ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Γιγίτ είχε εμφανιστεί φορώντας ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Ελευθερία για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία» και τον απομάκρυναν από την αίθουσα
Αντιμέτωπος με την απέλαση βρίσκεται ένας δημοσιογράφος, ο οποίος πραγματοποίησε μια διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία τον περασμένο μήνα. 
Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερτουρούλ Γιγίτ, 60 ετών, έκανε γνωστό ότι έλαβε μια έγγραφη κοινοποίηση την Παρασκευή ότι θα πρέπει να φύγει από τη Γερμανία από μόνος του πριν από την 22α Ιανουαρίου ειδάλλως κινδυνεύει με απέλαση.
Ο Γιγίτ, ένας επικριτής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ζει στη Γερμανία τα τελευταία 36 χρόνια και είναι διευθυντής μιας τουρκικής διαδικτυακής εφημερίδας, είπε πως είναι βέβαιο ότι η κοινοποίηση απέλασης συνδέεται με τη διαμαρτυρία του κατά την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την 28η Σεπτεμβρίου, ο Γιγίτ εμφανίστηκε φορώντας ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Ελευθερία για τους δημοσιογράφους στην Τουρκία». Λίγο μετά τον απομάκρυναν από την αίθουσα.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνδέεται» υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση απέλασης έπειτα από μια συνάντηση με τον δικηγόρο του αύριο.
Η αιτιολογία των γερμανικών αρχών, όπως καταγράφεται στο επίσημο έγγραφο απέλασης, το οποία είδε το DPA, είναι ότι ο Γιγίτ δεν εργάζεται πλέον και δεν διαμένει μαζί με τα παιδιά του γερμανικής υπηκοότητας.
πηγή:protothema.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός