ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική για τις προθέσεις τους στόχους και τις προτεραιότητες του , συνέντευξη στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ…», στο IonianRadio.gr  και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη, παραχώρησε  ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου κ.Νικήτας Αρετάκης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, οι επισημάνσεις του για το ΦΟΔΣΑ και τη ΔΕΥΑΖ, κάνοντας λόγο ότι στόχος του είναι πρώτα η εξυγίανση και μετά η κατάργηση τους.
Ειδική αναφορά γίνεται από τη πλευρά του στο διαγωνισμό , του τεχνικού συμβούλου αποκαλύπτοντας μάλιστα τον τρόπο σκέψης , και που στοχεύει (όχι προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών), η απερχόμενη δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Αρετάκης, προσπαθεί να εμφυσήσει τη φλόγα του προβληματισμού, αφήνοντας τις απαντήσεις στους πολίτες, ρωτώντας, «Για ποιο λόγο η δημοτική αρχή, ένα μήνα πριν αποχωρήσει προχωρά σε έργα της τάξεως των 130 χιλιάδων ευρώ στα σφαγεία;»
Στο μεταξύ η δήλωση του κ. Αρετάκη ότι δεν θα προχωρήσει στην επέκταση του βιολογικού αξιοποιώντας τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ανακοινωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση , αλλά στην κατασκευή νέου, θεωρώντας ότι αυτή η κίνηση είναι συμφέρουσα οικονομικά και εξασφαλίζει και τα θετικά αποτελέσματα, διατρέχει το κορμό της σκέψης του για τον τρόπο διοίκησης της δημοτικής αρχής.
Στην ίδια συνέντευξη ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές του για τη παράδοση παραλαβή, τη θαλάσσια ρύπανση, όπου δηλώνει αποφασισμένος, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές ελέγχου, των ξενοδοχείων και των ημεροπλοίων, ενώ προχωρά στη δέσμευση ότι του χρόνου η Ζάκυνθος θα έχει γαλάζιες σημαίες.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης , ο κ.Αρετάκης αναφέρεται στις προειδοποιήσεις της TUI λόγω των απορριμμάτων στους δρόμους, το πώς εκτιμά ότι θα παίρνονται οι αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τα αναπτυξιακά έργα του δήμου και στις αναγκαίες προϋποθέσεις συμμετοχής της νέας γενιάς στη λήψη αποφάσεων μελλοντικά του δήμου.
 Συγκεκριμένα,
 
Ενημερωνόμαστε και όσο μπορούμε προσπαθούμε να οδηγήσουμε τα πράγματα για καθαρισμό της πόλης
Έχουμε συμβάλει, ήδη,  σε πρόγραμμα επισκευής των οχημάτων και πιστεύω ότι εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί η επισκευή.
Ελπίζω σε λίγο διάστημα το νησί να είναι καθαρό
Ο προβληματισμός μου είναι αν η εταιρεία θα μπορεί να ανταποκριθεί έγκαιρα
Η σύμβαση που είδα δεν τηρείται σωστά ούτε από πλευρά ΦΟΔΣΑ  ούτε από την εταιρεία
Τα ανακυκλώσιμα είναι σε καλό δρόμο. Σήμερα πήραμε έγκριση να μεταφέρουμε  τα διαλογής υλικά στο ΚΔΑΥ στο αεροδρόμιο
 
Στη σύσκεψη που είχαμε τη περασμένη εβδομάδα εξέφρασα αντιρρήσεις για το διαγωνισμό τεχνικού συμβούλου αυτή τη περίοδο. Συμμετείχε στη σύσκεψη και ο δήμος και ομάδα του ΦΟΔΣΑ
Συμφωνήσαμε να πάμε Αθήνα να θέσουμε το θέμα και την επόμενη ημέρα μαθαίνω ότι ήρθε ξαφνικά από το υπουργείο η εντολή διενέργειας του διαγωνισμού. Μα είναι δυνατόν αυτό;
Εφόσον συμφώνησαν όλοι  και ο Αρμένης , πως έρχεται το έγγραφο από το υπουργείο ξαφνικά; Τα κάνουν τετελεσμένα και με συγκεκριμένους εργολάβους…
Προσπαθούν να με πείσουν ότι είναι συμφέρον του δήμου να κάνει τώρα το διαγωνισμό.
 
