ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Τελικά όσο η Δημοτική Αρχή στριμώχνεται από την ανελέητη πραγματικότητα που βιώνουν οι Ζακυνθινοί τόσο ο Λαϊκισμός της αποκτά μια ειρωνική χροιά , απέναντι στους πολίτες ... Γιατί πως μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά η δήλωση – νουθεσία   του Δημάρχου  Ζακύνθου, να αλλάξουμε νοοτροπία και να προσέξουμε όλοι μαζί το νησί μας.

Μοιάζει με εκδικητική επανάληψη του ίδιου λάθους, να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις και διαμορφώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.Σαφώς και οι ευθύνες καταμερίζονται και εμείς οι πολίτες έχουμε τις δικές μας …Αυτό ,όμως ,σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ελαφρυντικό για μια Δημοτική Αρχή που το οφθαλμοφανές δεν την υποχρεώνει  σε παραδοχή των λαθών της. Επιτέλους ας  καταλάβουν ότι πρέπει να υπάρχει ένα δεδομένο ένα τεκμήριο ειλικρίνειας.Αφορμή για το σχόλιο ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου  στον ΦΟΔΣΑ και  ΚΔΑΥ και οι διαπιστώσεις του, όπως αυτές αποτυπώνονται στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί .
Δημήτρης Τετράδης

Το Δελτίο Τύπου …
Κατά την επίσκεψη του δημάρχου, στις 12/7/2018 στον χώρο λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ και του ΚΔΑΥ διαπιστώθηκε μεγάλη συσσώρευση ογκωδών, που καθιστά δυσχερέστατη τη λειτουργία τους.
Ο δήμος Ζακύνθου, μετά από 4 χρόνια αναζήτησης χώρου διαχείρισης των ογκωδών, πέτυχε να έρθει σε καταρχήν συμφωνία με ανάδοχο ελληνικής εταιρείας ανακυκλωσίμων στην Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη αλλά και με εκπρόσωπο της Ζακύνθου που μπορεί να συνεργαστεί με την εν λόγω εταιρεία. Η σύνταξη του ειδικού φακέλου αδειοδότησης βρίσκεται σε εξέλιξη και ευελπιστούμε σε διάστημα 2 μηνών να έχει αδειοδοτηθεί ο σχετικός χώρος διαχείρισης ογκωδών στη Ζάκυνθο και να επιλύσουμε το πρόβλημα, όπως πολλά άλλα που δυσφημούν τη Ζάκυνθό μας.
Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας, μέχρι τη λειτουργία του χώρου διαχείρισης ογκωδών, να μην εγκαταλείπουν ογκώδη (στρώματα, μπάζα, είδη υγιεινής κ.τ.λ.) πλησίον των κάδων των απορριμμάτων και ανακυκλωσίμων υλικών, ούτε σε ανεξέλεγκτες χωματερές εν όψει μάλιστα, αντιπυρικής περιόδου, αλλά να τα κρατούν σε ιδιωτικό χώρο και μακριά από τους δρόμους.
Επιτέλους, ας αλλάξουμε νοοτροπία, ας προσέξουμε όλοι μαζί το νησί μας, διότι ο δήμος και ο ΦΟΔΣΑ λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και μέσα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα φορτία, τα οποία εν μέσω τουριστικής περιόδου δεν θα έπρεπε να πετιόνται παντού στο όμορφο νησί μας.
Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά και εναπόθεση ογκωδών στους δρόμους και πλησίον των κάδων, καθώς και στον χώρο λειτουργίας του ΚΔΑΥ, διότι επιφυλασσόμεθα για προβλεπόμενες κυρώσεις στους παρανομούντες.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός