• ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Αυτό το οποίο επιβραβεύεται είναι η εργασία, η οποία προστατεύεται όπως και ο εργαζόμενος - Κινείται στη σωστή κατεύθυνση»

 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

«Πρέπει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς- Μία επένδυση πολύ υψηλού επίπεδου μόνο καλό στο νησί μπορεί να φέρει»

 • ΝΑΥΑΓΙΟ

«Τα πράγματα μέχρι στιγμής δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση»

«Πρέπει να υπάρχει ένας φορέας ή σε επίπεδο δήμου ή εθνικό επίπεδο και σύντομα»

 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Εξελίσσεται με ένα καλό Σεπτέμβριο η τουριστική περίοδος. Μας δίνει κάποιες ελπίδες ότι θα κλείσουμε λίγο τη ψαλίδα»
Χριστίνα Τετράδη (Πολιτευτής Ν.Δ-Αντιπρόεδρος ΞΕΕ-Πρόεδρος Συλ.Ξεν/χων Λαγανά)

 • ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Ήταν πολλές δύσκολες φωτιές. Θεωρώ, ότι άμεσα αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός, η πυροσβεστική και οι εθελοντικές ομάδες
Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, πραγματικά επιχειρούσαν όλη νύχτα και το γεγονός ότι δεν κινδύνεψε ούτε μία ανθρώπινη ζωή είναι πολύ σημαντικό.
Συγχαρητήρια στο κ. Χαρδαλιά και την ομάδα,  που έδρασαν άμεσα και καίρια
Πρέπει να συζητηθεί και να λυθεί  και ν α το δούμε και σε όλη την Ελλάδα αυτό που συμβαίνει ώστε να υπάρξουν αντιπυρικές ζώνες.
Χάνοντας αυτά τα χιλιάδες στρέμματα, νομίζω ότι καταστρέφουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Δεν υπάρχουν λόγια κανείς για να μιλήσει.
Το ξενοδοχείο που βρέθηκε εκεί, εκκενώθηκε γρήγορα με ασφάλεια, οι τουρίστες φιλοξενηθήκαν σε άλλα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να περάσουν όμορφα
 και καταφέραμε να μη καταστραφούν οι διακοπές τους.
Δε μπορεί επίσης οι άνθρωποι στη φωτιά,  να επιχειρούν μέρα-νύχτα και να μη τους προσφέρουμε σίτιση, όπως και δε μπορούμε να μη προσφέρουμε ύπνο σε αυτούς που έρχονται από απέναντι και επιχειρούν. Είναι το λιγότερο, που μπορούμε να κάνουμε γι αυτούς.
 
 • ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Είναι πολύ σημαντικό πολυνομοσχέδιο, δεν είναι μόνο ο αναπτυξιακός νόμος,  πιάνει πολλές αλλαγές, πρώτο το αναπτυξιακό, δεύτερο μιλάει για ψηφιακό χάρτη ώστε να είναι χαρτογραφημένη όλη η χώρα, ν α υπάρχει εθνικό μητρώο υποδομών, σίγουρα επίσης μιλάμε για την αγορά εργασίας, μιλάμε για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, για τις διαδικασίες στο ΓΕΜΥ όπως επίσης και για ποινές όταν καθυστερούνται αδειοδοτήσεις.
Βλέπουμε ότι υπάρχει τάση αναπτυξιακή για ολόκληρη τη χώρα.
Σήμερα νομίζω, ότι αυτό το οποίο επιβραβεύεται είναι η εργασία, η οποία προστατεύεται όπως και ο εργαζόμενος. Εγώ δε βλέπω να υπάρχει κάτι που να μην είναι φιλικό στον εργαζόμενο. Κινείται όλο αυτό στη σωστή κατεύθυνση και δε πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία.
 
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ
 • ΝΑΥΑΓΙΟ
Μία επένδυση, όταν γίνεται σωστά και όταν προστατεύεται το περιβάλλον μόνο θετικό μπορεί να είναι για ένα τόπο. Σαφώς προστατεύονται οι περιουσίες όσων έχουν , κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Πρέπει να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Μία επένδυση πολύ υψηλού επίπεδου μόνο καλό στο νησί μπορεί να φέρει.
Το Ναυάγιο, δε μπορεί να παραμένει έρμαιο μιας τύχης που μέχρι στιγμής ήταν φιλική αλλά δε μπορεί να συμβαίνει πάντα. Πέρυσι ήμασταν τυχεροί που δε θρηνήσαμε θύματα με την κατολίσθηση.
Είναι η νούμερο 1 εικόνα παγκοσμίως και πρέπει να το προστατέψουμε και να το λειτουργήσουμε με σωστό τρόπο
Τα πράγματα μέχρι στιγμής δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Πάρθηκαν κάποια μέτρα αλλά χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να πούμε ότι είναι φιλικό προς τους επισκέπτες. Η προσέγγιση πρέπει να γίνει πιο επαγγελματική. Ο Δήμος πρέπει να έχει πολύ περισσότερους φύλακες, και ποιες ώρες θα είναι επισκέψιμο . Πρέπει να οριοθετηθεί πιο αυστηρά.
Πρέπει να υπάρχει ένας φορέας ή σε επίπεδο δήμου ή εθνικό επίπεδο και σύντομα. Δε μπορεί το Μάιο να μη ξέρουμε αν θα ανοίξει το Ναυάγιο και πως θα λειτουργήσει.
 
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Εξελίσσεται με ένα καλό Σεπτέμβριο η τουριστική περίοδος. Μας δίνει κάποιες ελπίδες ότι θα κλείσουμε λίγο τη ψαλίδα. Δεν είναι εύκολο να είναι μετρήσιμο το τουριστικό αποτέλεσμα γιατί πολύ κινούνται στο Air-bnb.
Σαφώς πρέπει να μπει μία τάξη γιατί τα έσοδα πρέπει να αποδίδονται όμως πρέπει
Το Air-bnb. πρέπει να εφαρμόζεται σωστά και κανένας δε λέει όχι
Οι κλίνες που είναι σε σπίτια πρέπει να είναι ισάριθμες με τις ξενοδοχειακές.
Έχουμε θέματα βέβαια με τη φέρουσα ικανότητα των σκουπιδιών , του βιολογικού κλπ.

 

 • «Η επόμενη ημέρα, έφερε μία κατάμαυρη εικόνα απέναντι από τη λίμνη και το Κερί. Χάσαμε κομμάτι της ψυχής μας και της ιστορίας μας. Δοξάζουμε το Θεό που είμαστε ασφαλείς …»Δημήτρης Στέφος (Πρόεδρος της Τ.Κ.Κερίου)
 

Ζήσαμε εφιάλτη. Η φωτιά μπήκε στη Λιθακιά και ήμασταν ήσυχοι ότι θα έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Βέβαια έγινε μια διακοπή, λόγω ανεφοδιασμού γιατί ήρθαν τα εναέρια μέσα ,από Λουτράκι κατευθείαν και δεν είχαν καύσιμα. Όμως ο αέρας είχε άλλους σκοπούς, ανέβηκε προς Αγαλά μπήκε στο χωριό Αμπελου. Έκαψε λόγγο 200 ετών, ξενώνες της φύσης.
Σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις εκκενώσαμε το χωριό ,για να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των πολιτών. Δε ξέραμε οι άνεμοι τι θα έκαναν, γιατί οποιαδήποτε στιγμή, θα μπορούσαν να αλλάξουν πορεία
 • Εναέριες δυνάμεις …
Πιστεύω, ότι υπήρξε θέμα με τον ανεφοδιασμό. Πιστεύω πως χάθηκε χρόνος και γι αυτό η φωτιά έφτασε στους γκρεμούς του Αγαλά και του Κεριού και χάθηκαν τόσες εκτάσεις.

Όλες οι δυνάμεις λειτούργησαν άψογα, ήρθε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιάς, ο Υπαρχηγός της πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κυριακόπουλος και οι επεμβάσεις τους, ήταν άμεσες και άψογες.
Η επόμενη ημέρα, έφερε μία κατάμαυρη εικόνα απέναντι από τη λίμνη και το Κερί. Χάσαμε κομμάτι της ψυχής μας και της ιστορίας μας. Δοξάζουμε το Θεό που είμαστε ασφαλείς, όμως ξυπνήσαμε, όχι μέσα στο πράσινο… είχαμε μαύρο.
Ο Δήμαρχος οι Αντιδήμαρχοι , ο κ.Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης η κ. Κράτσα , όλοι ήρθαν και ξενύχτησαν μέσα στο χωριό, μέχρι πολύ αργά,  όπως έκαναν και τις επόμενες ημέρες από νωρίς το πρωί.
Ο Λιμενάρχης επίσης ήταν εκεί και είχαν επιταχθεί και τα πλοιάρια του Κεριού, μήπως χρειαζόταν,  να εκκενωθεί και η λίμνη. Όλα ήταν οργανωμένα από τη στιγμή της επιστροφής, των εναέριων μέσων.
Καταλυτικές οι ενέργειες της εθελοντική ομάδας . Ευχαριστούμε τα παιδιά που έδωσαν τη ψυχή τους και δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή, αλλά και δε μπήκε η φωτιά μέσα στο χωριό μας. • «Αυτή τη στιγμή ελέγχω προμήθειες , υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα οικονομικά»
 • «Την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος, επισκεφτεί τα αρμόδια Υπουργεία για το ΛΙΒΑ»
 • «Στις επόμενες ημέρες και το προσωπικό του ΦΟΔΣΑ θα περάσει στο Δήμο»
 • «Στερούμαστε 3 οδηγούς από τους 6 που είχαμε , δεν γίνεται λοιπόν η σωστή αποκομιδή στην ανακύκλωση»
 • «Είχαμε μεταφέρει 450 τόνους μέχρι πριν μία εβδομάδα. Το υπόλειμμα από την ανακύκλωση που μεταφέρεται στο ΛΙΒΑ είναι στο 18%»
 • «Η συνεργασία με του πολίτες θα γίνει καλή, συμβάλουν και οι ίδιοι σιγά σιγά και βλέπουμε καθημερινά τα ογκώδη να μειώνονται»

Δημήτρης Κουτσογιάννης (Αντιδήμαρχος Ζακύνθου)
 
Τους 3 τελευταίους μήνες εργαζόμαστε αλλά  βέβαια τις τελευταίες 15 ημέρες, έχουμε αναλάβει ευθύνες που είναι μεγάλες και τα προβλήματα πολλά, που βιώνουμε και  εμείς και οι πολίτες
Η συνεργασία με του πολίτες θα γίνει καλή, συμβάλουν και οι ίδιοι σιγά σιγά και βλέπουμε καθημερινά τα ογκώδη να μειώνονται.
Με τους εργαζόμενους υπάρχει καλή συνεργασία, είμαστε από πάνω τους , μαζί δουλεύουμε, μαζί κοιτάμε τα προβλήματα που υπάρχουν.
Προσωπικό ενδιαφέρον υπάρχει και θα υπάρχει όσο είμαστε στην ηγεσία και θα ασκούμε διοίκηση.
Πιστεύω ότι οι εργαζόμεναι που αντιδρούν, δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με το τμήμα καθαριότητας. Όταν ήταν σε άλλο πόστο, γραφείου, είναι δύσκολο να τον φέρεις στη καθαριότητα.
Βέβαια κάποιοι, γύρισαν στη δουλειά τους και δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, για να έχουμε καθαρό νησί.
Στις επόμενες ημέρες και το προσωπικό του ΦΟΔΣΑ θα περάσει στο δήμο. Στόχος είναι  να στελεχώσουμε και την ανακύκλωση και την αποκομιδή στερεών αποβλήτων.
Αυτή τη στιγμή στερούμαστε 3 οδηγούς από τους 6 που είχαμε , δεν γίνεται λοιπόν η σωστή αποκομιδή στην ανακύκλωση.  Τις επόμενες ημέρες όμως, θα στελεχωθεί ο δήμος με τους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ.  Θα κρατήσουμε εκεί μόνο τη λειτουργία του εργοστασίου και οι υπόλοιποι θα περάσουν στο δήμο.Είναι γύρω στα 62 άτομα μαζί με τους συμβασιούχους.
 • Για τη μετακίνηση υπαλλήλων στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν:
Είναι ρητή εντολή του δημάρχου.
Από τη στιγμή που το εφαρμόσαμε αυτό δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις

Μετά το προσωπικό μεγάλη πληγή ο μηχανολογικός εξοπλισμός.
Μείναμε, με 2 απορριμματοφόρα για όλη τη Ζάκυνθο.  Παρασκευή και Σάββατο. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η δουλειά που κάνουν δεν πληρώνεται. Αξίζουν συγχαρητήρια.
Το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»  θα το αξιοποιήσουμε , να αγοράσουμε νέα αυτοκίνητα . Θα κάνουμε και αιτήσεις σε δήμους που έχουν υπεράριθμα οχήματα, ώστε να εξυπηρετηθούμε και από εκεί.
Τα ογκώδη μεταφέρονται στο σταθμό μεταφόρτωσης. Έχουμε καθαρίσει το χώρο του αεροδρομίου. Θα προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε και το παραπέρα χώρο, στο αεροδρόμιο .
Για τα ανακυκλώσιμα, έρχονται από Αγρίνιο και παίρνουν την καθημερινή αποκομιδή. Είναι στόχος για εμάς η ανακύκλωση. Είχαμε μεταφέρει 450 τόνους μέχρι πριν μία εβδομάδα. Το  υπόλειμμα από την ανακύκλωση που μεταφέρεται στο ΛΙΒΑ είναι στο 18%.
Είχαμε συναντήσεις με μηχανικούς από το υπουργείο. Προσπαθήσαμε να δούμε σε κάποιες παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε, αν θα χρειαστεί κάποια τροποποίηση. Μας είπαν ότι γι αυτά που εμείς θέλουμε να κάνουμε, δεν θα χρειαστεί περιβαλλοντική μελέτη και την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος,  θα ανέβει στα αρμόδια υπουργεία να κάνει συναντήσεις,  ώστε να προχωρήσει το θέμα και να είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα για το εργοστάσιο.
Αυτή τη στιγμή ελέγχω προμήθειες , υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα οικονομικά. Αν ελέγχουμε και προσέχουμε τις διαφορές με τους αναδόχους, θα υπάρξει όφελος για το δήμο.