ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ένα κεφάλαιο τουριστικής προβολής για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Ζάκυνθο είναι η παραλία του "Ναυαγίου" και η ευρύτερη περιοχή.
Δυστυχώς, οι επί μια εικοσαετία αντιδικίες των θεσμικών φορέων και υπηρεσιών της Ζακύνθου για το "Ναυάγιο", που αφορούν ιδιοκτησιακές αξιώσεις, έχουν σαν αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να είναι άκρως επικίνδυνος από την έλλειψη προληπτικών μέτρων, που έχουν να κάνουν με την ασφαλή παραμονή των επισκεπτών μας, ενώ παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.
Μέχρι τώρα το νησί μας έχει υποστεί τεράστια δυσφήμιση εξαιτίας αυτού του γεγονότος, όμως το πιο λυπηρό και τραγικό συνάμα είναι πως θρηνούμε τον χαμό νέων ανθρώπων, που ήρθαν διακοπές στη Ζάκυνθο επειδή λατρεύουν το συγκεκριμένο αξιοθέατο και τη φύση γενικότερα.
Με αφορμή το τελευταίο δυσάρεστο συμβάν, όπου έχασε τη ζωή της νεαρή Κουβανή τουρίστρια, η οποία γλίστρησε και έπεσε στο κενό την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφίες στην άκρη του γκρεμού με φόντο το "Ναυάγιο", ο Δήμος κάλεσε εγγράφως τους εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε αυτοί να παραστούν σε σύσκεψη που θα γίνει στο Δημαρχείο την Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι.
Στόχος μας είναι να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια του χώρου αυτού τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός