ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ντένης Μαλαπέτσας (Πολιτευτής Ν.Δ)"Στη  Ζάκυνθο η κα Κράτσα δεν θα μπορούσε να είναι συχνά , έπρεπε να βρίσκεται και σε άλλα νησιά.
Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και παραπάνω από τις προσδοκίες μας ,το ποσοστό που πήραμε.
Η Ζάκυνθος και τα ιόνια νησιά θα έχουν μία καλύτερη προοπτική από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό φαίνεται
Αυτό που έπαιξε ρόλο, δεν ήταν μόνο, το ότι έδωσε κομματική χροιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης , να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  ήταν και το ότι ο κόσμος την επέλεξε τη κα Κράτσα για να γίνει περιφερειάρχης.
Αν οι συνεργάτες που έχουν εκλεγεί μπορούν να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τη κα Κράτσα ή να την βοηθήσουν θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα.
Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν συνεργασίες και πρέπει να υπάρξει και μια συνεργασία με το κ.Σπύρου.
Είναι εντελώς παράλογο , προεκλογικά να βρίζεις έναν αντίπαλο υποψήφιο…. Είναι ανούσιες οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις. Αν δεν κάνεις συνεργασίες δε μπορείς να προχωρήσεις. Αυτό κυρίως ισχύει για το δήμο…
Δεν μπορώ να μιλήσω για τα πλαίσια συνεργασίας αλλά αν ήμουν επικεφαλής θα κουβέντιαζα με έναν έναν, καθαρά, για  να δω τη δυνατότητα, τη  δυναμική και τις προτάσεις που έχουν. Με όποιον μπορούσα θα συνεργαζόμουν .
Αν δεν υπήρχε ανταπόκριση,  θα σήμαινε ότι πάνε  για τη καρέκλα και όχι για να προσφέρουν.
Η περιφέρεια θέλει συγκεκριμένους ανθρώπους,  με συγκεκριμένο επιστημονικό υπόβαθρο. Ο συνδυασμός μας ήταν πάρα πολύ καλός. Η κα Κράτσα δεν αστόχησε στην επιλογή των προσώπων με την έννοια ότι είχε πολύ καλό ψηφοδέλτιο συγκριτικά με τα άλλα ψηφοδέλτια. Τα μέλη του συνδυασμού μας είναι αξιόλογα στη κοινωνία της Ζακύνθου, υπάρχουν και κάποιοι καινούργιοι, με μια άλφα σκέψη για τη περιφέρεια. Όμως το ζητούμενο είναι ότι για να μπορεί να αποδώσει κάποιος αιρετός, είναι, το τι συμβούλους έχει εκλέξει και ο κάθε σύμβουλος , να μη πάρει θέση στην οποία δεν θα μπορεί να προσφέρει.
Όταν κατέβηκα στις εκλογές , ήμουν με τη πλάτη στο τοίχο. Κινήθηκα 20 ημέρες και το ότι κατάφερα να φτάσω στις 1007 ψήφους,  δείχνει ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε.   Ο αριθμός αυτός που πήρα σε ψήφους, δείχνει μία δυναμική και αν είχα παραπάνω χρόνο, ίσως να  μπορούσα να είμαι και στη πρώτη θέση.
Ο κ.Στασινόπουλος, δείχνει μία δυναμική, έχει πείσει τον κόσμο και ο κόσμος κάτι περιμένει απ΄ αυτόν. Άρα ο ίδιος δε μπορεί να μη σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
Ο κ.Καποδίστριας, είναι άνθρωπος με γνώσεις και έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όπως και η κα Μοθωναίου έχει διατελέσει αντιδήμαρχος
Επειδή είχα συζητήσει το θέμα να κατέβω σαν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, θα είχαν όλοι οι δικοί μου άνθρωποι που θα ήταν στο ψηφοδέλτιο , ειδικές γνώσεις,  που θα μπορούσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. …ανθρώπους, οι οποίοι έχουν να κάνουν, με τις ιδιαιτερότητες της Ζακύνθου, όπως περιβαλλοντολόγοι.
Δεν μπορεί το 2020, να έχουμε λύματα στις θάλασσες, δεν μπορεί να έχει υποβαθμιστεί ο βυθός και το οικοσύστημα από το χλώριο που πέφτει και έχει καταστρέψει τα πάντα. Χρειάζεται ΚΑΙ η ειδική γνώση.
Έχω κάνει μία μελέτη  για τη διαχείριση
Ο δήμος είναι καθαρά διαχειριστής και υπάρχουν εργοστάσια, ώστε να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια
Ο δήμος μένει μόνο στο κομμάτι της αποκομιδής.
Επίσης θα μπορούσε η Ελλάδα να κάνει εξόρυξη απορριμμάτων  (των αμαρτωλών περιοχών), και από αυτό να παράγουμε πλακάκια, ασφαλτόμειγμα κλπ.
Φτιάχνεις μία συγκεκριμένη βιομηχανία  που μπορεί να την κάνει ή  το δημόσιο ή και ιδιώτης.
Το πρόβλημα της Ζακύνθου έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές.
Εδώ έχουμε δύο κομμάτια, τη πολιτική του κράτους και έπειτα τη διαχείριση από το δήμο. Φυσικά με τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας.
Από τη κα Κράτσα δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα αξιοποιηθώ.
Μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης δεν μπορεί να είναι μόνο οι σταυροί αλλά και το μορφωτικό επίπεδο. Όλα παίζουν ρόλο. Οι αμερικάνοι λένε και  το άλλο ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα.
Όταν έλεγα ότι ο τουρισμός θα έχει τεράστια προβλήματα πριν 3-4 χρόνια κανείς δεν έδινε σημασία όπως και με το θέμα των υδρογονανθράκων που το έλεγα από το 2013
Στο δήμο, φάνηκε ο κόσμος, ότι ήθελε αυθόρμητα και με πάθος να στηρίξει νέες δυνάμεις. Εκφραστής ήταν ο κ.Αρετάκης και από εκεί και μετά δημιουργήθηκε το πάζλ του  δημοτικού συμβουλίου.
Πάντα με προβλημάτιζε αυτό το κομμάτι των συνεργασιών. Είναι το πως θα γίνει το πάντρεμα της δικής σου λογικής,  με τη λογική ανθρώπων που ίσως να μη μπορούν να την ακολουθήσουν. Βλέπω δυσκολία μέχρι να γίνει το αντίθετο..,.
Ο κ.Αρετάκης έχει δύο θετικά πράγματα . Το πρώτο είναι ότι θέλει να προσφέρει και να κάνει πράγματα, για τη Ζάκυνθο και το δεύτερο είναι ότι έχει διάθεση. Αν μπουν άνθρωποι που μπορών να ακολουθήσουν αυτή τη λογική και αυτή τη συνεργασία,  θεωρώ ότι θα γίνουν πράγματα. Από τη στιγμή που δεν έχεις τη δική σου πλειοψηφία , και εδώ είναι η παγίδα του συστήματος, δεν μπορείς να κρίνεις …
Αυτό που μπορεί να κριθεί,  είναι οι ισορροπίες  που μπορούν να κρατηθούν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρώ θα τα καταφέρει και δεν έχουμε τη πολυτέλεια για κάτι αντίθετο
Αυτή τη φορά η ΝΔ θα πάρει την έδρα στη Ζάκυνθο. Οποιοσδήποτε και να πάει έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση … Το ποιοι θα είναι μέσα δεν το γνωρίζω… Μέχρι πριν 3μηνο είχα ρωτηθεί κι εγώ, αλλά ήμουν αρνητικός, γιατί πάντα με ενδιέφερε η τοπική αυτοδιοίκηση. Αν σε ενδιαφέρει  ο τόπος σου, αυτή είναι η ραχοκοκαλιά. Επίσης αν θες να πας ,για να εκλεγείς, χρειάζεσαι ένα διάστημα για να το δουλέψεις
Δεν θέλω να σχολιάσω το σημερινό βουλευτή της Ζακύνθου. Αν ήταν τα πράγματα ρόδινα δεν θα έλεγα ότι η ΝΔ θα πάει στη ΝΔ".

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο IonianRadio.gr. , o  Λευτέρης Νιοτόπουλος δηλώνει, «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές»

 

"Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις μέχρις ότου παραδώσουμε τη περιφερεια να κάνω αυτό, που μου ανέθεσαν. Μέχρι 1η Σεπτεμβρίου , δεν θα αφήσω τη θέση στην ΠΕΖ. Υπάρχει επίσης και συνταγματικό κώλυμα. Θέλω να το γνωρίζει αυτό ο κόσμος. Τη Τετάρτη θα συναντηθώ και με τη κα Κράτσα. Πρέπει να συνεργαστούμε για το τόπο μας. Η ψήφος των πολιτών είναι σεβαστή και δεν πρόκειται να μην μπούμε στο κύκλο των συνεργασιών.
Παραμένω σε αυτό που δήλωσα, δεν μου αρέσει να αλλάζω στάση μέρα παρά ημέρα"Νίκος Μαρίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου)

 

"Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση όσο αφορά τον Ανδρέα Λαδικό. Αυτός ο τεράστιος άνθρωπος που δυστυχώς η Ζάκυνθος έχασε πολύ νωρίς, για εμάς, είναι παράδειγμα προς μίμηση και σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι δεν έκανε έργο . Αντιθέτως, η προσφορά του ήταν τεράστια.
Ήθελα να το κλείσω αυτό, γιατί υπήρξε μία μικρή παρεξήγηση γιατί δεν θα ήθελα να εννοηθεί, κάτι άλλο γι αυτό τον άνθρωπο
Επειδή θέλω να ειμί και ακριβοδίκαιος, θα πω, ότι οφείλω από τη δήλωση μου, να βγάλω και το κ.Αγαλιανό που έκανε ένα μεγάλο έργο με την αποχέτευση.
Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όλα τα άλλα είναι όπως τα είπα".
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

- Aυξάνονται οι καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες, για ρύπανση στις θαλάσσιες περιοχές, Αργάσι, Τραγάκι και Γερακάρι. Κάνουν λόγο για κηλίδες, με φυσαλίδες , άλλοτε απροσδιορίστου και άλλοτε κίτρινου χρώματος

Επίσης , στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και συγκεκριμένα από το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη έως το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, για έντονη δυσοσμία, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ κ.Κώστας Κόκκορης, απαντά λακωνικά πως θα προχωρήσει ο καθαρισμός του αγωγού, στο συγκεκριμένο σημείο

 

- Πολλές  και  οι καταγγελίες για γουρούνες και επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους του νησιού.

- Ακροατές μας καταγγέλουν ότι «δεν αντέχουν άλλο το θόρυβο της σιδερένιας γέφυρας»Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός