ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΣε υψηλούς τόνους, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση και αποχώρηση του Δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά, πραγματοποιήθηκε η από κοινού συνέντευξη τύπου, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ.Νικήτα Αρετάκη.
«Μήλο της Έριδος» για τα όσα ακολούθησαν  μπροστά στα ΜΜΕ και όπου η κάμερα του web radio (zantepress24) -  Ionianradio.gr, κατέγραψε, ήταν η αναφορά του κ.Αρετάκη για το έργο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ζακύνθου.
Ο κ.Αρετάκης επεσήμανε, ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε 1 €, για μία σύμβαση που φτάνει τα 14,5 εκατομμύρια  €, η οποία μάλιστα έχει καταρτιστεί με δαπάνες, κατ΄ εκτίμηση, σημειώνοντας με νόημα «Δε μπορεί να εκτιθέμεθα έτσι… Εγώ δεν θα φορτωθώ αμαρτίες άλλων…», με τον κ.Κολοκοτσά να αντιδρά και με έντονο ύφος να ανταπαντά στο κ. Αρετάκη, «Εγώ δεν παραδίδω αμαρτίες»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των δύο πολιτικών ανδρών , έχει , η αναφορά-προειδοποίηση του κ. Αρετάκη, ότι θ α ελεγχθούν  όλες οι δαπάνες από την επομένη των εκλογών, ενώ από τη πλευρά του κ.Κολοκοτσά, οι επισημάνσεις του για τη θαλάσσια και χερσαία ζώνη του Ναυαγίου και οι αιχμές του για την Εκκλησία.

Ακολουθεί η περίληψη των τοποθετήσεων τους και το σχετικό βίντεο

 
 ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ : «Είναι σοβαρή  η συζήτηση εδώ σήμερα αλλά και η στιγμή που ο απερχόμενος δήμαρχος υποδέχεται τον νέο. Του εύχομαι θερμά συγχαρητήρια, και  χαίρομαι που παραδίδω το δήμο σε ένα εντιμότατο και  καταξιωμένο άνθρωπο. Θα είμαι δίπλα στη νέα δημοτική χρειαστεί και σε ότι χρειαστούν.
Ξεκινώντας  θα πω ότι εμείς παραλάβαμε δυστυχώς δήμο με κλειστό ΧΥΤΑ  και το Ευρωπαικό Δικαστήριο να μας κυνηγάει και τα λύματα στους δρόμους. Το θέμα των ογκωδών έχει ανοίξει.
Στην ενδιάμεση διαχείριση έπρεπε να αγοραστεί  εξοπλισμός.
Ο ΧΥΤΑ ήταν εγκληματική ενέργεια το να κλείσει.
Έχουμε 600 χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση του ΣΚΟΠΟΥ …
Εκείνο που δεν πρόλαβα είναι να διαλυθεί ο ΦΟΔΣΑ που έχει πολλές αμαρτίες και έχω μιλήσει και με τον εισαγγελέα διαφθοράς
Πληρώνουμε 70 χιλιάδες το μήνα. Το ΙΚΑ  είναι 13 εκατομμύρια, τα 4 τα κάναμε  διακανονισμό
Το θέμα αυτό έχω ζητήσει να ελεχθεί   από τον εισαγγελέα διαφθοράς
Ήμουν υποχρεωμένος να βάλω τα στήθη μου μπροστά  σε όλο αυτό το θέμα των απορριμμάτων
Πολλές φορές ήρθα σε αντιπαράθεση και με τα ΜΜΕ γιατί δεν πρέπει να δυσφημούμαστε στο εξωτερικό
Πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι ζακυνθινοί για το θέμα των απορριμμάτων . Όχι στους δρόμους τα απορρίμματα, όχι να κάνουμε χαβούζες
 
Χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού, για να σταματήσει αυτό το όργιο των ογκωδών
Επίσης να σταματήσουν να κλέβουν τους κάδους
Στο ΥΠΕΧΩΔΕ τέλειωσε το θέμα και ήδη έχει δημοπρατηθεί και ο δρόμος στο ΛΙΒΑ
Στην ανακύκλωση πέσαμε σε απατεωνίσκο. Αντί να έχει 3 βάρδιες,  μου έβαλε 8 άτομα και δεν έκαναν τίποτα. Τώρα πάμε σε νέο διαγωνισμό»
 
Για τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ , είμαστε στην  ευχάριστη θέση να πούμε ότι ΚΕΔΗΖ και Πρόνοια ,  έκαναν σοβαρό έργο με 6 δομές για το σπίτι.  Ανοίγουμε το ΚΑΠΗ αυτή την εβδομάδα.
Στο κοινωνικό εστιατόριο σιτίζονται 150 άτομα
Οι σεισμόπληκτοι έχουν αποζημιωθεί».
 
 
Στην συνέχεια ο κ.Κολοκοτσάς έκανε αναφορά στα ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, στα ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενώ υπογράμμισε ότι «ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΉΣ» καθώς και το φάκελο της αποχέτευσης ενώ αναφερόμενος στα οικονομικά του δήμου ο κ.Κολοκοτσάς έκανε αναφορά στις οφειλές τρίτων για να επιβεβαιώσει ο Διευθυντής Οικονομικών του Δήμου κ. Γιάννης Κομιώτης  «έχουμε βεβαιώσει 3-4 εκατομμύρια και περιμένουμε»
 
Συνεχίζοντας το λόγο του ο κ.Κολοκοτσάς  μίλησε για το σοβαρό θέμα  με το ΝΑΥΑΓΙΟ δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
 «Κάναμε τη μελέτη με ΙΓΜΕ, οριοθετήσαμε τις ζώνες και το θέμα έχει λήξει και ο παγκόσμιος τουριστικά αυτός χώρος είναι επισκέψιμος και ασφαλής.
Στο χερσαίο μέρος που θρηνούμε κάθε χρόνο θύματα, υπήρξε απόφαση ότι είναι αναδασωτέα η περιοχή. Δεν μας επιτρέπεται καθαρισμός του χώρου ούτε παρεμβάσεις… Η εκκλησία έπαιρνε χρήματα από τους καημένους βολιμιάτες….  Οπωσδήποτε χρειάζεται περίφραξη του βράχου και έχει γίνει  και σχετική μελέτη.
 
Όπως πήραμε την άδεια παρέμβασης για το ΛΙΒΑ το ίδιο πρέπει να γίνει και εκεί. Δυστυχώς  όμως ήρθε η εκκλησία και κάνει άλλες προτάσεις…. Από την άλλη ο δασάρχης λέει «δεν επιτρέπω παρεμβάσεις». Το 2015 έκανα μία προγραμματική σύμβαση στην εκκλησία να αξιοποιήσουμε το χώρο  και αν κερδίσουμε να παίρνει τα 3 μέρη η εκκλησία και τα 2 ο δήμος. Δεν πήρα ποτέ απάντηση. ΄Εκτοτε έγινε το συμβάν που κινητοποιηθήκαμε πάλι όλοι…».
 
ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ : « Θα τα αλλάξω όλα… Θα πω για το ότι κάνω ότι φταίω εγώ και όχι φταίει ο ένας  , φταίει ο τάδε…. Ήρθα να τα αλλάξω όλα με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών.
Θέλω να έχω μία σωστή παράδοση μηχανημάτων , ότι έχει αγοράσει ο δήμος και ότι έχει παραλάβει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχουν αγοραστεί σημαντικής αξίας μηχανήματα. Θέλω λοιπόν πλήρη απογραφή του τι έχει ο δήμος, ο ΦΟΔΣΑ, για να είμαστε εντάξει στο τι παραλαμβάνω
 
ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ: « Έχω απογοητευτεί… Έκανα ότι μπορούσα με τις χειρότερες συνθήκες. Είπατε ότι καταδικάστηκε η δημοτική αρχή. Δεν διεκδικούσα. Εσείς πήγατε στο β΄γύρο και σας επέλεξε ο λαός. Σας εμπιστεύτηκε και σας επέλεξε. Εγώ θα είμαι δίπλα σας…»
 
ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΡΕΤΑΚΗΣ:» Όσο αφορά το προσωπικό , χρειάζεται νέο οργανόγραμμα με τις σύμφωνες γνώμες των διευθυντών.
Στο θέμα των έργων εγώ σαν δήμαρχος αποκλείεται να πληρώσω, έστω κι  1 € από αυτή τη σύμβαση με το φωτισμό.  Η σύμβαση που φτάνει τα 14.5 εκατομμύρια, έχει καταρτιστεί με κατ΄ εκτίμηση δαπάνες. Είναι δυνατόν αυτό; Δεν ξέρουμε το κόστος στις καινούργιες λάμπες, δεν ξέρουμε και το κόστος ενέργειας. Δε μπορεί να εκτιθέμεθα έτσι… και να πληρώνει ο δήμος 14.5 εκατομμύρια;  
Εγώ δε θα φορτωθώ αμαρτίες άλλων…. Πρέπει να γίνουν ότι ακριβώς έργα είναι απαραίτητα.
Δεν αναλαμβάνω καμία δέσμευση έργου που θα καταλάβω ότι είναι  παράνομα.
Θα γίνει έλεγχος και στις δαπάνες  που έγιναν από την επομένη ημέρα των εκλογών, αν είναι σύννομες  »

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ: «Εγώ αμαρτίες δεν παραδίδων. Εύχομαι ο κ.Αρετάκης που είναι έντιμος άνθρωπος να προχωρήσει»

 
 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός