ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής ενημερώνει ότι με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις καταβολής της κρατικής επιδότησης σε όσους ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα,  η συνεισφορά του Δημοσίου θα είναι μηνιαία και το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από το 20% έως και το 50% της δόσης ενώ για τα επιχειρηματικά δάνεια το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο 30%. Το ακριβές ποσό της επιδότησης εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση και το ύψος του ετήσιου εισοδήματος. Η συνεισφορά του Δημοσίου θα καταβάλλεται μηνιαίως σε ειδικούς δεσμευμένους και ακατάσχετους λογαριασμούς, με δικαιούχους τους οφειλέτες που θα ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας (Ν. 4605/2019). Το συνολικό ποσό επιχορήγησης για το 2019 ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Αποδεικνύεται διαρκώς ότι η προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας συνιστά πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης η οποία θέσπισε ένα πλαίσιο πλήρους στήριξης για να καλύψει την αδράνεια των προγενέστερων, οι οποίοι είχαν αφήσει μετά την 31/12/2014 εντελώς απροστάτευτο το δικαίωμα στη στέγαση.

Οι πολίτες της Ζακύνθου που εντάσσονται στο καθεστώς προστασίας έχουν γνώση, κρίση και μνήμη για να διακρίνουν ποιοι τους στηρίζουν έμπρακτα με νομοθετικές πρωτοβουλίες και οικονομικές επιδοτήσεις, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις της Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ που τους είχαν αφήσει έρμαια στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός