ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

13:55:58Εκφράζοντας την συσσωρευμένη αγανάκτηση του Εμπορικού Κόσμου της Ζακύνθου, η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου, κ. Λίλυ Μπουζιάνου, σε μια συνεχή και επίμονη προσπάθεια ,κατάργησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για αύξηση των δημοτικών τελών, και μάλιστα κατά 38%, και μόνο για τους επιχειρηματίες,  κατέφυγε  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενημερώνοντας τον Γενικό Γραμματέα και το Τμήμα Διοικητικού   Οικονομικού  για  … τον «ανορθόδοξο» τρόπο λήψης της απόφασης , επισημαίνοντας και εξηγώντας  το αυτονόητο, ότι, οι αυξήσεις των τελών ψηφίζονται, μαζί με τον προϋπολογισμό και όχι εκ των υστέρων και μαλιστα σε μια εντελώς ακατάλληλη περίοδο.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες,  η κ. Μπουζιάνου, εκφράζοντας  και τους υπόλοιπους φορείς της Ζακύνθου , τόνισε ότι όλοι μαζί αποσκοπούν στην διαφύλαξη του  επιχειρηματικού κόσμου, που αποτελεί την σπονδυλική στήλη της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί και δεν ειναι άλλο από αυτό της οικονομικής «άπνοιας» και της αναμονής...
Ιδιαίτερα στάθηκε στο ότι πολλά από τα καταστήματα της Ζακύνθου  κλείνουν και πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν ακόμα σε λειτουργία, δεν είναι σε θέση να  καλύψουν τον τεράστιο όγκο των οικονομικών τους υποχρεώσεων. 
Συνοψίζοντας την ανησυχία της, η κ. Μπουζιάνου, εστίασε τον προβληματισμό της  στο γεγονός ότι, η απόφαση αυτή συμβάλει τα μέγιστα για την δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας και αστάθειας  που οδηγούν σε βέβαιο στραγγαλισμό των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, που δεν αφήνουν πια κανένα περιθώριο  ανταπόκρισης των επαγγελματιών στην άδικη, όπως την χαρακτηρίζουν, αύξηση των τελών.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου ζητά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  να λάβει σοβαρά υπόψη τα προβλήματα όλου του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού, ώστε να μην παρατηρηθούν νέες αδικίες σε βάρος των επιχειρήσεων της Ζακύνθου ζητώντας να βοηθήσουν  στην επίλυση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει, μη εγκρίνοντας την πρόχειρη, όπως επίσης  χαρακτηρίζουν,  αυτή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αύξηση των τελών, η οποία πάρθηκε στις 4 Ιουνίου και έκτοτε έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την τοπική κοινωνία.
Πάντως, φαίνεται πως μάλλον  ,  η ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζακύνθου, πέρα από τα προβλεπόμενα και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο , δεν πέρασε στα ψιλά γράμματα....
Αναμένονται εξελίξεις …

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός