ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στον εορτασμό των 70 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ισραήλ ήταν προσκεκλημένος ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Ιωάννη Κόκλα, είχε την ευκαιρία μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Κυριάτ Μπιαλίκ, κ. Έλι Ντουκόρσκι, να συσφίξει τις σχέσεις και να συζητηθούν θέματα για συνεργασία στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στα αγροτικά προϊόντα, στα πλαίσια και της αδελφοποίησης που έχει γίνει μεταξύ της Ζακύνθου και της συγκεκριμένης πόλης.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ζάκυνθος έχει άρρηκτους δεσμούς με το Ισραήλ, αφού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρρέρ και του τότε Μητροπολίτη Χρυσοστόμου (1943) είχαν διασωθεί 275 Εβραίοι, οι οποίοι δεν παραδόθηκαν στους Γερμανούς.
Με αφορμή αυτή τη συγκλονιστική ιστορία, οι απανταχού Ισραηλίτες τιμούν και αγαπούν τη Ζάκυνθο, αφού για αυτούς είναι πλέον ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς.
Προσκεκλημένοι ήταν εκπρόσωποι πολλών χωρών, ενώ ο Δήμαρχος, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ως εκπρόσωπος του λαού της Ζακύνθου τιμήθηκε και ξεναγήθηκε σε όλα τα μέρη του Ισραήλ από το Βορρά μέχρι το Νότο, με αποκορύφωμα το προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο και στον Σταυρό του Γολγοθά.
Ο κ. Κολοκοτσάς είχε επαφές με τις αντιπροσωπείες των άλλων χωρών, στις οποίες παρέδωσε διαφημιστικό-τουριστικό υλικό της Ζακύνθου και κάλεσε τα μέλη των αντιπροσωπειών στο νησί μας για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός