ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΡΑΦΑΚΟ , ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑ
  • ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ , «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ… ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΗ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΎΣΗ»
  • Ο ΓΡΑΦΑΚΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ , «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» - ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Ο κ.ΓΡΑΦΑΚΟΣ , ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ … ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΟΤΙ «ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
  • «Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΕΝΟΣ , Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ , ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΜΊΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ κ.ΓΡΑΦΑΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΛΛΟΥ… ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»
  • ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΤΙ «ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ»
  • ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ: «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟ κ.ΓΡΑΦΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ, ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.»
Αλλαγή στο ΛΙΒΑ, δεν υπάρχει προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Χαίρομαι πραγματικά και νιώθω πολύ καλά που δεν είμαι πολιτικός. Όλοι πρέπει να δούμε πραγματικά, πολιτικά πρόσωπα να γελοιοποιούνται, από μόνα τους.
Χθες το μεσημέρι συναντηθήκαμε με τον κ.Γραφάκο, βγήκε προς τα έξω η φωνή του συλλόγου. Κάναμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μάθαμε και έμαθε πράγματα…            Η κουβέντα μας ξεκίνησε με το  τι μέλει γενέσθαι σε αυτό το νησί, όσο αφορά τα απορρίμματα μας.
Μας είπε ο κ.Γραφάκος, ότι είχε δώσει λύσεις στο δήμαρχο, που μετά όμως, δεν ήθελε να τις χρησιμοποιήσει. Είναι θέμα του δημάρχου,  γιατί δεν το έκανε.
Στη συνάντηση με τον κ.Γραφάκο ήταν  ο κ.Μαρίνος, ο Νίκος  Ζαράνης, ο Διονύσης Σκιαδόπουλος και ο Βουλευτής κ.Ακτύπης . Ρωτήσαμε να δούμε αν ισχύουν κάποια πράγματα.
Τα τεχνικά δελτία, δεν μπορούν να αλλάξουν. Όπως είναι θα μείνουν. Μας είπε ο  κ.Γραφάκος , σε ότι έχει να κάνει με το εργοστάσιο , ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί πουθενά αλλού, εκτός του ΛΙΒΑ. Αυτά έχει δρομολογήσει ο κ.Ξένος , ο κ.Μποζίκης και η παρέα του. Δέσμευσαν ένα τόπο. Αν ο τόπος αλλάξει, χάνουμε τη χρηματοδότηση.
Αυτοί οι άνθρωποι που θα έπρεπε να ντρέπονται, έπρεπε να βγουν και να πουν «συγνώμη, κάναμε λάθος».  Έχουν το θράσος να εξακολουθούν να λένε ψέματα.
Θέσαμε το θέμα της ενδιάμεσης λύσης. Πρέπει ν α επιλεγεί κάποιος άλλος χώρος. Ο κ. Γραφάκος, μας είπε ότι θα έπρεπε να έχουμε και ένα πλάνο β΄.
Επισημάναμε ότι δεν θέλουμε να καταστρέψουμε το νησί με χωματερές . Πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση. Όμως δεν μπορούμε να την έχουμε
Μας είπε ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί ενδιάμεση λύση,  που να μη τηρεί τους περιβαλλοντικούς  όρους.  Την ενδιάμεση λύση εδώ στη Ζάκυνθο, θα την έχουμε για τα επόμενα 4  χρόνια.
Τον ρωτήσαμε ακόμη, αν θα φτάσουν τα 15 εκατομμύρια και μας είπε ότι θα χρηματοδοτείτε συνέχεια. Θα μπούμε δηλαδή, σε μια διαδικασία φαύλου κύκλου
Θα έχουμε μία ενδιάμεση λύση, προφανώς θα πάμε και σε ένα άλλο χώρο και θα έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις. Εξακολουθώ να λέω ότι υπεύθυνοι είναι αυτοί ,  που δεν υπογράψαμε με τον ανάδοχο. Το μόνο που πρέπει είναι, να ζητήσουν συγγνώμη. Ο σύλλογος θέλει να τηρηθεί η νομιμότητα.
Ο κ. Ακτύπης τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης  και μας είπε ότι είχαν δώσει οδηγίες του Δημάρχου, άσχετα αν δεν τις ακολούθησε.
Ο κ. Γραφακος μας είπε «κατανοώ αυτά που λέτε, όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι, γιατί η ευθύνη είναι του δημάρχου». Το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να μας στείλει πάλι τους επιθεωρητές περιβάλλοντος.
Ο Διονύσης Σκιαδόπουλος, έθεσε το ερώτημα « γιατί δεν μπαίνετε στη διαδικασία, αφού δεν μπορούν να διαχειριστούν το θέμα των απορριμμάτων, να υπάρξει πολιτική παρέμβαση;» Μας απάντησε, ότι σε αυτή τη περίπτωση το λόγο έχει η αποκεντρωμένη διοίκηση.
Από χθες το μεσημέρι, κανένας μα κανένας ,  ούτε πολιτικός, ούτε ντόπιος,  ούτε ο βουλευτής, δεν μπορούν  να πουν « δεν ξέρω». Όλοι ξέρουν ότι εδώ έχουμε μία καταστροφή. Μάλιστα ο κ.Μαρίνος τους είπε, ότι «αν δεν βρείτε λύση , θα στείλουμε έγγραφο στην Ε.Ε. και να δούμε πως θα λειτουργήσει ο ευρωπαϊκός επίτροπος. Αυτό είναι το τελευταίο που μπορούμε να κάνουμε. Μάλιστα μας είπε, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο και χάσουμε τη χρηματοδότηση θα υποφέρει το νησί.
Από εδώ και πέρα, ότι μας συμβεί, όλους τους πολιτικούς θα τους πάρει η μπάλα. Πολύ πιθανόν να μην ιδρώνει προς το παρόν το αυτί τους. Θα πάμε έγγραφο στο βουλευτή και θα βρούμε και μια πιστοποιημένη εταιρεία, να στείλουμε δείγμα που θα  πάρουμε από το ΛΙΒΑ. Διαχρονικά καταστρέφουν το νησί. Τώρα το καταστρέφουν και κα με συνεργασίες.
Είναι τραγικό… όπως επίσης, επειδή είχε αναφερθεί από την εταιρεία, ότι θα ανοιχτεί κύτταρο, το  αναφέραμε στο κ.Γραφάκο και αυτό δεν θα συμβεί, γιατί  είναι παράνομο
Πρέπει να κάνουμε ένα σωστό εργοστάσιο και στο σημείο αυτό, μας είπε ο Γραφάκος, ότι αυτό μπορεί να ξαναχρηματοδοτηθεί.
Το πρόβλημα να σκύψουν και να το λύσουν, χθες. Το μόνο που κάνουν είναι δηλώσεις εντυπωσιασμού. Μόνο την τύφλα τους ξέρουν.
Εμείς θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο πίεσης. Αυτός είναι , να κάνουμε μετρήσεις, να ξαναστείλουμε χαρτί στον Γραφάκο για  να στείλει τους επιθεωρητές και μετά  πάμε σε ασφαλιστικά μέτρα. Τέλος θα καταθέσουμε υπόμνημα στην ΕΕ. Ο καθένας ας αναλάβει, όσο του αναλογεί, την ευθύνη του.