ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «κε Στασινοπουλε, κε Καποδίστρια, κα Μοθωναίου, κε Πλέσσα….. που είστε;;;»
  • «Χθες 4 άτομα του Δήμου καθάριζαν ένα κηπάριο 3 τμ, από τις 09:00 το πρωί έως τις 02:00 το μεσημέρι, ήπιαν ένα τελάρο μπύρες… κανένας να τους ελέγξει…. Δεν υπάρχει προϊστάμενος!!!»
  • «Από την άλλη μεριά έχουμε το επιμελητήριο Ζακύνθου… μεγάλο κομμάτι… Δέκα ημέρες, μπορεί ναι είναι και δώδεκα, για να πάρω μία ενημερότητα του ΓΕΜΗ , κι αυτό γιατί η αρμόδια υπάλληλος έχει άδεια… Ας μας πει ο κ.Κώττης γιατί δε δουλεύει το επιμελητήριο;»
  • «Η νυν διοίκηση του επιμελητηρίου δεν μπορεί να το διοικήσει. Γι αυτό το λόγο παραιτήθηκα. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει…»
  • «Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ρύπανση όταν η ΔΕΥΑΖ δεν έχει φροντίσει όλη η παραλιακή να είναι συνδεδεμένη με το βιολογικό»
Πέτρος Λάζαρης (Πρόεδρος  Συλλόγου Επιχειρηματιών Παραλιακής  Ζώνης)

Είχα πει ότι δεν υπάρχει ένα πεζοδρόμιο σε όλη τη Ζάκυνθο να περπατήσει μία μαμά με ένα παιδάκι. Υπήρχε στη παραλιακή , αλλά σε σημεία είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Το πρόβλημα στη παραλιακή είναι  τεράστιο. Έχει γίνει χαβούζα σκουπιδιών. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάδος με ολόκληρο φοίνικα μέσα

Στο κατάστημα μου υπάρχει μόνιμα ουρά στα wc. Σκέφτηκα να κάνω ότι και η Πάτρα και να πηγαίνουν μόνο με της απόδειξης το barcode. Από την άλλη κοίταξα να δω ποιοι είναι αυτοί που τη χρησιμοποιούν. Τι να τους πω; Που να πάνε; Από τη μια μεριά τους έχουμε φλομώσει στα σκουπίδια , από την άλλη μεριά έχουν τρελαθεί με το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχουμε.
Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ρύπανση όταν η ΔΕΥΑΖ δεν έχει φροντίσει όλη η παραλιακή να είναι συνδεδεμένη με το βιολογικό. Υπάρχουν και καταστήματα και οικίες και πέντε χρόνια δεν έχω δει βυτίο να παίρνει λύματα. Γιατί να έρθει βυτίο; Αυτονόητο που πάνε…
Όταν λοιπόν ζούμε σε μια παραλιακή, γεμάτη κάδους,  σκουπίδια, μεγάλη ρύπανση στη θάλασσα, δεν υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες  που θα έπρεπε να υπάρχουν ακόμη και για ΑΜΕΑ, πως ζητάμε να έχουμε και επίπεδο τουρισμού; Δεν παρέχουμε στους επισκέπτες και γι αυτό και η μείωση φέτος και εύχομαι να μην είναι το ίδιο και του χρόνου.
Υπάρχει σύλλογος στη παραλιακή ζώνη και είμαι Πρόεδρος του συλλόγου. Ο σύλλογος  (ΣΥΠΑΖΩ) ξεκίνησε εδώ και 10-12 και έχει γύρω στα 40 μέλη. Έχει δραστηριοποιηθεί πολύ στο παρελθόν. Εγώ με τον κ.Ζώντο, περάσαμε τα στέγαστρα τα ξύλινα. Κάναμε μεγάλο αγώνα, το μαγαζί μου ήταν το πρώτο που πέρασε τη κανονιστική και τώρα όλα τα μαγαζιά κάνουν στέγαστρα με ξύλινο πακτωλό
Υπάρχει άριστη συνεργασία με το κ.Ζήβα. αλλά… προχωράει τίποτα σε αυτό το νησί;
Όταν η λιμενική επιτροπή είναι σε συνεχή επικοινωνία με το ΦΟΔΣΑ που όλο λέει, λέει , λέει αλλά δεν υλοποιεί;
Δεν θα απαντήσω εγώ για το κ. Ζήβα. Έχουμε διαμαρτυρηθεί εντόνως σαν σύλλογος πολλές φορές. Ο νέος λιμενάρχης ανέλαβε χειμώνα, εμείς δραστηριοπιουμαστε το καλοκαίρι. Εντός των επόμενων ημερών θα πάμε στο λιμενάρχη, να συζητήσουμε και να τον ενημερώσουμε.
Εάν αναλογιστεί κάποιος τι εικόνα υπήρχε πριν 3 χρόνια, τότε  μου αρέσει η σημερινή. Πριν 3 χρόνια υπήρχαν μόνο νάιλον, υπήρχε το αδιαχώρητο γιατί έκλειναν τις στοές…. Έχει αλλάξει πολύ η κατάσταση και αν πάρουμε τα μαγαζιά ένα ένα θα δούμε ότι έχουν ανοίξει οι στοές.
Από τη στιγμή που το λιμενικό ταμείο πληρώνει για να καθαρίζεται η παραλιακή αλλά ο ΦΟΔΣΑ δεν παρέχει αυτό που πρέπει , πρέπει να πάμε στα δικαστήρια.
Τα καταστήματα της παραλιακής είναι 5 φορές πιο δύσκολα από οποιαδήποτε άλλα.  Μόνο προβλήματα έχουμε και πληρώνουμε. Ανταποδοτικά δεν υπάρχουν.
Τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο. Ήμουν υποψήφιος με το κ.Σπύρου. Δεν εκλέχτηκα αλλά δε σημαίνει ότι δεν έχω άποψη ή δεν έχω λόγο. Που είναι όλοι αυτοί που εκλέχτηκαν και που αύριο το πρωί θα πάρουν τη τύχη της Ζακύνθου στα χέρια τους; Χανόμαστε… Η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Παρεμβάσεις γίνονται;;; εγώ αν ήμουν εκλεγμένος θα ήμουν καθημερινά στο ΦΟΔΣΑ για να δω πως γίνεται η διαχείριση.
Πέρυσι πήγαιναν 8 απορριμματοφόρα στο ΛΙΒΑ, φέτος με τουριστική μείωση και μήνα Μάιο και Ιούνιο πάνε 10. Τι συμβαίνει; Μήπως πάνε και την ανακύκλωση στο ΛΙΒΑ; Άρα ανακύκλωση δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ.
Χθες 4 άτομα του Δήμου καθάριζαν ένα κηπάριο 3 τμ, από τις 09:00 το πρωί έως τις 02:00 το μεσημέρι,  ήπιαν ένα τελάρο μπύρες… κανένας να τους ελέγξει…. Δεν υπάρχει προϊστάμενος!!!
Δεν είδα κανέναν κύριο, εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο, να πάρει θέση για τη ρύπανση.
Στο κηπάριο πίσω από Μαλάνου στις εργατικές κατοικίες είναι μία ζούγκλα. Ήρθαν 4 άνθρωποι , δούλεψαν μισή ώρα , τα παράτησαν κι έφυγαν….. Ο δήμος έχει καταρρεύσει… δεν υπάρχει τίποτα…. Αν το πλοίο βουλιάξει είναι δύσκολο να επανέλθει ξανά. Αν φύγει ο κόσμος δεν ξανάρχεται. Πρέπει όλοι μας να βάλουμε ένα λιθαράκι
Από την άλλη μεριά έχουμε το επιμελητήριο Ζακύνθου… μεγάλο κομμάτι… Δέκα ημέρες,  μπορεί ναι είναι και δώδεκα, για να πάρω μία ενημερότητα του ΓΕΜΗ , κι αυτό γιατί η αρμόδια υπάλληλος έχει άδεια… Ας μας πει ο κ.Κώττης γιατί δε δουλεύει το επιμελητήριο; Όταν το επιμελητήριο δεν μπορεί να παρέχει σε ένα επιχειρηματία μια ηλεκτρονική ενημερότητα , ψάχνουμε να βρούμε άλλα πράγματα;
Υπεύθυνος στο ΓΕΜΗ είναι ο κ.Λιβάνης, ας μας απαντήσει γιατί δε δουλεύει το τμήμα;
Μετά…  κε Στασινοπουλε, κε Καποδίστρια, κα Μοθωναίου, κε Πλέσσα….. που είστε;;;

Δε σας βλέπω να παίρνετε μέρος στα σοβαρά προβλήματα του νησιού; Δεν πρέπει να είστε μπροστά στα τόσο μεγάλα προβλήματα που έχει το νησί;
Θα έπρεπε να είναι παρών σε όλες τις συγκεντρώσεις, σε όλες τις ενημερώσεις. Δεν τους είδα να πάρουν μέρος σε ότι γίνεται με τα σκουπίδια. Δεν τους  είδα στη Λιμενική Αρχή προχθές να πάρουν μέρος και να ακούσουν τι έχει να πει ο λιμενάρχης… Κάτι πρέπει να γίνει από όλους μας.
Θέλω κινητικότητα. Βουλιάζουμε…
 
Φέτος υπάρχουν ζακυνθινοί , που δεν θα έρθουν με αυτά που βλέπουν ότι συμβαίνουν. Άκουσα το κ.Κολοκοτσά που μίλησε για το σημείο  ΚΟΥΤΟΥΚΑ ότι έχει γίνει σημείο σκουπιδιών. Σε μία ώρα μαζεύονται 3 φορτηγά σκουπίδια και αυτό γιατί δεν υπάρχουν κάδοι. Που είναι τα λεφτά των κάδων
 
Η νυν διοίκηση του επιμελητηρίου δεν μπορεί να το διοικήσει. Γι αυτό το λόγο παραιτήθηκα. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει. Είχα προσπαθήσει να κρατήσω το ταμείο του επιμελητηρίου… Όταν είδα ότι είναι το επιμελητήριο ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ , δε μπορούσα να συνεχίσω. Προσπάθησα να διασφαλίσω κάποια πράγματα, αλλά 1 κεφάλι έκοβα και  10 έβγαιναν.
Για μένα η διοίκηση του επιμελητηρίου σήμερα, είναι η κατώτερη στο νησί και θέλω να βγει κάποιος να μου πει το αντίθετο
Το επιμελητήριο πρέπει να είναι ανταποδοτικό… Που είναι οι εκδηλώσεις; Που είναι οι δράσεις;
Σοβαρές εκδηλώσεις, από τη παλιά διοίκηση έγιναν μόνο … άσχετα με την αντίρρηση και τις αντιδράσεις που είχαμε και που δεν συμφωνούσαμε για κάποια λειτουργικά, δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε τα πάντα
Παρακολουθώ τα πάντα. Περιμένω σοβαρή ενημέρωση από το πρόεδρο του Επιμελητήριου για το open mall… 
Η επιεικέστερη αναφορά που μπορώ να κάνω για το επιμελητήριο σήμερα, είναι ότι είναι το κατώτερο ….
 
Θα χαρώ να μη καταστραφούμε αυτό το καλοκαίρι

 

Ζάκυνθος Καιρός