ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με αφορμή το πρόβλημα στο αποχετευτικό σύστημα, στην τουριστική περιοχή  του Πλάνου, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, με τραγικό τρόπο, ότι τα πάντα σχεδιάζονται με βάση τα κέρδη και όχι τις ανάγκες του λαού του νησιού.
Το αποχετευτικό σύστημα στον Πλάνο (Τσιλιβή), είχε φτιαχτεί με πρωτοβουλία των Ξενοδόχων και επιχειρηματιών  της περιοχής, πριν πολλά χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίσουν την "εύρυθμη" λειτουργία των επιχειρήσεων τους, επειδή υπήρχε μια καθυστέρηση από τις υπηρεσίες του Δήμου στο να υλοποιήσουν αυτό το έργο. Πλέον τα ξενοδοχεία στην περιοχή έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα το υπάρχων σύστημα να μην μπορεί να λειτουργήσει και να κινδυνεύουν τα σπίτια των κατοίκων να πλημμυρίσουν με λύματα, όπως και οι δρόμοι της περιοχής, με ότι επακόλουθο έχει αυτό στην υγεία των ανθρώπων.
Την ευθύνη για αυτή τη κατάσταση την έχουν ο δήμος, η Περιφέρεια που δεν παίρνει άμεσα μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα της αποχέτευσης συνολικά στο νησί.
   Την μεγαλύτερη όμως ευθύνη την έχει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υπηρετεί αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τα πάντα σχεδιάζονται με βάση τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό και  υπάρχει αυτή η "αναρχία" του σχεδιασμού ακόμα και στο σύστημα της αποχέτευσης.
Καλούμε τους κατοίκους του νησιού να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους να απαιτήσουν τώρα, από το Δήμο, την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση να δώσουν λύση στο πρόβλημα του  αποχετευτικού συστήματος του Πλάνου.
Να είναι  ενταγμένο στο συνολικό σχεδιασμό του νησιού από  αρμόδιο κρατικό φορέα με επιστημονική μελέτη που θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες του λαού χωρίς την παρέμβαση του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός