ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς του τύπου «ο αποτυχημένος και ανίκανος Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς» ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Τάσος Μαρίνος, ασκεί δριμεία κριτική στον Δήμαρχο Ζακύνθου, αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων και την τραγική εικόνα πού εμφανίζει η Ζάκυνθος  με τους όγκους σκουπιδιών να έχουν κατακλύσει το νησί,  γεγονός - που κατά την εκτίμηση του - θα είχε αποφευχθεί  αν παραχωρούσε η Δημοτική Αρχή την διαχείριση των απορριμμάτων σε Πολωνική εταιρεία…
Ο κ. Μαρίνος, παρευρέθηκε στην εθνική εορτή της Πολωνίας, που διοργανώθηκε στην Πρεσβεία της Αθήνας τη  Δευτέρας 14/5 και με αφορμή αυτό το γεγονός εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο όποιο αναφέρει χαρακτηριστικά ….

Προσκλήθηκα και συμμετείχα στην εθνική εορτή της Πολωνίας, που διοργανώθηκε στην Πρεσβεία της συγκεκριμένης χώρας στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας 14 Μαίου, συνεχίζοντας τις καλές σχέσεις που διατηρώ με την Πρέσβη, κ. Άννα Μπαρμπάζακ.
Εκεί είχα την ευκαιρία να συναντήσω, μεταξύ άλλων, τον Πρόξενο και σύζυγο της Πρέσβεως, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, τον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας, τον διεθνολόγο, κ. Δρούγο, καθώς και άλλες σημαντικές προσωπικότητες, προβάλλοντας τον τόπο μας και τις δυνατότητές του. 
Υπενθυμίζω πως πριν μερικούς μήνες είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Πολωνική Πρεσβεία με δική μου πρωτοβουλία και στην οποία έλαβαν μέρος στελέχη της Δημοτικής Αρχής και εκπρόσωποι του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή, για να εξεταστεί η δυνατότητα να παραχωρήσουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Πολωνική εταιρεία με οικονομικό όφελος για το Δήμο και με συγκεκριμένους κανόνες και όρους, ενώ είχε γίνει και ειδική παρουσίαση στο νησί μας.
Στόχος ήταν να μην βρίσκονται τα σκουπίδια μας στους δρόμους, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα, και να μην διασυρόμαστε διεθνώς από την κακή πολιτική που ακολουθεί στο σύνολό της η Δημοτική Αρχή, αλλά ιδίως ο αποτυχημένος και ανίκανος Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, που έχει μετατρέψει τη Ζάκυνθο σε μια απέραντη χωματερή, ενώ δεν ακολουθούνται οι περιβαλλοντικοί κανόνες ούτε στον Λίβα που θα έχει την τύχη του... Σκοπού.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην εθνική εορτή, επιβεβαιώσαμε με τους Πολωνούς την κοινή βούληση που υπάρχει και η οποία έχει σχέση με τις εμπορικές, τουριστικές και πολιτιστικές συνεργασίες των δύο λαών. Αυτό ήδη εξάλλου συμβαίνει και στη Ζάκυνθο, αφού το τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία έχει αυξηθεί θεαματικά, ενώ το 2018 υπολογίζεται ότι θα μας επισκεφθούν χιλιάδες Πολωνοί. 
Συνεχίζω την πορεία μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και αξιοποιώ την 35ετή συνεργασία μου με τις Πρεσβείες, προς όφελος του νησιού μου. Αντιπαρέρχομαι τις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές, που κάποιοι ακόμη και σήμερα προσπαθούν να μου βάλουν, ξεχνώντας ότι είναι εφήμεροι και παροδικοί. 
Συμμετέχω σε διεθνή φόρουμ και συναντήσεις με δικά μου χρήματα. Δεν επιβαρύνω τον προϋπολογισμό του Δήμου και φυσικά δεν κόβω τιμολόγια για να παίρνω οδοιπορικά, μια... "τέχνη" που γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος, ο οποίος ήταν και αυτός στην εκδήλωση, αλλά αποχώρησε μέσα σε λίγα λεπτά!
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός