ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Με την βοήθεια του Στ. Κοντονή …

«Ετοιμάσαμε νέα περιβαλλοντική μελέτη, για όλη τη περιοχή της πόλης που δεν έχει αποχέτευση, για Αγ.Σώστη, Αργάσι, Πλανο Τραγάκι έχει κατατεθεί στο υπουργείο, θα αναρτηθεί στη διαύγεια

Είναι έτοιμη η μελέτη για την επέκταση του βιολογικού που είναι στα 13 εκατομμύρια και 26.5 εκατομμύρια, κάποια κομμάτια αποχέτευσης που πρέπει να φτιαχτούν σε Πλάνο, Αργάσι,  Πόλη, κλπ.

Οι μελέτες  είναι έτοιμες να προχωρήσουν προς χρηματοδότηση και όλα αυτά με τη βοήθεια του κ.Κοντονή. Eγώ, πάντα, στα υπουργεία πήγαινα με τη κ. Θελερίτη, την ιδιαιτέρα του κ. Κοντονή , ποτέ μόνος μου»

  • Συμφωνώ με Αρετάκη

Μας επισκέφτηκε 2 φορές ο νέος Δήμαρχος, ο κ.Αρετάκης, και τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα της ΔΕΥΑΖ. Όλα τα σκέφτεται, και το κλείσιμο της ΔΕΥΑΖ . Εγω, συμφωνώ,  σε ότι δε λειτουργεί να κλείνει.


Κώστας Κόκκορης  , Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ζακύνθου

 Από τη στιγμή που ανέλαβα πρόεδρος έβαλα ένα πλάνο για το αποχετευτικό το Πλάνου, για το βιολογικό να συντηρηθεί ώστε  να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια
Πέρυσι έπεσε μία ασφάλεια στο Τσιλιβί και πήγαν κάποια λύματα στη θάλασσα
Αμέσως ανέλαβα την ευθύνη και με τις προσπάθειες και τη συντήρηση δεν συνέβη ξανά
Έγινε επίσης μία αστοχία στο βιολογικό , έφυγαν κάποια λύματα στο ποτάμι, αλλά με τις συνεχόμενες προσπάθειες του προσωπικού, περάσαμε τη σαιζόν, το χειμώνα κάναμε συντηρήσεις και πηγαίνουμε πολύ καλά.
Έγιναν κάποιες υπερχειλίσεις στον αγωγό . Το έργο με  χρηματοδοτήσεις των επιχειρηματιών ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Στο βιολογικό έχουμε ειδικό συνεργάτη το κ.Γιώργο Λάζαρη. πήγαμε καλά πέρυσι και πάμε και φέτος. Παρακαλώ να έρθει όποιος θέλει στην έξοδο του βιολογικού να δει αν είναι καθαρό το νερό ή όχι.
Για το  υγειονομικό  ...  όλη η περιοχή Αγ.Γερασίμου μέχρι Αγ. Χαράλαμπο , και η Λούμπα και η μισή παραλιακή, δεν έχει αποχετευτικό. Διερωτώμαι γιατί γράφουν ότι μυρίζει η περιοχή στη γέφυρα από τη στιγμή που δεν υπάρχει αποχετευτικό; Έχει δει ποτέ κανείς βυτίο να παίρνει λύματα.
Ο κ. Λάζαρης είπε στην εκπομπή σας «γιατί η ΔΕΥΑΖ δε φτιάχνει την αποχέτευση αφού η μισή παραλία δεν έχει»

Ετοιμάσαμε νέα περιβαλλοντική μελέτη, για όλη τη περιοχή της πόλης που δεν έχει αποχέτευση, για Αγ.Σώστη, Αργάσι, Πλανο Τραγάκι έχει κατατεθεί στο υπουργείο, θα αναρτηθεί στη διαύγεια
Είναι έτοιμη η μελέτη για την επέκταση του βιολογικού που είναι στα 13 εκατομμύρια και 26.5 εκατομμύρια, κάποια κομμάτια αποχέτευσης που πρέπει να φτιαχτούν σε Πλάνο, Αργάσι,  Πόλη, κλπ.
Οι μελέτες  είναι έτοιμες να προχωρήσουν προς χρηματοδότηση και όλα αυτά με τη βοήθεια του κ.Κοντονή. Eγώ, πάντα, στα υπουργεία πήγαινα με τη κ. Θελερίτη, την ιδιαιτέρα του κ. Κοντονή , ποτέ μόνος μου

Επίσης τη Παρασκευή που έκλεισε η βουλή , έκλεισε το έργο για την επέκταση του βιολογικού . Δεν είναι αυτά που λέω προεκλογικά. Είναι αλήθειες.
Γίνεται πόλεμος στο πρόσωπο μου ιδιαίτερα αλλά και στη ΔΕΥΑΖ.  Εμένα με χτυπάνε περισσότερο και από τη περίοδο των εκλογών.
Ένα πράγμα που θέλω να τονίσω είναι δεν είναι ανάγκη να βάζουμε ως φερετζέ τη ΔΕΥΑΖ..
Όχι όλες τις κατάρες στη ΔΕΥΑΖ, γιατί υπάρχει προσωπικό πουμέρα και νύχτα δίνει τη ζωή του , δίνει ψυχή, σώμα και υγεία για την εργασία του.
 
Ιδιωτικά λυματοφόρα έρχονται και μεταφέρουν λύματα στη ΔΕΥΑΖ
Έχει και η ΔΕΥΑΖ αλλά με καταγγελία ιδιωτών πριν 2 χρόνια, δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε. Μας έκαναν εξώδικο  , απολογήθηκα κιόλας στη δικαιοσύνη, γιατί κυκλοφορούσαν τα δικά μας λυματοφόρα. Είναι και οι τιμές ένα θέμα που διαμορφώνουν τη κατάσταση. Από το υπουργείο δεν μου έχουν απαντήσει. Έκανα μία συζήτηση με το πρόεδρο του λιμενικού και είπαμε να κάνει μία δεξαμενή για τα βαρέα και μία δεξαμενή που θα πέφτουν τα λύματα, να αδειάζουν τα ημερόπλοια
Μάλιστα μίλησα χθες με το κ. Ζήβα και τον έφερα και σε επαφή με το κ. Γιατρά , του δήμου., ο οποίος ήταν θετικός.
 
Από πέρυσι που ολοκληρώθηκε ο κεντρικός αγωγός ό Λαγανάς έχει 16 ώρες νερό

Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε εγκαίρως
 
Στο Τραγάκι βούλωσε με άμμο και άλατα αύριο ολοκληρώνεται το έργο και γι αυτό το λόγο δεν έχουν νερό 20 ημέρες.
Θα ανταπεξέλθουμε.
Είναι 6 άτομα υδραυλικοί για όλο το νησί
Τα προβλήματα δεν τα λύνει ο εισαγγελέας αλλά με προσπάθεια η κάθε υπηρεσία
 
Κάθε υπηρεσία έχει συνέχεια. Ο κ.Αβράμης είχε κάνει μελέτη για την αντικατάσταση αγωγού. Το βρήκα , το ολοκλήρωσα. Όλοι πρέπει να βάζουμε ένα λιθαράκι και να προχωράμε.
Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα
 
Στον αγωγό στην οδό Φωσκόλου ,  που είχε σπάσει, φτιάξαμε τη βλάβη και έπεσε και η πίσσα. Για να γίνει αντικατάσταση χρειάζονται κονδύλια. Για να κάνει κάποιο έργο η ΔΕΥΑΖ πρέπει να το εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα. Αν πληρώσουν οι δημότες θα ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις
 
Μας επισκέφτηκε 2 φορές ο νέος Δήμαρχος, ο κ.Αρετάκης, και τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα της ΔΕΥΑΖ. Όλα τα σκέφτεται,  κλείσιμο της ΔΕΥΑΖ . Εγω, συμφωνώ,  σε ότι δε λειτουργεί να κλείνει.
Αντώνης Συνετός μέλος ομάδας εθελοντών εκτάκτου ανάγκης

