Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Βασιλικού, κ. Νίκος Βαρδακαστάνης, παρεμβαίνει στο IonianRadio.gr και στην συζήτηση του Δημοσιογράφου Δημήτρη Τετράδη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων της Δημοτική Ενότητας Αρκαδίων, κ. Θοδωρή Κολπονδίνο, για το θέμα το απορριμμάτων …
Οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος από τον κ. Βαρδακαστάνη είναι συνεχείς  και … αδιαπραγμάτευτες …
Συγκεκριμένα ,
 
ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)
Ακούγοντας τα μεγάλα και ενδιαφέροντα και αφού δώσω συγχαρητήρια για τις ενέργειες που κάνει οι οποίες είναι σημαντικές για το νησί γιατί χωρίς τουρισμό δεν υπάρχει η Ζάκυνθος.
Τα αντισταθμιστικά όποια και αν είναι θα είναι πολύ λίγα. Δεν αξίζει κανείς το κόπο να ρισκάρει. Η αγωνία του Θοδωρή είναι και δική μου και εντάσσω τον εαυτό μου δίπλα του, σε ότι και αν χρειαστεί.
Όσο αφορά το ΛΙΒΑ θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη προστασία της περιοχής όμως με τρομάζει το γεγονός να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί πάνω αλλά πρέπει να διορθωθεί και όχι να γυρίσουμε πίσω με σκουπίδια στους δρόμους στην έναρξη της θερινής περιόδου.
Ούτε να το φανταστώ δεν θέλω ότι μπορεί να έχουμε μία από τα ίδια. Ξέρω όλους τους αρμόδιους φορείς ότι έχουν συναινέσει με το ΛΙΒΑ. Άλλοι λέγοντας το δυνατά, άλλοι διακριτικά. Αφού έχει συναινέσει το 90% για το ΛΙΒΑ πρέπει να λυθεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα να μη πάθει ζημιά το νησί. Γιατί τη μεγάλη ζημιά δεν την παθαίνουν οι πολιτικοί αλλά οι επαγγελματίες. Εμείς λοιπόν πρέπει να τους πούμε να καθίσουν να λύσουν τα όποια προβλήματα προστατεύοντας βέβαια το Ι ΛΙΒΑ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΠΟΝΔΙΝΟΣ
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Νίκο το Βαρδακαστάνη για την τοποθέτηση του, είναι γνωστή η αγωνία του και η ευαισθησία του για το καλό του τόπου του. Πάνω σε αυτό το μοτίβο και με γνώμονα το κοινό συμφέρον θα δουλέψουμε για να αποτρέψουμε οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για το τόπο μας".

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός