ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε ισχυρή συμπόρευση των θεσμικών παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της Ζακύνθου καθώς το Τεχνικό Επιμελητήριο , τους Συλλόγους Ξενοδόχων και τα ΜΜΕ, καλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος, με αφορμή την ευρεία σύσκεψη που προκαλεί το Επιμελητήριο  Ζακύνθου για την προώθηση συγκεκριμένων ενεργειών και δράσεων με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων της Ζακύνθου.
Αφού αρχικά χαιρετίζει την πρωτοβουλία της διοίκησης του Επιμελητήριου και ειδικά του Προέδρου κ.Φώτη Κόττη, επισημαίνει ότι για πρώτη φορά ένας φορέας παίρνει την ευθύνη να θέσει γενναία το δάχτυλο  «επί τον τύπον των ήλων»   προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση, δεδομένου ότι και κατά το παρελθόν υπήρξαν πολλές ανάλογης μορφής πρωτοβουλίες, στις οποίες μεταξύ άλλων συμμετείχαν και οι διοργανωτές αυτής της ευρείας σύσκεψης, παραμένοντας παρόλα αυτά τα προβλήματα άλυτα και οι πρωτοβουλίες μετέωρες.
Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει  το γεγονός, της απευθείας επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου με τα ΜΜΕ.
Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε η πρωτοβουλία αυτή επιτέλους να αποδώσει και να μην έχει τα χαρακτηριστικά εκείνων των πρωτοβουλιών των συρράξεων και των συναντήσεων  για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων που το μόνο που έφερε ως αποτέλεσμα είναι η διατήρηση των σκουπιδιών στους δρόμους
Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη  Ζακύνθου κ. Λ. Νιοτόπουλου.

Με αφορμή την πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ζακύνθου για ευρεία σύσκεψη όλων των παραγωγικών φορέων του νησιού μας, με σκοπό το συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων της Ζακύνθου, προεξάρχοντος του ζητήματος των υποδομών της, την Τρίτη 15 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου:

- Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα του Προέδρου του κ. Φώτη Κόττη, καθώς για πρώτη φορά ένας από τους κυριότερους φορείς της οικονομικής ζωής του τόπου μας παίρνει την ευθύνη να θέσει γενναία το δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων» και να επιτελέσει τα καταστατικά του καθήκοντα, αφενός προασπίζοντας τα άμεσα συμφέροντα των μελών του (στα οποία ανήκουν ουσιαστικά όλοι ανεξαιρέτως οι Ζακυνθινοί επιχειρηματίες) και αφετέρου ελέγχοντας με ουσιαστικό τρόπο τις πράξεις και τις παραλείψεις της διοίκησης.

- Καλούμε σε ισχυρή συμπόρευση στους άνωθεν σκοπούς όλων των θεσμικών παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων της Ζακύνθου, και πρωτίστως τους έτερους δυο σημαίνοντες στυλοβάτες της οικονομίας του νησιού μας. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ζακύνθου, το οποίο άλλωστε αποτελεί και το σημαντικότερο επιστημονικό και τεχνολογικό φορέα με ιδιαίτερα βαρύνοντα λόγο και ευρύτατο χώρο ευθύνης, καθώς και τους κατά τόπους συλλόγους ξενοδόχων, ελλείψει μιας ενιαίας Ένωσης Ξενοδόχων που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει θεσμικά, αλλά και πιο ουσιαστικά, τη «βαριά βιομηχανία» του νησιού μας.

- Καλούμε επίσης όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ζακύνθου να δώσουν το παρών στην εν λόγω εκδήλωση, αλλά και σε όλες τις αντίστοιχες θεσμικές δράσεις, προκειμένου να μπορέσουν να έχουν με άμεσο τρόπο μια καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση για τα φλέγοντα ζητήματα της Ζακύνθου και τις πιθανές λύσεις τους, βρίσκοντας την ευκαιρία να κάνουν πραγματικό ρεπορτάζ, ανεξάρτητο από επιλεκτικές και έωλες διαδικασίες αναζήτησης της πληροφόρησης. Κατά συνέπεια τα μέσα θα επιτελέσουν το θεσμικό τους ρόλο, χωρίς να αφήνουν χώρο και ελεύθερο πεδίο προώθησης εμπρηστικού λόγου σε όψιμους φωνασκούντες τιμητές της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας, έναν ετερόκλητο εσμό από ελεγχόμενους από τη δικαιοσύνη, από εκπροσώπους συμφερόντων που ίσως προαισθάνονται την εγγύτητα των ελεγκτικών μηχανισμών, ακόμα και από ευρέως στιγματισμένους ως έχοντες ανοικτές συναλλαγές με φορείς και οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και δεν εννοούμε την αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού…

                                                  Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

                                                         Ελευθέριος Νιοτόπουλος

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός