ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23-3-2018 η διαπαραταξιακή συνάντηση-συζήτηση ,που ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της δημοτικής μας παράταξης,με τη συμμετοχή των ορισμένων δικηγόρων , άλλων δικηγόρων ,υπηρεσιακών παραγόντων και του πρώην Δημάρχου Κου Διονυσίου Ακτύπη .

Εμείς εγκαίρως από το 2016 έχουμε προτείνει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας που σκόπιμα περιμένουν οι άνθρωποι της Τράπεζας.

Καλούμε το Δήμαρχο ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ  να φροντίσει για τις επόμενες νομικές κινήσεις και ενέργειες ώστε να σταματήσει η αφαίμαξη του Δήμου μας. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών παρακολουθεί με  απάθεια δίχως να προβαίνει στις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση της αυτοδιοίκησης στη Ζάκυνθο.

Τι κρύβεται πίσω από την αδράνεια αυτή;

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μήνυση του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη και της τότε Οικονομικής Επιτροπής  το 2011 αποτελεί την χαριστική βολή προς όλους εκείνους που οδήγησαν τη διαδικασία ελπίζοντας σε ένα εξευτελιστικό συμβιβασμό με την Τράπεζα Πειραιώς.

Από το 2011 μέχρι σήμερα η υπόθεση αυτή βρίσκεται στη διαδικασία της ανάκρισης .

Δεν υπάρχει καμία θεσμική συμμαχία στη μάχη που πρέπει να δώσει ο Δήμος μας, αντίθετα διακινούνται επιχειρήματα για τον εξευτελιστικό συμβιβασμό  πριν υπάρξει αποτέλεσμα από την μήνυση κατά φυσικών προσώπων που πρωταγωνίστησαν στην υπόθεση.

Καλούμε το Δήμαρχο στην Οικονομική Επιτροπή να οριστεί δικηγόρος για να επιταχυνθεί η διαδικασία και να προκαλέσει συνάντηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης .

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός