ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΑν.Καλόφωνος:
«Η συμμετοχή μου είχε ρίσκο, παρά την πόλωση των άλλων δύο συνυποψήφιων μου κατάφερα αυτό το αποτέλεσμα»
«Όσο για το κ. Ακτύπη νομίζω ότι ο κόσμος τον ψήφισε δικαιώνοντας τον έτσι στον μακροχρόνιο αγώνα του…»

Νίκος Τσουκαλάς:
«Ξέρω ότι θα υπάρξει μείωση στο ΕΦΚΑ , είναι το μεγάλο πρόβλημα, ο κ. Βρούτσης ακόμη δεν έχει κάνει ανακοινώσεις
Είχαν διαμορφωθεί υψηλότατες φορολογίες. Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό για τη βασική σύνταξη και οι εισφορές για την υγεία.»

Νίκος Κεφαλληνός:
«Τραβήξαμε πολλά. Ο δρόμος μακρύς και δεν έχει φτάσει στο τέλος. Εμείς θα ησυχάσουμε μόνο όταν φτάσει ο δρόμος στο τέλος. Είναι μία πολύ καλή απόφαση … ακολουθήσαμε το νομικό πλαίσιο, φωνάξαμε το ΚΕΠΕ που πάντα ήταν εκεί και έκανε τη δουλειά του αποτυπώνοντας την αλήθεια»
Νίκος Ζαράνης:
«Δεν έχει αλλάξει κάτι στο ΛΙΒΑ , απλά ,είναι χειρότερη η κατάσταση …»
Αναστάσιος Καλοφώνος (Πολιτευτής Ν.Δ)

Είμαι χαρούμενος που η ΝΔ κέρδισε την έδρα  στη Ζάκυνθο, μετά από τόσα χρόνια
Το θέμα τώρα, είναι να κοιτάξουμε την αυριανή μέρα και πως θα πράξουμε για την ανασυγκρότηση της χώρας
Οι 1345πολίτες,  που επέλεξαν να με ψηφίσουν ήταν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα για το χρόνο των 2 εβδομάδων που είχα. Κατάφερα όμως να με εμπιστευτούν άνθρωποι και όχι απαραίτητα με κομματικό κριτήριο
Προσπάθησα να δείξω ένα άλλο στίγμα στη προεκλογική εκστρατεία από αυτό που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.
Η συμμετοχή μου είχε ένα ρίσκο, υπήρξε μικρή πόλωση ανάμεσα στους άλλους δύο συνυποψήφιους και όμως κατάφερα αυτό το αποτέλεσμα
Όσο για το κ. Ακτύπη νομίζω ότι ο κόσμος τον ψήφισε δικαιώνοντας τον έτσι στον μακροχρόνιο αγώνα του…
Προσπαθώ και οραματίζομαι την Ελλάδα σαν ευρωπαϊκό κράτος. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχασε πολύ δύναμη θεωρώ ότι μπορεί να ψηφίζει και νομοσχέδια στη βουλή και σε μερικά πράγματα να συμφωνεί και με τη Κυβέρνηση .
Θέλω να βοηθήσω το έργο της κυβέρνησης, δε ζητάω θέσεις, με ενδιαφέρει να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική στο νοσοκομείο Ζακύνθου


Νίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Ενωσης Λογιστών Ζακύνθου)

 
Είναι 2 χωματερές στη Παναγούλα, μία εκεί που είναι το κλειστό γήπεδο και μία απέναντι από το μετόχι. Μεταφέρονται όλα τα σκουπίδια από Καλαμάκι, Λαγανά και τα εναποθέτουν εκεί. Στο γήπεδο κοντεύουν να κλείσουν το δρόμο
Σύλλογος υπάρχει αλλά… δεν το γνωρίζω αν έχουν κάνει κάποιες ενέργειες. Οι λάμπες είναι σπασμένες για να μη γίνονται αντιληπτοί αυτοί που τα φέρνουν τα σκουπίδια
Προφανώς από ότι αντιλαμβάνομαι τα σκουπίδια είναι στους δρόμους. Το επιχείρημα είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Αποκομιδή δεν γίνεται , οι τουριστικοί προορισμοί  είναι γεμάτοι. Όταν ζητάς και παίρνεις τη ψήφο των πολιτών αλλά δεν έχεις κατά νου να δουλέψεις έτσι συμβαίνει
Τα σκουπίδια δεν έχουν έρθει μόνα τους, στη Παναγούλα…
Οι πολίτες είναι μπροστά περισσότερο από τους άρχοντες…. 

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Η Ελλάδα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσει στην επόμενη ημέρα που θα είναι με ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Σαν Ζάκυνθος έχουμε κάνει μία εμπεριστατωμένη μελέτη.
Έτσι θα μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να διαβάσουν και να δημιουργήσουμε μία σελίδα για το αύριο της Ελλάδας
Κανονικά η συμβατική υποχρέωση της χώρας είναι από 30/6 να έχουμε το ηλεκτρονικό βιβλίο. Εκεί θα πρέπει να ανεβαίνουν όλα και να γίνεται και διασταύρωση ώστε να μην έχουμε τα γνωστά περί εικονικότητας κλπ.
Έτσι καταγράψαμε και προτείνουμε πράγματα που ήδη είναι θεσμοθετημένα, να νομοθετηθούν
Ο νόμος 3842/2010 πιστοποιεί το φοροτέχνη λογιστή. Το οικονομικό επιμελητήριο πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να πιστοποιεί σωστά το φοροτέχνη λογιστή.
Σε πρώτη φάση πρέπει να αναλάβει τη πιστοποίηση όλων των λογιστών και να ακολουθήσει στον ίδιο νόμο και τη ψηφιακή υπογραφή.
Αυτά είναι τα δύο βασικά θέματα.
Θα περάσουμε στο επίπεδο που οι έλεγχοι θα γίνονται από μικρές ομάδες.
Ξεκινάμε με μία αλλαγή  στο ΦΠΑ. Θα έχουμε δύο αλλαγές από 13% στο 11% και από 24% στο 22 %
Δεύτερο θέμα είναι των επιχειρήσεων. Το προτεινόμενο σχέδιο είναι να μειωθεί ο φόρος στο 20% μέχρι το 2021…
Έρχεται εξωρθολογισμός στα κέρδη των εταιρειών
Άλλο θέμα είναι η οριζόντια κατά 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ
Θα μειωθεί σταδιακά και το αλληλεγγύης
Ξέρω ότι θα υπάρξει μείωση στο ΕΦΚΑ , είναι το μεγάλο πρόβλημα, ο κ. Βρούτσης ακόμη δεν έχει κάνει ανακοινώσεις
Είχαν διαμορφωθεί υψηλότατες φορολογίες. Πρέπει να μειωθεί το ποσοστό για τη βασική σύνταξη και οι εισφορές για την υγεία.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπήρχε με το προηγούμενο νόμο ότι φορολογούνταν όλοι από το πρώτο ευρώ.  Τώρα δημιουργείται ένα κλιμάκιο με 9% …

 

  Προτάσεις της  Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ζακύνθου, για τον ρόλο του λογιστή , με την εφαρμογή των  ηλεκτρονικών  βιβλίων και σε όποια προσπάθεια γίνει στην  αναμόρφωση  του φορολογικού συστήματος, καθώς και μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα  για τους συνεπείς φορολογουμένους που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας.

 

