ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

- Δελτίο τύπου για την ομιλία του κ. Κοντονή στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την τροπολογία αναστολής των αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης στη Ζάκυνθο
Η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής σχετικά με την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης στη Ζάκυνθο, ψηφίστηκε σήμερα από την Βουλή των Ελλήνων.
Η τροπολογία προβλέπει αναστολή των μέτρων εκτέλεσης για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ως τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δηλαδή έως τις 28.1.19.  Παράλληλα, προβλέπεται  αναστολή διενέργειας πλειστηριασμών έως τις 31.12.19, για τα ακίνητα που υπέστησαν ζημιές που πιστοποιήθηκαν έπειτα από σχετικούς ελέγχους.
Ο κ. Κοντονής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: «Η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε από έναν ισχυρότατο σεισμό και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γι΄αυτό ακριβώς πρότεινα  την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης. Διότι, δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διεξάγονται πλειστηριασμοί. Όπως επίσης είναι αδιανόητο, να γίνονται πλειστηριασμοί σε ακίνητα που έχουν υποστεί ζημιές, γι΄αυτό πολύ σωστά προβλέπεται να γίνει αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου μέχρι το τέλος του 2019».
Επίσης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον θεματικό τουρισμό, ο κ. Κοντονής εξήρε το έργο του αρμόδιου Υπουργείου, αναφέροντας ότι για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο, ρυθμίζονται καίρια ζητήματα που αφορούν το εύρος, τη θεματική και την ποικιλία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Με την εφαρμογή του μέτρου για την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, υλοποιείται ακόμη μία δέσμευση της κυβέρνησης για την στήριξη του νησιού. Οι συμπολίτες μας, να είναι βέβαιοι ότι, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Βουλευτή της Ζακύνθου, θα παρθεί κάθε πρόσφορο μέτρο για την ανακούφιση των πληγέντων.   

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός