Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Πέμπτη 19 Ιούλιος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά

Με σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων  αντέδρασαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε  (για την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου), στάση εργασίας  (8:00 - 13:00) και 24ωρη απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι οργανικών μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών .

Να σημειώσουμε ότι, στο 80% κατά μέσο όρο φτάνει η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ, υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες, στις οποίες η συμμετοχή φτάνει ακόμη και το 100%, όπως και στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. « Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου δεν υπέκυψαν σε αυτούς τους εκβιασμούς ,με το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία – αποχή να φτάνει στο 100% κατά της  προσχηματικής, εκβιαστικής, μνημονιακής  αξιολόγηση» επισημαίνουν με Δελτίο Τύπου

 Συγκεκριμένα,

«Συνάδελφοι!

Για άλλη μια φορά στο κενό έπεσε ο εκβιασμός της Κυβέρνησης και της κ. Γεροβασίλη, που με αυταρχικές διαδικασίες, απειλές και “ανταμοιβές”  προϊσταμένων προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα των Δημοσίων Υπαλλήλων και να σπάσουν την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου δεν υπέκυψαν σε αυτούς τους εκβιασμούς ,με το ποσοστό της συμμετοχής στην απεργία – αποχή να φτάνει στο 100% κατά της  προσχηματικής, εκβιαστικής, μνημονιακής  αξιολόγησης.

Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, είμαστε όμως αντίθετοι στην αξιολόγηση η οποία συνδέετε με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση του δημοσίου και την αντίστοιχη μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς και του μισθολογικού κόστους, την πλήρη χειραγώγηση των υπαλλήλων, την επιβολή συγχωνεύσεων- καταργήσεων δομών, καθώς και την υποχρεωτική κινητικότητα του προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν σε τέτοιου είδους εκβιασμούς,και σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια αντιδημοκρατικής και αναξιοκρατικής αξιολόγησης θα απαντήσουν και πάλι δυναμικά»