Σκληρή και κατά μέτωπο επίθεση Νίκου Τσουκαλά σε Αντώνη Κασσιμάτη,  μετά τη συνέντευξη, του επικεφαλής της δημοτικής κίνσηης «ΖΑΚΥΝΘΟΣ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στο IonianRadio.gr. Ανακριβής η ενημέρωση - «Θέλει να διχάσει τη κοινωνία»,δηλώνει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι οι κάτοικοι των ορεινών τάσσονται υπέρ της αγοραπωλησίας.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του “Αυτή τη στιγμή κανείς δε μπορεί να αναιρέσει ότι ο Φλαμπουράρης έχει δικαιώματα, εκτός  κι αν θέλουν να εφαρμόσουν μία κομούνα πρώην σοβιετικού τύπου"

Νίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Φοροτεχνικών Ζακύνθου)
 
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό επιτελείο  έχει ευχάριστα εκπλήξει τους φορολογημένους.
Παρατηρούμε ότι έχουμε μία αλλαγή πλεύσης, δύνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις, με τη  γενναία αλλαγή  των  120 δόσεις.
Αυτό που έδωσε πνοή, είναι που δημιουργείται ένα κλιμάκιο μέχρι 10.000 ευρώ ο φόρος να είναι 9%. Οι πολίτες, θα φορολογούνται για τα πραγματικά εισοδήματα, που προκύπτουν. Μία ανώνυμη εταιρεία μέχρι χθες φορολογούνταν με29%. Σε πρώτη φάση μειώνεται στο 24% και στα επόμενα 2 χρόνια θα πέσει στο 20%.
Στη μητέρα δίνει 2.000 € για κάθε γέννηση παιδιού και 1000 ευρώ για κάθε παιδί , συν στο αφορολόγητο
Η αποτίμηση , όπως διαφαίνεται είναι ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε θετικά.
ΟΡΕΙΝΑ-ΝΑΥΑΓΙΟ
Ο κ,Κασσιμάτης έκανε ανακριβέστατη τοποθέτηση,. Μίλησε για ένα δημοσίευμα που πάρθηκε πίσω και ήδη υπήρχε το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο στο διαδίκτυο Διαβάζοντας το και βλέποντας το, πουθενά δεν αναφέρονται τα όσα είπε ο κ.Κασσιμάτης. Είναι  μάλλον και στρατηγική του κ.Κασιματη να διχάσουν τη κοινωνία…. Όλα όσα είπε είναι ανακριβέστατα.
Η πρώτη αναφορά γραπτή που έχουμε είναι το λεξικό του Κονόμου. Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν 2 μονές και όλα τα χρόνια υπήρχε διχογνωμία ανάμεσα στο φεουδάρχη , όποιος και αν ήταν αυτός και τους ντόπιους.
Άκουσα και το πιο τρελό από το κ.Κασσιμάτη…. Μπορεί να διάβασε κάποια ιστορική αναφορά ότι ήταν μέχρι 3000 τα στρέμματα. Θέλει να δημιουργήσει διχαστική τακτική για μια περιοχή που δε γνωρίζει και δε ξέρω αν μιλάει και με κάποιον από τη περιοχή… Αναγκάστηκα να ακούσω τη συνέντευξη του και με αυτά που λέει, δεν τιμάει κανέναν. Τι είμαστε; Τα πειραματόζωα ενός συστήματος;; Γιατί δε ρωτάει  τους συντρόφους του ,να του πουν ποιος συνέταξε αυτό το συμβόλαιο; Μη βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Καλύτερα είναι χαμηλώσουν τους τόνους…
Ψάχνομαι κι εγώ και έχω ρωτήσει συντρόφους του αλλά κανένας δεν ξέρει τι σκέπτεται αυτός ο άνθρωπος.
Προσωπικά έχω μάθει, να μελετάω και να βλέπω τι λέει ο νόμος. Ούτε από το κείμενο προβλέπεται κάτι τέτοιο, ούτε από το σύναγμα. Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα. Από ότι κατάλαβα από την επιχειρηματολογία του εκπροσώπου του 5% , το ξαναέκαναν και στις προηγούμενες εκλογές με τον ΕΝΦΙΑ…
Ο καθένας σήμερα κρίνεται, στο έργο που επιτέλεσε . Κανένας εξ αυτών δεν βοήθησε στο συγκεκριμένο επίπεδο. Πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό με αυτά που άκουσα.
Γιατί δε ρωτάει  αυτούς που το δημιούργησαν και το έφεραν εδώ πέρα; Αντί να κάτσουν κάτω, να κατέβουν οι τόνοι και να δούμε το να λυθεί όσο πιο ανώδυνα και σοβαρά το θέμα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αντίθετα σηκώνουν τείχη. Αν πίστευαν αυτά που λένε έπρεπε να κληθεί η εταιρεία, να δούμε το project, τι δίνει στη τοπική κοινωνία, τι δίνει στη Ζάκυνθο...
Να μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Δεν μπορούν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, να βγαίνουν σήμερα και να ζητάνε… τι;;;
Είμαι πολύ σαφής. Άκουσα τη λέξη πλιάτσικο. Μπορεί να είναι όμως φέρουν ευθύνη και αυτοί που το συνέταξαν. Θεωρώ ότι όταν καταστρατηγούνται ρόλοι, πρέπει να είμαστε φειδωλοί.
Είμαι σκληρός γιατί είχε ξαναγίνει πάλι, η πρακτική αυτή, της διαίρεσης.
Εγώ μεγάλωσα στη περιοχή. Πάντα υπήρχε αυτή η αντιπαλότητα, ανάμεσα στους κατοίκους και τους φερόμενους ιδιοκτήτες, πάντα δημιουργούνται προβλήματα. Πάντα ακούγαμε ιστορίες. Υπάρχουν ιδιοκτήτες, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Θα ήθελα να ακούσω και την άποψη του αντιπεριφερειάρχη. Υπάρχει βουλευτής θα ήθελα να ακούσω και αυτού την άποψη, όπως θα ήθελα να ακούσω και του Δήμαρχου, που είναι και από την περιοχή.
Πιστεύω ότι θα πάρουν θέση. Η αγοραπωλησία ως προς τη νομιμότητα πρέπει να ελεχθεί. Πρέπει να δουν τι θα γίνει με τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά.
Πρέπει να υπάρχει σαφής απόφαση τι θα γίνει. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει, ότι η περιοχή ήταν με 2 μοναστήρια που άκμασαν. Άρα γνωρίζουμε ότι υπάρχει τριπλό πρόβλημα, είναι οι χώροι των μοναστηριών, οι χώροι των καλλιεργήσιμων γαιών και οι χώροι των φλαμπουραρέων. Πιστεύω ότι  είναι θέματα που τείνουν να κλείσουν. Η περιοχή τάσσεται υπέρ της αγοραπωλησίας. Ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει και το συζητάει.
Παίρνω και πιστεύω και διαβάζοντας τον αναπτυξιακό νόμο που δίνει λύσεις, δε βλέπω πουθενά να υπάρχει από το κ.Γεωργιάδη τέτοιου είδους υπόνοια. Θα το έλεγε και στην εισαγωγική.
Μπροστά μας είναι το κείμενο. Ειδικά στο α μέρος δεν διαφαίνεται κανένα ίχνος.
Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη παραλία του ναυαγίου.
Αυτό το συγκεκριμένο προϊόν ανήκει στους ζακυνθινούς και στη ζακυνθινή κοινωνία
Αυτή τη στιγμή κανείς δε μπορεί να αναιρέσει ότι ο Φλαμπουράρης έχει δικαιώματα ,εκτός  κι αν θέλουν να εφαρμόσουν μία κομούνα πρώην σοβιετικού τύπου
Δεύτερον υπάρχουν και οι κάτοικοι που καλλιεργούν και ξέρουμε που ανήκει, τι.  Τρίτον από την εποχή δημιουργίας των μοναστηριών υπάρχουν και δικαιώματα της εκκλησίας.
Πρέπει να προστατέψουμε τους πολίτες και να προχωρήσει η επένδυση. Πάνω από όλα  πρέπει ο δήμαρχος  ο βουλευτής και η περιφερειάρχης,  να καλέσουν τη συγκεκριμένη εταιρεία και να μας δείξει το project
Δεν πρέπει να αφήσουμε ξανά,  να κυριαρχήσει η πολεμική και ο διαχωρισμός , πρέπει να υπάρχει σύμπραξη και όλοι να συνδράμουμε να βρεθεί λύση και ν α υπάρχουν οφέλη προς τη περιοχή και τους κατοίκους