ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ  • Ο Παναγιώτης Κόκλας στο IonianRadio.gr: "Ζητάω από τον κόσμο να μας εμπιστευτεί... Η κ.Κράτσα ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει και τι έχει προσφέρει στα Επτάνησα" 


Η εικόνα που μπορώ να δώσω είναι ότι εξελίσσεται ομαλά η προεκλογική περίοδος.  Υπάρχουν πολλές διαφορές του νέου νόμου Κλεισθένη με το προηγούμενο νόμο. Εδώ ο καθένας μας πρέπει να λειτουργήσει και ομαδικά και ατομικά και για τον επικεφαλή. Είναι ένα μείον αυτό. Ο κόσμος θέλει να μιλήσει με τον επικεφαλή, θέλει να είναι σε άμεση επαφή μαζί του . Η απουσία της της κ. Κράτσα είναι δικαιολογημένη. Πρέπει να είναι στη Κέρκυρα πάρα πολύ καιρό, χρειάζονται επαφές από όλα τα 7νησα. Είναι ζακυνθινιά δεν μπορούσε όμως να είναι συνέχεια εδώ.

Όταν βγήκαμε και πήγαμε περιοδεία σε 4 κοινότητες ο κόσμος ζητούσε τα αυτονόητα

Στο Βασιλικό για παράδειγμα, ζητούσαν τουριστική ανάπτυξη, κάτι το φυσιολογικό. Βέβαια υπήρχαν διάφορα παράπονα.

Η ίδια η κ.Κράτσα μπορεί να προσφέρει πολλά από τα προγράμματα από την Ε.Ε.

Στο Αργάσι οι κάτοικοι μας ζήτησαν, για το λιμάνι και την παραλία

Αμπελόκηπους και Μουζάκι μας ζήτησαν κάτι αυτονόητο… λάμπες φωτισμού στην εθνική οδό.

Αυτά θα πρέπει να δώσουμε στο κόσμο. Αυτά πρέπει να δει ο κόσμος. Το παν για τον κόσμο είναι η καθημερινότητα. Όχι να μας δει τώρα και μετά να μας ξαναδεί μετά από 4 χρόνια.

Η κ. Κράτσα μπορεί να βοηθήσει και πιστεύω ότι πάντα βοηθούσε το νησί μας σε ότι μπορούσε και σε ότι της ζητούσαν οι εκάστοτε αυτοδιοικητικοί.

Πόσα ζακυνθινόπουλα πήγαν φιλοξενούμενα στις Βρυξέλλες από τη κ.Κράτσα;

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα ξέρει να τα διεκδικήσει και μπορεί να τα διεκδικήσει η κ.Κράτσα.Ο νόμος του Κλεισθένη δίνει τη δυνατότητα των συνεργασιών, αλλά  για να μπορεί να έχει πλειοψηφία ο περιφερειάρχης θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλους συνδυασμούς.

Βέβαια δε το συζητώ, σίγουρα θα υπάρξει συνεργασία με το κ.Σπύρου. Ανήκουμε στον ίδιο χώρο. Έκρινε ο ίδιος ότι θέλει να διεκδικήσει τη περιφέρεια, το σκέφτηκε και κατεβάζει το συνδυασμό του.

Προσπαθεί ο καθένας να αντλήσει από εκεί που μπορεί ψήφους, αυτό συμβαίνει στη πολιτική. Στη πολιτική βέβαια υπάρχουν και τα θεμιτά και τα αθέμιτα… αλλά είναι καιρός να αλλάξουμε όλοι νοοτροπία.

Οι προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν στο νησί είναι να αναδείξουμε το τουρισμό μας περισσότερο, θα πρέπει να υπάρχει ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός, υπάρχει ο πολιτισμός  που πρέπει να δώσουμε στο κόσμο, και βέβαια και με τον αγροτικό τουρισμό τον οποίο τον έχουμε παρατήσει τα τελευταία χρόνια και τώρα πλέον δεν υπάρχει σε αντίθεση με παλαιότερα.

Στο αναπτυξιακό κομμάτι, θα πρέπει κάποια στιγμή, να σκύψουμε όλοι επάνω σε αυτό. Πρέπει να φτιαχτούν οι οδικοί άξονες, δεν μπορεί να έχουμε τόσα τροχαία και μάλιστα θανατηφόρα. Θα πρέπει να σκύψουμε επάνω στο θέμα ΜΑΡΙΝΑ. Δε μπορεί να μην έχουμε κρουαζιερόπλοια.

Θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε πολιτική παιδεία. Θα πρέπει η μαρίνα μας να φτιαχτεί άμεσα. Μετά είναι το Ναυάγιο…

Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε για το καλό των ζακυνθινών. Εγώ, δεν θα με ακούσετε να κατηγορήσω. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε. Η Ζάκυνθος είναι ένας παράδεισος και δεν το έχουν καταλάβει.

Κοινές επιδιώξεις δεν πιστεύω ότι έχουμε όλοι. Πολιτική παιδεία δεν υπάρχει. Πάτε εσείς να κάνετε κάτι καλό και εγώ λέω όχι με το σκεπτικό  «γιατί  να μη το κάνω εγώ;»…

Αυτοδιοίκηση α΄ και β ΄ βαθμού, θα βοηθήσει ο Κλεισθένης. Αυτό γιατί, για να μπορεί ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης να κάνει κάτι, θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των περισσότερων.

Η διοίκηση Γαλιατσάτου – Νιοτόπουλου μου αφήνει πικρή γεύση. Μιλάω πάντα για τη Ζάκυνθο. Έργα που ήταν να γίνουν δεν έγιναν ή έμειναν στις μελέτες ή είναι ημιτελή. Το μόνο που έγινε είναι η γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη και που δεν έχει φτιαχτεί ο τάπητας ακόμη και με 2-3 σανίδες σπασμένες. Βέβαια έχει δώσει πνοή στο κυκλοφοριακό όμως θα πρέπει να γίνει κάτι για το θόρυβο που δημιουργείται στην περιοχή.

Θα μου πουν,  «μα έχουμε κάνει αντιπλημμυρικά…» αυτονόητο όμως είναι, να έχουν κάνει αντιπλημμυρικά… όποιος και να ήταν έπρεπε να κάνει… τα αντιπλημμυρικά γίνονται κάθε χρόνο. Παίρνει κάποιους πόρους από τη κυβέρνηση η αυτοδιοίκηση  και πρέπει να γίνονται. 

Η άποψη μου για το ΛΙΒΑ είναι ότι δεν υπάρχει κι άλλη λύση. Είναι ο μόνος αδειοδοτημένος πλέον χώρος.

Είμαι υπέρ των εξορύξεων, αλλά θα πρέπει να μη ξεκινήσει απολύτως τίποτα,  αν δεν γίνουν μελέτες από ειδικούς. Πρέπει να είμαστε κατοχυρωμένοι σαν κάτοικοι ότι δεν θα υποστούμε το παραμικρό. Όλα με μελέτες, όλα ανοικτά, όλα επάνω στο τραπέζι. Μπορουν να γίνουν μέσα στα θεσμικά και νόμιμα πλαίσια.

Πολιτικός δεν είμαι, θέλω όμως ο κόσμος να ξέρει ότι όπως με ξέρει τόσα χρόνια έτσι θα συνεχίσω να είμαι.

Η κ.Κράτσα ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει και τι έχει προσφέρει στα Επτάνησα. Το βιογραφικό της δε μπορεί κάποιος να το φτάσει. Έχει κάνει τόσα πολλά για τα Επτάνησα και για την Ελλάδα. Όσο για το συνδυασμό μας

Εγώ ζητάω από τον κόσμο να μας εμπιστευτεί. Είμαστε άτομα που θα βοηθούσαμε πολύ τη Ζάκυνθο. Εγώ θα κάνω ότι μπορώ  και θα προσφέρω ότι μπορώ. Ο κόσμος θα πρέπει να ψηφίσει όπως ο ίδιος κρίνει. Κανένας δε μπορεί να του πει… Δεν είναι όπως παλιά. Οπότε πρέπει κατά συνείδηση να πάει να ψηφίσει και να βγάλει αυτόν που θέλει.

Η Επικοινωνία με τον κόσμο εμένα μου αρέσει, πάντα λύνουμε χωρίς εντάσεις τα προβλήματα. Έτσι πρέπει να είναι και η πολιτική.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός