποιήσαμε τους  πόρους  του 4 ΕΣΠΑ και προετοιμάζαμε το νέο ΕΣΠΑ.
Μετά λύπης μου θα πω ότι αυτή τη στιγμή λιμνάζουν πάνω από 100 εκτοξεύτρια στην περιφέρεια.
Ως πολιτικός κινούμε, και  τη Ζάκυνθο τη βλέπω με αγάπη
Είμαστε ταγμένοι να αντιμετωπίζουμε τη καθημερινότητα, έχει ελλείψεις το οδικό δίκτυο, αλλά και σοβαρότατα προβλήματα παράλληλα. Ο δρόμος ΑΛΥΚΕΣ –ΞΥΓΚΙΑ που είχα δημοπρατήσει δεν ολοκληρώθηκαν όπως δεν έγινε τίποτα και με την οδική ασφάλεια
Το μάστερ πλαν αρχίζει να υλοποιείται αλλά παρόλα αυτά λείπουν οι μελέτες και οι προσπάθειες υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου
Από τον κ.Μυλωνά υπήρξε προσπάθεια να εξασφαλιστεί το έδαφος για τη μόνιμη γέφυρα. Η πρόχειρη κατασκευή ασφαλώς εξυπηρέτησε όμως δεν είναι η λύση που έχει ανάγκη η Ζάκυνθος.
Θέλει πολύ δουλειά η Ζάκυνθος και το ενδιαφέρον μου εστιάζεται σε μια επιθυμία και από τους πολίτες
Έχω μία κοινωνική και πολιτική διαδρομή. Πιστεύω ότι μία νέα περιφερειακή διοίκηση με τη δική μου παρουσία θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα της Ζακύνθου όπως τα θέματα της υγείας, του αγροτικού τομέα , του παλιού νοσοκομείου
Δεν εμφανίζομαι ως θαυματοποιός αλλά γνωρίζω τις ανάγκες. Σήμερα επισκέφτηκα όλες τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητα. Εισέπραξα το χαμόγελο τους και την ικανοποίηση τους που κάποιος κατανοεί την προσπάθεια τους.
Δε σας κρύβω ότι η αποξήλωση των υπηρεσιών έχει μειωθεί. Υπάρχει μια δυσκινησία μεγάλη στο παραγόμενο έργο. Παράλληλα περιμένουν και λιμνάζουν τα 100 εκατομύρια στο ΕΣΠΑ αλλά δεν υπάρχουν μελέτες και ενδιαφέρον
Ο προγραμματισμός που πρέπει να γίνεται μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό δεν γίνεται με προοπτική μέλλοντος
Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όπως και στη Κέρκυρα και στη Κεφαλονιά και στη Λευκάδα.
Τα σκουπίδια αν δε τα διαχειριστείς στη πηγή, χάνεται χρόνος. Η διαχείριση τους απαιτείται να γίνεται με το καλύτερο τρόπο και η αποκομιδή να γίνεται έτσι ώστε ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες  να μην επιβαρύνεται
Γνωρίζω ότι πριν 2 ημέρες έγινε συνάντηση των φορέων στο Καταστάρι. Υπάρχουν έντονα παράπονα και ανησυχίες. Η δημοτική αρχή με διαβεβαίωσε ότι όλα πάνε καλά, εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν ελλείψεις. Πρέπει να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πλήρη διαχείριση των απορριμμάτων.
Δυστυχώς δεν τηρείται ούτε το σχέδιο ούτε το χρονοδιάγραμμα. Οφείλουν όμως να μπορούν να υλοποιούν και όχι να δικαιολογούν ο ένας τον άλλο.
Έχω δικαιωθεί στο σημείο που έκλεισα το ΣΚΟΠΟ. Από το 2012 υπήρχαν εντολές από του υπουργείο περιβάλλοντος ότι έπρεπε να κλείσει. Υπήρχε προσφυγή στο ΣτΕ. Σε αυτή τη κατεύθυνση λοιπόν το Φεβρουάριο του 2014 αποφασίσαμε να κλείσει , προκειμένου στο ΣτΕ να μη τιμωρηθεί η Ζάκυνθος. Έγινε χωρίς όμως να κλείσουμε με πορτόνι ή με φύλαξη. Η δημοτική αρχή συνέχισε να πηγαίνει απορρίμματα 2 χρόνια όταν νέες καταγγελίες από κατοίκους εκεί έφτασαν στον Εισαγγελέα
Ο δήμαρχος που έλεγε ότι του έκλεισα το ΣΚΟΠΟ ήταν παραπληροφόρηση π ου με αδικούσε.
Δρομολογήθηκε μία κατάσταση, θα έχω ενημέρωση γιατί θα επισκεφτώ το χώρο να έχω μία εικόνα προσωπικά. Σκοπός μας είναι να υπάρξει μία νόμιμη διαχείριση των σκουπιδιών και το αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει το περιβάλλον
Η περιφέρεια χρηματοδοτεί ανάγκες που έχει ο φορέας για έργα αλλά δεν θα συνεναίσουμε σε παραλείψεις που θα επιβαρύνει το περιβάλλον
Η Κέρκυρα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση που ξεκινάει από μια αθέτηση ή μία προεκλογική υπόσχεση Τσίπρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση Ο ΧΥΤΑ στη Ν.Κέρκυρα να χρησιμοποιηθεί.
Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει ο χώρος στη μέση Κέρκυρα. Το εργοστάσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης δεν προχώρησε. Έφεραν δεματοποιητή και το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος  χρόνος
Αν ήμουν σήμερα περιφερειάρχης και παράλληλα και ο δήμαρχος είχε δρομολογήσει το εργοστάσιο , δεν θα είχαμε την απώλεια χρόνου και τη ζημιά.
Σήμερα το αδιέξοδο είναι μπροστά μας και τη θερινή περίοδο η Κέρκυρα θα περάσει δύσκολα .
Όσο και αν προσπαθεί ο κ.Γαλιατσατος να φύγει από το κάδρο της ευθύνης έχει το ποσοστό του, για να είμαι δίκαιος. Το φορτίο το βαρύ το φέρει ο δήμος η ο φορέας διαχείρισης.
Τα προβλήματα είναι κοινά. Κύριο είναι ο τουρισμός. Όταν έρχεται ο τουρίστας και έχει τεράστια προβλήματα, ηχορύπανση, ρύπανσης θαλασσών , ηλεκτροφωτισμού τι διαφήμιση να κάνεις?
Στο επόμενο βήμα είμαι της αρχή ότι τα θέματα πρέπει να τα λύνουν οι πολίτες μέσα από πρόσωπα της κοινωνίας. Γνώμη συμβουλευτική , να αφουγκράζονται τη κοινωνία πρέπει να έχουν οι φορείς , οι δημοσιογράφοι , τα επιμελητήρια. Δεν μου αρέσει να αγνοείται η τοπική κοινωνία.
Από την άλλη πλευρά εκτιμώ ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει. Αντάρτικό είναι αστεία κουβέντα. Μέσα από αυτή τη διεκδίκηση τα συλλογικά όργανα πρέπει να έχουν άποψη.
Όταν η επιλογή των προσώπων δεν έχουν διαδρομή αλλά είναι διορισμένα δημιουργούν αντίδραση στην κοινωνία. Αυτό το εισέπραξα και γι αυτό έκανα έγκαιρη δήλωση ότι θα διεκδικήσω και θα ζητήσω τη στήριξη της ίδιας της κοινωνίας. Μέχρι τον Αύγουστο θα ασκώ τα καθήκοντα μου εκεί που με ένταξε η κοινωνία. Έχω την υποχρέωση να είμαι παρών στα προβλήματα της κοινωνίας.
Διαπιστώνων ότι μία κοινωνία που είναι φτωχοποιημένη και έχει γονατίσει, δε μπορεί να παραμένουμε με σκυμμένο το κεφάλι
Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Τους βλέπουμε μεγάλους  γιατί εμείς σκύψαμε. Δεν μπορεί με αλαζονεία και αυταρχισμό να απαιτούν να είναι άτομα που δεν είναι αναγνωρισμένα στην κοινωνία. Άνθρωποι που έχουμε ασκήσει πολιτική και έχουμε παράσχει έργο οφείλουμε να κριθούμε. Όταν κάποιος δε γνωρίζει το τόπο δεν μπορεί να εμποδίζει κάποιον άλλον να διοικήσει.
Αισιοδοξώ ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει .. .

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός