ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Οι εκδόσεις Νέο WhoisWho στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό την έκδοση «Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων», που αποτελεί  ένα νέο εγχείρημα με παγκόσμια πρωτιά, ανακοινώνουν τη βράβευση δύο σπουδαίων γυναικών, οι οποίες διαπρέπουν στον επιχειρηματικό χώρο και κατάγονται από τα Επτάνησα.  
Oι βιογραφικές εκδόσεις “WhoisWho” στην Ελλάδα παρουσιάζουν τη γυναικεία ηγεσία σε κάθε τομέα δράσης, με τη νέα έκδοση “Γυναίκες Ηγέτες Επιχειρήσεων”, βάζοντας για πρώτη φορά την Ελληνίδα στη θέση που της αξίζει στον επιχειρηματικό και κοινωνικό χάρτη της χώρας. Η Χριστίνα Τετράδη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ομίλου Τουριστικών Επιχειρήσεων “ZanteHospitalityGroup,  Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος  Ξενοδόχων Λαγανά - Ζακύνθου, βραβεύεται με τον τίτλο “Γυναίκα Ηγέτης των Επτανήσων”.
Τι είναι το Who is Who; 
Οι εγκυκλοπαίδειες βιογραφιών με τον τίτλο "Who is Who" έχουν παράδοση άνω των 150 ετών στην Ευρώπη. Οι ρίζες τους παγκοσμίως φτάνουν όμως πολύ βαθύτερα στο παρελθόν - έως τον πρώτο αιώνα π.Χ. Οι περιγραφές του βίου διάσημων συγκαιρινών προσώπων αποτελούσαν ήδη από το παρελθόν το θεμέλιο επιστημονικών εργασιών. Τέτοιου τύπου πρώιμα έργα αναφοράς εμφανίστηκαν κατά πάσα πιθανότητα στους φιλοσοφικούς κύκλους των Αλεξανδρινών.
Tα συγγραφικά έργα Who is Who αποτελούν εδώ και δεκαετίες αναγνωρισμένη βάση δημοσιογραφικής και επιστημονικής εργασίας. Μέσω των διεθνών σχέσεων και διασυνδέσεων εκδηλώνεται ενδιαφέρον για προσωπικότητες από όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής σε διεθνές επίπεδο.
Το Who is Who με τις διαρκώς ενημερωμένες συνοπτικές βιογραφίες και τις σημαντικές βασικές πληροφορίες αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για προσωπικές συναντήσεις και επαγγελματικές επαφές. Ωστόσο, το Who is Who δεν είναι απλώς ένα απαραίτητο έργο αναφοράς για δημοσιογράφους και επιστήμονες και μια αξιόλογη πηγή πληροφοριών για φορείς αποφάσεων στον χώρο της πολιτικής και της επιστήμης.
 
Πως γίνεται η προεπιλογή των προσώπων;
Ήδη κατά την προεπιλογή των προσώπων που εξετάζονται ως ενδεχόμενες νέες προσωπικότητες του Who is Who εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια. Ο δρόμος που οδηγεί στην επιλογή βασίζεται σε δημοσιογραφικά θεμελιωμένη έρευνα, η οποία στηρίζεται εδώ και δεκαετίες σε ακρογωνιαίους λίθους διαπιστωμένης αξιοπιστίας. Ένας από αυτούς είναι οι ίδιες οι προσωπικότητες του Who is Who, που προσφέρουν τις συστάσεις τους.
Ένας ακόμα είναι οι ανεξάρτητες ιδιωτικές έρευνες που προσανατολίζονται στις ανάγκες πληροφόρησης του κοινού: Εντατική παρατήρηση των μέσων ενημέρωσης και εξέταση έργων αναφοράς/αρχείων συγκεκριμένων κλάδων: Μέσα ενημέρωσης, Τύπος, ειδικές εκδόσεις, ραδιόφωνο, τηλεόραση, Συντακτικές ομάδες του Who is Who και συντάκτες, Αρχείο Who is Who, Ατομικές έρευνες μέσω του τμήματος ερευνών και συστάσεις, Αρχείο διάσημων
σύγχρονων προσωπικοτήτων.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός