ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στην παραλία του Ναυαγίου μετά την πτώση των βράχων μετέβη ο δήμαρχος Ζακύνθου κ.Παύλος Κολοκοτσάς, Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το αρμόδιο γραφείο τύπου του δημάρχου.
"Την  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, έσπευσε στην παραλία Ναυαγίου, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι παρατηρήθηκε κατολίσθηση στο σημείο.
Παράλληλα, ενημέρωσε άμεσα το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση για το συμβάν.
Αμέσως επιστρατεύθηκε ιδιωτικό σκάφος –και ο δήμος ευχαριστεί θερμά για αυτό την οικογένεια Ποταμίτη που το παραχώρησε- για να μεταφερθεί ο Δήμαρχος στο σημείο, όπου αποκολλήθηκε κομμάτι βράχου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν λουόμενοι. Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου πραγματοποιήθηκαν 2 εισαγωγές τραυματιών, η κατάσταση των οποίων δεν είναι ανησυχητική.
Στον χώρο υπάρχει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας, ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν απομακρυνθεί όλα τα πλοία και δεν επιτρέπεται να προσελκύσουν στο σημείο. Η θαλάσσια περιήγηση συνεχίζεται κανονικά γύρω από το υπόλοιπο νησί".
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο protothema o Δήμαρχος , δήλωσε χαρακτηριστικά
«Η περιήγηση των επισκεπτών μας γίνεται κανονικά απλώς δεν βγάζουμε κοσμο στην παραλία γιατί απαγορεύεται μέχρι να δούμε επακριβώς τους λόγους της κατάρρευσης του βράχου. Αυτή τη στιγμή με μηχανήματα και με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ θα καθαρίσουμε τον χώρο για να είμαστε σίγουροι χίλια τοις εκατό ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος... αν και δεν έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι» τόνισε στο protothema.gr o Δήμαρχος Ζακύνθου.
Παράλληλα σημείωσε πως την ερχόμενη Τρίτη θα φτάσουν στο νησί γεωλόγοι προκειμένου να ελεχθει η περιοχή υπο τον φόβο νέων κατολισθήσεων. «Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή του κ. Λέκκα. Έχω απευθύνει και παλαιότερα στον ίδιο καθώς μου είχε ζητηθεί στο παρελθόν από γκρουπ τουριστών να τους επετραπεί αναρρίχηση. Ωστόσο δεν έδωσα ποτέ την άδεια ως Δήμος γιατί δεν είχα τη βεβαίωση της ανθεκτικότητας του βράχου. Σε συνεργασία με το λιμεναρχείο έχουμε τοποθετήσει πινακίδες κατά μήκος της παραλίας στις οποίες αναγράφεται «προσοχή επικίνδυνοι βράχοι».

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός