Скачать новые шаблоны для Joomla 3.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: "Ξεσηκωμός - Οργάνωση - Αγώνας να βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές - αντισυνταξιουχικές τους πολιτικές"

Ανακοίνωση Σωμ Συνταξιούχων Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Στο προσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ενσωματώνεται το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων, ενώ αρχίζουν να «τρέχουν» και μέτρα όπως η κατάργηση επιδομάτων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης κ.ά.
Μεγάλες περικοπές προβλέπονται για την Ασφάλιση, την Περίθαλψη και τη λεγόμενη «κοινωνική προστασία».
Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ θα περικοπεί κατά 226 εκατ. ευρώ, όταν και φέτος ήταν μειωμένη κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016. Κατά 350 εκατ. ευρώ είναι μειωμένα και τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων σε σχέση με το 2017.
Απογειώνεται η φοροληστεία του λαού, καθώς οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι προβλέπονται αυξημένοι κατά 1 δισ. ευρώ περίπου σε σχέση με φέτος.
35-40 χρόνια δουλειάς, ξενύχτια, μεροκάματα, στην οικοδομή, στα εργοστάσια και στα γραφεία δώσαμε τη ψυχή μας για το ένσημο, για να έχουμε ασφάλιση.
Το έδωσαν στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, το πήραν οι απατεώνες και τώρα έρχονται να μας πούνε ότι τους χρωστάμε κιόλας. Αυτοί, οι βιομήχανοι με τα τσιράκια τους που κυβερνούν.
Προσπαθούν να σπείρουν κοινωνικό αυτοματισμό, δεν φταίνε οι Κοσκοτάδες, δεν φταίνε αυτοί που κλέψανε, δεν φταίει το PSI, δεν φταίνε τα εκατομμύρια που έπαιξαν στο χρηματιστήριο, δεν φτάνει τόσα και τόσα που φάγανε από τα ασφαλιστικά ταμεία. Φταίμε εμείς που καταθέσαμε τον ιδρώτα μας εμπιστευόμενοι το κράτος για να πάρουμε σύνταξη και το χειρότερο πάνε να μας φέρουν αντιμέτωπους με τα παιδιά μας, ότι τρώμε το μέλλον των παιδιών, ότι χρειάζονται δέκα εργαζόμενοι για να πληρώσουν έναν συνταξιούχο.
Eίναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που λέει η Χρυσή Αυγή ότι για τα χάλια της οικονομίας φταίνε οι ξένοι. Έτσι λένε και οι κυβερνώντες σήμερα, ότι για τα χάλια της οικονομίας φταίνε οι συνταξιούχοι. Όχι κύριοι, φταίτε εσείς που είστε υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων.
«φέρτε πίσω τα κλεμμένα με αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα».
Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας, με την συμμετοχή όλων των συνταξιούχων για την επιστροφή όλων όσων μας έκλεψαν από τις συντάξεις τα προηγούμενα χρόνια, της 13ης και 14ης σύνταξης, την άμεση απόδοση των συντάξεων - εφάπαξ - μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας στην Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο, γιατί σε όλη τους τη ζωή οι συνταξιούχοι τα πλήρωσαν και δεν τα χρωστούν σε κανέναν δανειστή.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντιλαϊκών - φορομπηχτικών νόμων. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδηση μας καμία περικοπή.
Απορρίπτουμε τη λογική της κυβέρνησης περί “δίκαιης”ανάπτυξης την γνωρίσαμε θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα, αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση με το Σωματείο μας να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, το φόβο. Τη θανατηφόρα λογική του δεν γίνεται τίποτα, όλοι ίδιοι είναι. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια, θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία, απαλλάσσοντας την κυβέρνηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Περιοχή συνημμένων
 
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση