Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου «ΣΚΟΠΟΣ»)
"Ο σύλλογος τουριστικών επιχειρήσεων ο ΣΚΟΠΟΣ εκφράζοντας τους επιχειρηματίες μέλη του αλλά και το σύνολο των κατοίκων του Δ.Δ Βασιλικού, βοηθά το τοπικό συμβούλιο του δ.δ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα."
Συγκεκριμένα,
 Θα επισκεφτώ οπωσδήποτε τους υποψήφιους και θα τους δεσμεύσω για την επόμενη ημέρα. Μιλάμε για τουρισμό, μιλάμε ότι πρέπει να παρέχουμε στους επισκέπτες μας να προσφέρουν όχι μόνο καλό φαγητό και ξεκούραση αλλά και άνετο ταξίδι στου δρόμους μας. Ταλαιπωρούνται όπως ταλαιπωρούμαστε κι εμείς. Στη γέφυρα ερχόμενος πριν λίγο υπήρχε μία ουρά 1 χιλ. Τι να πούμε λοιπόν για το τουρισμό όταν ταλαιπωρούμαστε κι εμείς οι ίδιοι και όλο το χειμώνα. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα γεφυράκι 20 μέτρα και βρίσκουμε ένα σωρό δικαιολογίες. Τα τελευταία 10 χρόνια που φωνάζω δεν βρέθηκαν αυτοί που θα το κάνουν. Κύριε Νιοτόπουλε αυτό το έτος πρέπει να το κάνετε και θα είναι μία καλή σας πράξη στη Ζάκυνθο και στο τουρισμό. 
Στο αίτημα μου προσθέτω και το κύριο Ζήβα γιατί μπορεί να βοηθήσει. Επιλογή δική μου σίγουρα θα ήταν ένα παραδοσιακό πέτρινο γεφυράκι. Όμως τα τελευταία 10 χρόνια κανείς δεν μου δρομολόγησε κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα είναι το οικονομικό. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα χρήματα να γίνει αυτή η σταθερή γέφυρα, βάζουμε προσωρινά τη σιδερένια και άμα πραγματικά θέλουν οι κύριοι που το υπόσχονται να το κάνουν , μπορούν. Θα εξυπηρετηθούμε με τη σιδερένια την προσωρινή και όταν ωριμάσει και φτιαχτεί η πέτρινη, την αφαιρούν.
Όλοι προχωράμε, δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και οι επιχειρήσεις είναι σχεδόν έτοιμες να υποδεχθούν τους επισκέπτες, αλλά ακόμη υπάρχουν ελλείψεις και στους επαγγελματίες και στις υποδομές. Από τη στιγμή που διεκδικούμε πράγματα πρέπει να κοιτάμε και τον εαυτό μας. Δεν μπορεί όταν έρθουν στη περιοχή μας να βρουν οι επισκέπτες πράγματα που δεν αρμόζουν. Θεωρώ όμως ότι λόγω ανταγωνισμού έχει έρθει και η καλή ποιότητα. Στους επαγγελματίες αρέσει η καθαριότητα και η τάξη όμως παντού θέλουμε βελτίωσης.                                              Δεν έχω ολοκληρώσει το κύκλο. Αύριο έχω σκοπό με το Πρόεδρο το κ.Γιαννούλη να επισκεφτούμε το κ.Νιοτόπουλο. να δρομολογήσει και να μας δώσει χρονοδιάγραμμα για τα 17 γεφύρια στο Βασιλικό.
Για το Αργάσι δεν μπορώ να το καταλάβω… Δεν χρειάζονται χρήματα… Είναι μία απλή διαδικασία ‘’ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ’’. Τρεις φορές την ημέρα να περάσει η τροχαία θα λυθεί το πρόβλημα. Στο Αργάσι ο μόνος που ασχολείται είναι ο τ.Πρόεδρος κ.Κοτσώνης. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πρόεδρος σήμερα, δεν τον είδα ποτέ, δεν τον είδα να διεκδικήσει, υπάρχει σίγουρα στα χαρτιά.
Στο Βασιλικό ο Πέτρος Γιαννούλης(Πρόεδρος) κερδίζει. Ποτέ στη ζωή μου δε θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος στο τοπικό συμβούλιο. Δεν κάνω πολιτική ούτε λειτουργώ ανταγωνιστικά. Είμαι κάτι καλό για το Πρόεδρο της Κοινότητας, ο οποίος το αναγνώρισε και έχουμε ξεκινήσει από κοινού συνεργασία και από αύριο θα επισκεφτούμε τους φορείς για να έχουμε χρονοδιάγραμμα. Ο Πρόεδρος του Βασιλικού είναι πρόεδρος του χωριού και εγώ των επαγγελματιών. Επαγγελματικά είμαι πάρα πολύ φορτωμένος. Αν ένα μήνα δε βγάλω χρήματα κινδυνεύω. Βρίσκω χρόνο για τα κοινά του Βασιλικό και ασχολούμαι. Ότι καλό έρθει στο Βασιλικό θα είναι και για μένα.
 
Με την υδροδότηση είχαμε προβλήματα και το χειμώνα. Έχουμε εκ νέου συζήτηση με το κ.Κόκορη και το  κ.Αμπελά. Μου είχαν υποσχεθεί πράγματα. Τα μισά τα πίστεψα τα άλλα μισά περιμένω να τα δω. Θεωρώ ότι έχει ειλικρίνεια απέναντι μου όμως δεν θα το πω 100% μπορεί να κάνω και λάθος.
 
Σήμερα με πρωτοβουλία του Πέτρου Γιαννούλη ξεκίνησε η καθαριότητα. Όπου υπάρχει συνεργασία και ασχολούνται πολλοί και υπάρχει βοήθεια υπάρχει αποτέλεσμα. Στο Βασιλικό ποτέ δεν είχαμε σοβαρό πρόβλημα ακόμα και όταν τα σκουπίδια στην υπόλοιπη Ζάκυνθο ήταν βουνό.
Για τη Ζάκυνθο θα πρέπει εμείς οι απλοί πολίτες να προσέξουμε ποιο είναι το συμφέρον της Ζακύνθου και να βρούμε τη λύση. Και «ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΚΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ». Θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Όποιος βοηθάει εμείς το βλέπουμε όπου και αν ανήκει. Ας βοηθήσουμε άπαντες για το καλό της  Ελλάδος και της Ζακύνθου. Εύχομαι κάτι να πάει καλά , στα θέματα τουλάχιστον που μπορεί να υπάρξει συνεργασία.
Η εικόνα του πολέμου είναι ένας σεισμός 10 ρίχτερ. Αν περάσει στην Ευρώπη ο΄τι η Ελλάδα έχει πιθανότητα  πολέμου 1% είναι καταστροφή.
Η εγκληματικότητα καλπάζει.  Στο Πόρτο Ρώμα ξύπνησε επισκέπτρια και έλειπε η τσάντα της. Το τρομακτικό είναι ότι πλέον γίνεται και την ημέρα. Μπαίνουν μέρα μεσημέρι. Εγώ αν μου συμβεί θα προστατέψω την οικογένεια μου. Θα εφαρμόσω την τακτική των χεριών. Αν δεν τα καταφέρω θα πάρω ότι αντικείμενο βρω αν είναι μέσα το παιδί μου. Αν είμαι μόνος και μου πάρει 100 ευρώ θα κάνω ένα βήμα πίσω. Ένας αστυνομικός τι θα κάνει; Θα αμυνθεί και θα βγάλει όπλο.
Πολλές φορές ξεκίνησε διαδικασία να είναι ελεύθερη η προσβασιμότητα χωρίς πορτόνια στις παραλίες. Στα μισά σταμάταγε.
Εμείς που έχουμε σκύλους θα πρέπει να προσέξουμε όταν τα πηγαίνουμε στις παραλίες. Θα πρέπει  να προστατεύουμε και τους χώρους, γιατί και τα ζώα υπάρχουν φορές που βλάπτουν. Όσο αφορά τις παραλίες , θα γίνω λίγο κακός. Η παραλία δεν ανήκει σε κανένα. Και αν κάνουμε χρήση είναι γιατί κάποιοι μας αφήνουν. Πρέπει να προσέξουμε τη χρήση που κάνουμε από το πορτόνι μέχρι τη παραλία. Δεν θα διορθωθεί ποτέ. Σίγουρα διεκδικώ κομμάτι παραλίας όμως χρειάζονται τρόπος.
Με τρία τέσσερα μεροκάματα το κέντρο κυκλοφοριακής αγωγής καθαρίζεται και λειτουργεί. Θα βοηθήσω αν βέβαια έχω βοηθεια και απευθύνομαι στο Δήμο.
Ο σύλλογος επαγγελματιών που εκπροσωπώ κι εγώ , θα κάνουμε ότι καλύτερο για το χωριό μου και η δράση θα είναι πιεστική. Τον Απρίλιο θα γίνουν πράγματα και θα το  εγγυηθώ στα μέλη μου.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός