ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την σκληρή αλήθεια και πραγματικότητα για τα τροχαία , για το τί ακριβώς σημαίνουν και τί κοστίζουν στις ψυχές των ανθρώπων που μένουν πίσω, μίλησαν τα μέλη του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ζακύνθου κατά τις επισκέψεις τους σε Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού...

Με αφορμή την ημερίδα που οργανώνει ο Σύλλογος το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Μουσικό Σχολείο, τα μέλη με επικεφαλής τον ιδρυτή του Συλλόγου κ. Αντώνη Νέγκα, επισκέφθηκαν τα σχολεία της Ζακύνθου και όχι μόνο μοίρασαν έντυπο  ενημερωτικό υλικό αλλά, συνομίλησαν με τους μαθητές μεταφέροντας τους και τις δικές τους τραγικές εμπειρίες, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους νέους ανθρώπους και να τους βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν πως η ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ, το να μην φοράμε κράνη ή ζώνες, είναι μια "μαγκιά" ή μια απροσεξία που μπορεί να στοιχήσει πολύ ακριβά.

Ο Σύλλογος και κατά την διάρκεια των γιορτών μοίρασε έντυπο υλικό του και στους δρόμους του νησιού, ενώ πολλά περισσότερα θα ειπωθούν κατά την ημερίδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19.00 με Αρχιερατικό Μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη Ζκαύνθου κ. Διονύσιο για τα θύματα των τροχαίων.

Ακολούθως, το λόγο θα πάρουν ειδικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων: εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης, της Τροχαίας, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου, συγκοινωνιολόγος, ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, δικηγόρος, πολιτικός μηχανικός αλλά και ο ίδιος ο κ. Νέγκας.