ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, με το πρώτο κουδούνι, λίγο μετά τις  8 το πρωί για χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων. Και όπως πάντα, η χρονιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό.
Για φέτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, είναι όλα έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά, με τα βιβλία ήδη να βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι, ενώ υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.
Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει, ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών, που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.
Στην Ζάκυνθο ο πρώτος αγιασμός τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου,κ. Διονύσιο στις 8.15 π.μ. στο 1ο Λύκειο και Γυμνάσιο. Ακολούθησαν τα σχολεία  του Άμμου ,2ο και 3ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο Παναγούλας κλπ
 Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ,απευθυνόμενος στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου, τους  ευχήθηκε καλή επιτυχία, δύναμη, υπομονή και φώτιση.
Στην τελετή του Αγιασμού στο 2ο Γυμνάσιο ,το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής Ζακύνθου,κ. Διονύσης Ακτύπης , ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε  «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα βρίσκομαι διαρκώς στο πλευρό των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, προσπαθώντας να συνδράμω από το δική μου θέση ευθύνης, στις προσπάθειες όλων, ώστε να διασφαλίσουμε ευνοϊκές συνθήκες μάθησης, με στόχο την επιτυχία και την πρόοδο»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου, κ. Νίκος Βαρδακαστάνης, ευχήθηκε καλή  σχολική χρονιά στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου,  αλλά ,και  σε όλους του μαθητές της Ζακύνθου  ,δύναμη, υγεία και καλή πρόοδο.
Ο κ. Βαρδακαστάνης,  εκπροσωπώντας τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου ,επισήμανε  ότι, ο σκοπός του Συλλόγου είναι να προσφέρει στους μαθητές  , όσον το δυνατόν μια εποικοδομητική και ευχάριστη σχολική χρονιά, αλλά και να προβαίνει στην κάλυψη των  αναγκών του σχολείου σε υλικοτεχνική υποδομή, διεκδικώντας πάντα το  καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στέλνοντας ,μάλιστα , μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες , ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , δήλωσε  χαρακτηριστικά  «Είναι χρέος όλων μας,  των γονέων, των εκπαιδευτικών, της πολιτείας, της  κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε υποδομές, για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας»
Ζάκυνθος Καιρός