 1. Ν α υπάρξει άμεση πιστοποίηση των νομίμων ασκούντων Λογιστών – φοροτεχνικών (Λ/Φ) για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Και να υπάρξει επαναπροσδιορισμός της έννοιας της πιστοποίησης του επαγγέλματος του Λ/Φ, από το Ο.Ε.Ε., η οποία πιστοποίηση έχει  νομοθετηθεί με τις διατάξεις του νόμου 3842/2010, (άρθρο 17, παρ. 7).
 2. Να ύπαρξη νομοθετική ρύθμιση με πρόβλεψη  των περιπτώσεων ανωτέρας βίας (θάνατος Λογιστή – Φοροτεχνικού, βαριά ασθένειά που επιφέρει αναγκαστική αποχή από τα καθήκοντά του) να υπάρχει παράταση όλων των υποχρεώσεως ασφαλιστικών και φορολογικών ίση με τον χρόνο ασθένειας του. Και σε περίπτωση θανάτου, ο χρόνος αναστολής των υποχρεώσεων των πελατών του να είναι ίση με την προθεσμία αποποιήσεις  που προβλέπεται από τον  Α.Κ (4  μήνες από την ημερομηνία θανάτου).
 3. Να μπει σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή του Λ/Φ που έχει νομοθετηθεί από το 2010, με τον νόμο 3842/2010, (στο άρθρο 17, παρ.8).
 4. Η άμεση υλοποίηση της πάγιας θέσης και του κλάδου των Λ/Φ,  όπως διατυπώθηκε στη συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το ασυμβίβαστο του διπλού ρόλου των Ελεγκτικών Εταιρειών
 5. Η επαναφορά των προϋποθέσεων για την παροχή λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών από Νομικά Πρόσωπα σε όσα ίσχυαν πριν αλλάξει ο νόμος 4093/12-11-2012, (επί προσωπικών εταιρειών καθώς και για Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε., να είναι Λ/Φ όλοι οι εταίροι. Και στις  Α.Ε. όλοι οι μέτοχοι που εκπροσωπούν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου).
 6. Η υλοποίηση της διάταξης (Ν. 4308/2014 άρθρου 5 παρ.4 ) για τα Ε.Λ.Π., σύμφωνα με την οποία «όλες οι οικονομικές καταστάσεις κάθε οντότητας να υπογράφονται από τον κατά νόμο υπεύθυνο λογιστή για τη σύνταξη αυτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία». Επίσης για τη διασφάλιση της διαφάνειας των συναλλαγών των επιχειρήσεων να αναρτούνται στο Γ.ΕΜ.Η. με την υπογραφή του νόμιμου Λ/Φ και οι εταιρείες (Ο.Ε.,Ε.Ε., Κοινοπραξίες, Ατομικές Επιχειρήσεις), με το Β6  έγγραφο των οικονομικών καταστάσεων.
 7. Είναι πλέον ανάγκη να προχωρήσει ο κλάδος στην επαναδιατύπωση και τον σχεδιασμό του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών – Φοροτεχνικών. ώστε να αποτελέσει θεμελιώδες  κεκτημένο,  που θα διασφαλίζει το ηθικό και επαγγελματικό κύρος του Λ/Φ.

Παράλληλα να ενσωματωθεί και  μια σωστή αξιακή θεσμοθέτηση κοστολογημένων αμοιβών, όπως αυτό εφαρμόζεται υπό καθεστώς επαγγελματικής ελευθερίας σε διάφορα επιστημονικά επαγγέλματα.

 1. Στο νέο νομοθετικό καθεστώς για τα Ηλεκτρονικά Βιβλία πρέπει  να  υπάρξει  ρητή διάταξη    να υπογράφονται και να συντάσσοντα από πιστοποιημένο Λογιστή – Φοροτεχνικό με ενσωμάτωση της ψηφιακής υπογραφής .

Ο Λ/Φ πρέπει να έχει   καθοριστικό ρόλο στη νέα  νομοθετική  προσπάθεια  για την εφαρμογή των  ηλεκτρονικών βιβλίων  στη προστασία του  δημόσιου συμφέροντος και στην ορθή εφαρμογή των εκάστοτε φορολογικών διατάξεων.

 

 1. Μείωση της γραφειοκρατίας και οι θεσμοθετημένες πλατφόρμες να αποτελούν εργαλείο για όλους του φορείς και το δημόσιο , τρανό παράδειγμα η απόφαση του διοικητή της τράπεζας Ελλάδος 2682/03-06-19 που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να ανεβάζουν «ξανά» τις χρηματοοικονομικές καταστείς και στην Τράπεζα της Ελλάδος , ενώ δυο μήνες πριν οι καταστάσεις θα έχουν «υποχρεωτικά» αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ.
 2. Να υπάρξει για τους επαγγελματίες πρόβλεψη με την δημιουργία  α΄ κλιμάκιο με συντελεστή 10% για τις πρώτες 10.000,00€ .
 3. Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, και της εισφοράς αλληλεγγύης.
 4. Για του νέους επιχειρηματίες να υπάρξει προβλέψει ελάφρυνσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, έτσι ώστε να βοηθηθούν και να σταδιοδρομήσουν στην πατρίδα μας  και ειδικότερα :
 • Μείωση φόρου εισοδήματος τα 4 πρώτα έτη.
 • Κατάργηση του ΕΦΚΑ για τα 3 πρώτα έτη με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και καταβολή από το 3 έτος έως και το 5 έτος εισφορές μόνο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 1. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς με σταθερό πόσον για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποσύνδεση από το φορολογηθέν εισόδημα καθώς και μείωση των κρατήσεων σύνταξης .
 2. Άμεση και γρήγορη ενημέρωση από το σύστημα του ΕΦΚΑ προς τους ασφαλισμένους  για τον χρόνο ασφάλισης τους καθώς και τον γρήγορο  υπολογισμό της σύνταξης που δικαιούνται να λάβουν από τις εισφορές που έχουν καταβάλει από το σύστημα του ΕΦΚΑ με την χρήση των κωδικών πρόσβασης του ασφαλισμένου. Πρέπει το κλειστό σκληρό και χρονοβόρο  σύστημα τις ενημέρωσης από τον φορέα να καταργηθεί.
 3. Για να δοθούν κίνητρα για προσλήψεις εργαζομένων πρέπει να μειωθούν άμεσα οι εργοδοτικές εισφορές έτσι ώστε να υπάρξει μείωση στο μη μισθοδοτικό κόστος που επιβαρύνει κατά πολύ την μισθοδοτική δαπάνη.

 

Εμείς ζητάμε σαν ένωση να υπάρχει ψηφιακή υπογραφή,  καταγραφή λογιστών , να λυθούν προβλήματα του κλάδου. Όμως και το επάγγελμα του λογιστή να έχει τη θέση που πρέπει να έχει

 

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ

Είναι υπέρ επείγον να υπάρξει πεζοδρόμιο γιατί περπατούν φοιτητές, μαθητές . Εγώ το ζω γιατί μένω στη περιοχή. Τα παιδιά επιστρέφουν με φακό , λόγω φωτισμού… πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν πεζοδρόμια φωτισμένα
Είναι τεράστιο το πρόβλημα, κινδυνεύουν τα παιδιά…Νίκος Κεφαλληνός (Επιχειρηματίας Καλαμακίου)

Τραβήξαμε πολλά. Ο δρόμος μακρύς και δεν έχει φτάσει στο τέλος. Εμείς θα ησυχάσουμε μόνο όταν φτάσει ο δρόμος στο τέλος
Είναι μία πολύ καλή απόφαση γιατί εκτός του ότι θα αναγκαστούν οι κύριοι που είχαν αφήσει τα λύματα να χύνονται πέριξ του ΧΥΤΑ, και να καταλήγουν στη θάλασσα,  μέσα από την απόφαση παίρνουμε πολλά πράγματα. Ο δικαστής λέει ότι πρέπει να γίνει κάτι που να μην επηρεάζει το περιβάλλον γιατί τα σκουπίδια δεν μπορεί να είναι εκτός μεμβράνης
Στις εκλογές ακούγαμε διάφορα για το ποιος έκλεισε το ΧΥΤΑ. Η αλήθεια φαίνεται μέσα από το έγγραφο, για το τι έγινε…. πραγματικά
Μπορεί να ήμασταν 9-10 άτομα όμως ακούσαμε , λειτουργήσαμε όπως έπρεπε , ακολουθήσαμε το νομικό πλαίσιο, φωνάξαμε το ΚΕΠΕ που πάντα ήταν εκεί και έκανε τη δουλειά του αποτυπώνοντας την αλήθεια. Όπως και ένα καταλυτικό γεγονός ήταν, όταν πήρε δείγματα και διαπιστώθηκε ρύπανση και μόλυνση.
Θέλω να ευχαριστήσω και το κ.Κεφαλληνό που μας βοήθησε, όπως και το Νίκο Ζαράνη και θεωρώ ότι τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους χρησιμοποιούμε…Νίκος Ζαράνης (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)

Δεν έχει αλλάξει κάτι στο ΛΙΒΑ , απλά ,είναι χειρότερη η κατάσταση από ότι είδα την προηγούμενη εβδομάδα
Έχει γεμίσει με δέματα , δεν μπορώ να υπολογίσω τι θα γίνει το καλοκαίρι
Συνάντηση με το νέο δήμαρχο δεν υπήρξε, αλλά προφανώς προσπαθεί να οργανωθεί και να ενημερωθεί για να επιτελέσει το έργο του από Σεπτέμβριο
Βουλευτής, Περιφερειάρχης και Δήμαρχος παίρνουβν  μία πολύ άσχημη προίκα, και χρειάζεται δουλειά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε πολύ δύσκολες καταστάσεις
Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε το Καλαμάκι για το ΣΚΟΠΟ , το δικαστήριο ήταν καταπέλτης και υπέρ μας .
Πρέπει να αποκατασταθούν τα πάντα.

 

 

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"