Στην ομάδα απασχολούμαι πάνω από 20 χρόνια, πιθανόν και 25. Δεν είχαμε επιτυχία, ο άνθρωπος δε βρέθηκε και όσο περνούν  οι ημέρες δυσκολεύει η κατάσταση. Το σκεπτικό μου ήταν, ότι υπάρχει αυτή η σπηλαίωση  και ότι ίσως να έχει προκύψει η περίπτωση, ο περιπατητής να βρέθηκε στο κενό. Είναι περιοχή απολύτου προστασίας και κάποιος εκεί μπορεί να πάει μόνο με σκάφος του λιμενικού. Η σπηλαίωση είναι σε ευθεία γραμμή και καταλήγει  στο ρυάκι.  Οι αρμόδιες αρχές  το δέχτηκαν, συνέδραμαν σε αυτό και έστειλαν αμέσως το σκάφος. Εγώ χθες το έμαθα για το συμβάν, δεν το είχα αντιληφθεί. Η χθεσινή δραστηριότητα κράτησε  μία ώρα, είναι επικίνδυνη η διαδρομή, απόκρημνο και γλιστράει. Κάναμε το αντίστροφο, γιατί ήταν πιο εύκολο από τη παραλία προς τα επάνω . Είναι επικίνδυνα , είναι απαγορευμένη ζώνη , δεν πρέπει να το επιχειρήσει κανένας, κινδυνεύει η ακεραιότητα του. Η σπηλαίωση έχει διαφοροποιηθεί πολύ τα τελευταία χρόνιαΓεράσιμος Γυφτάκης  , πρόεδρος ομάδας εθελοντών εκτάκτου ανάγκης

 Σήμερα επισκέφτηκα το Σκοπό. Συνεχίζουμε τις έρευνες. Έχουμε καταθέσες τα όποια στοιχεία στην αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου
Δεν γνωρίζω τι κινήσεις προτίθεται να κάνει η πολιτεία, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να κινηθεί ακόμη
 Συμμετέχουμε στην επιτήρηση στα δάση κάθε χρόνο το καλοκαίρι παρόλο που η ομάδα ποτέ δε στηρίχτηκε οικονομικά , με την έννοια να βάλουν καύσιμα,
Ο εξοπλισμός βρίσκεται στο παλιό νοσοκομείο και ένα μέρος στο πρώην υγειονομικό. Έχουμε θέμα με τη στέγαση. Τα εργαλεία είναι της ομάδας μας όμως διογκώνεται ο όγκος και δεν έχουμε που να τα βάλουμε. Υπάρχουν και πράγματα που θέλουν σέρβις , ανανέωση
 Εύχομαι να βρεθεί ζωντανός ο φιλοξενούμενος μας , ο τουρίστας

Νίκος Μαρίνος  , πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων Δήμου Ζακύνθου

 «Επισκέφτηκα και τα δύο συγκροτήματα των εργατικών κατοικιών ,παλιές και νέες, και δε μιλάμε για 3 τ.μ αλλά για 4-5 πλατείες και τα συναφή πεζοδρόμια.
Τα χόρτα δεν είναι μαζεμένα, είναι κομμένα στην άκρη. Υπάρχει υπηρεσιακή  αδυναμία από εργατικό προσωπικό  και όπως είχα πει έχουμε πιάσει τόπο. Όμως άλλο αυτό και άλλο να αποκαλεί κάποιος τους εργαζόμενους τεμπέληδες κα μεθύστακες.
Όταν οι πλατείες ξεπερνάνε τα δύο μέτρα μια φωτιά θα έφερνε τεράστια προβλήματα.
Πριν 2 λεπτά στην οδό φιλικών λεωφορείο μπροστά μου πήγε να       πέσει λόγω των κλαδιών.
Οι οδηγοί πάνε στη μέση με ότι αυτό συνεπάγεται
Δεν είμαστε οι καλύτεροι υπάλληλοι του κόσμου όμως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υπάρχουν και,  κακά στοιχεία.
Όμως ότι 4 εργαζόμενοι καθάρισαν 3 τμ είναι τραβηγμένο έως πολύ. Πήγα χθες Κυριακή και ρωτούσα τον κόσμο να μου δώσει μία εικόνα γιατί εξεπλάγην με αυτά που άκουσα από το κ.Λάζαρη.  Δέχομαι ότι τη δουλειά που ένας ιδιώτης θα την έκανε σε 2 ημέρες εμείς την κάνουμε σε 3, όχι όμως και αυτά  που  άκουσα. Υπάρχουν κάποια πράγματα υπερβολικά».
 Αναφορικά με το δήμο , τα στοιχεία που συλλέγει ο κ. Αρετάκης πριν τη παραλαβή του  δήμου , ο κ. Μαρίνος δήλωσε:
 «Εγώ θα πω ότι,  το ίδιο θα έκανα κι εγώ, αν ήμουν στη θέση του κ.Αρετάκη.

 
Ζάκυνθος Καιρός