Το εργοστάσιο  θέλει μία αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας. Το έργο αυτό αν λειτουργήσει όπως λέει η μελέτη σε3-4 χρόνια θα έχει κορεστεί ο ΛΙΒΑΣ…
 
Δεν υπάρχει  περίπτωση να συνεχίσω αποφάσεις οικονομικές άλλων…
 
Θέλουν  να πετάξουμε λεφτά για τα σφαγεία στο Αργάσι να γίνουν σύγχρονα, θέλουν να βάλουν  πλακάκια σε ένα ερειπωμένο χώρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνουν  τώρα.
Δε καταλαβαίνω τους σκοπούς όπως  και το ότι  διατάσει και ΕΔΕ ο δήμαρχος … Γι αυτό υπάρχει και  μία ένταση…
 
Η δημοτική αρχή  αυτό το διάστημα πρέπει να κάνει μόνο ότι είναι απαραίτητο.
Ο δήμος έχει φτάσει στο έσχατο σημείο, είναι διαλυμένος, είναι διαλυμένη η διοίκηση του
Πέρα της ανικανότητας για αποκομιδή των απορριμμάτων, υπάρχει ανικανότητα στη διαχείριση. Αν πάνε όλα επάνω τώρα, ο βραχίωνας θα γίνει χωματερή.  Ο ΦΟΔΣΑ θα έπρεπε να είχε άνθρωπο επάνω, και η εταιρεία βάση της σύμβασης υποχρεούται να κάνει τη διαχείριση. Ας βάλει δεύτερη βάρδια. Το πρόβλημα είναι δικό της.
 
Πρέπει να πάμε σε εξυγίανση στο ΦΟΔΣΑ
Το ίδιο και με τη ΔΕΥΑΖ
Υπάρχει θέμα αναξιοπρέπειας στο δήμο, έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ο πολίτης, έχει φτάσει σε αδιέξοδο
Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μια ισορροπία
 
 
Σε συνεργασία με Ακτύπη και Κράτσα, θα δείξουμε όλοι μαζί, και θα φέρουμε  μία ανάπτυξη και ανάκαμψη στο δήμο.
 
Χάος υπάρχει για τη  παράδοση – παραλαβή του δήμου
4 χρόνια  δεν υπάρχει ισολογισμός…
Δεν ξέρουν ούτε πόσα μηχανήματα έχει ο δήμος
Θα κάνω καταγραφή των υπαρχόντων, αλλά δεν ξέρω τι θα παραλάβω.
 
Ποτέ δεν έκαναν πρωτόκολλο παραλαβής, δια λόγου παρέλαβε ο κ.Κολοκοτσάς  το δήμο.  Δεν έχουν παραλάβει ούτε το σχολείο που εγώ έφτιαξα το 2017. Δεν πήγαν να υπογράψουν τα συμβόλαια για να γίνει η παραλαβή του σχολείου.
 
Ρύπανση
Το έχω πει και  στους ξενοδόχους και θα είμαι απόλυτος… Θα ελέγχω προσωπικά τα ξενοδοχεία αν έχουν συνδεθεί στο νερό.  Θα ελέγξω τις συνδέσεις  του νερού και αν τα λύματα πηγαίνουν στη θάλασσα
Θα φτιάξω άλλο βιολογικό. Δεν συμφωνώ με την προέκταση και να πάνε χαμένα 13,5 εκατομμύρια.  Μέχρι να γίνουν όμως αυτά, τα ξενοδοχεία πρέπει να βάλουν βιολογικό καθαρισμό και όχι να ρίχνουν τα λύματα στη θάλασσα
 
Θα υπάρχουν βυτία που θα πηγαίνουν να παίρνουν τα  λύματα που θα αδειάζουν τα  ημερόπλοια σε αγωγό στο λιμάνι.
 
Είμαι αποφασισμένος να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω
Δεν είναι αρκετός ο αριθμός συνεργατών…  Θα χρησιμοποιήσω όλο το δημοτικό συμβούλιο. Θα τους πω και θα το καταλάβουν, ότι όλοι μαζί είμαστε, για  να πάμε τη Ζάκυνθο μπροστά. Όλο το συμβούλιο θα ταχθεί σε αυτό το σκοπό.             
Ζάκυνθος Καιρός