ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΚΕΟΣΟΕ: Κρασιά στο «κόκκινο» – Προβλήματα από το προειδοποιητικό μήνυμα υγείας

Κανένα «προειδοποιητικό μήνυμα για την υγεία στις ετικέτες κρασιών» υποστηρίζει η Copa Cogeca

Η ιρλανδική ρυθμιστική πρωτοβουλία για την επιβολή μηνυμάτων για τους κινδύνους για την υγεία στις φιάλες των αλκοολούχων ποτών κινητοποιεί όσο και ανησυχεί τον ευρωπαϊκό αμπελοοινικό τομέα.

Όπως επισημαίνει η ΚΕΟΣΟΕ σε σχετική ανάρτησή της, η ιρλανδική πρόταση να επισημαίνονται όλες οι φιάλες αλκοολούχων ποτών με μηνύματα υγείας («η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί ηπατική νόσο» και «υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ αλκοόλ και θανατηφόρων καρκίνων») ανησυχεί πολλούς στον τομέα οίνου στην Ευρώπη.

«Η ιρλανδική επισήμανση είναι προβληματική. Δεν θέλουμε να υπάρχει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την υγεία στις ετικέτες των κρασιών», τονίζει ο Luca Rigotti, πρόεδρος της ομάδας εργασίας «Οίνος» της Copa Cogeca (Επιτροπή Επαγγελματικών Γεωργικών Οργανώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Γενική Επιτροπή Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ).

Σε συναντήσεις του στην εμπορική έκθεση ProWein (19-21 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ), ο αμπελουργός του Trentino υποστήριξε ένα σύστημα πληροφόρησης των καταναλωτών με δύο βήματα για πληροφορίες διατροφής και υγείας: στην φυσική και στην άυλη ετικέτα στο διαδίκτυο. «Πρέπει να εξισορροπήσουμε την προστασία της υγείας και την κοινωνικοοικονομική βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών κρασιών», συνοψίζει.

-          Οι κίνδυνοι της εικόνας

Υποστηρίζοντας την εκπαίδευση των νεότερων γενεών να καταναλώνουν με μέτρο κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Luca Rigotti επισημαίνει τους κινδύνους της εικόνας, και επομένως του μάρκετινγκ, από τέτοια μηνύματα υγείας.

Ενώ τα κράτη μέλη συζητούν αυτόν τον φάκελο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Copa Cogeca επιθυμεί να συζητήσει αυτά τα θέματα με τις Βρυξέλλες: «Ελπίζουμε να βρούμε έναν τρόπο. Μια εικόνα προειδοποίησης για την υγεία δεν είναι κατάλληλη στην ετικέτα. Δεν έχω λύση, αλλά πρέπει να εμποδίσουμε ένα άλλο κράτος να εφαρμόσει τέτοιους κανόνες», υποστηρίζει ο Luca Riggoti.

Επίσης επισημαίνει ότι αυτές οι συζητήσεις για προειδοποιητικά μηνύματα για την υγεία γίνονται εν μέσω οικονομικών δυσκολιών για τον ευρωπαϊκό αμπελώνα.

-          Κρασιά στο κόκκινο

«Το θέμα είναι το ίδιο παντού στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι η πώληση ερυθρών κρασιών. Η καταναλωτική τάση προτιμά τα λευκά και αφρώδη κρασιά», τονίζει ο Luca Rigotti.

Ενώ οι συζητήσεις για τις εκριζώσεις λόγω ασθενειών και απόσταξης κρίσης είναι πολύ προχωρημένες στη Γαλλία, αυτά τα θέματα εξακολουθούν να αναδύονται στον υπόλοιπο αμπελώνα της ΕΕ: «Στην Ιταλία, δεν μιλάμε για εκριζώσεις μέχρι στιγμής. Η απόσταξη μπορεί να απαιτηθεί από ορισμένες περιοχές», επισημαίνει ο Luca Rigotti. Οι κίνδυνοι είναι κοινοί, αλλά οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές.

Πηγή:in.gr

 

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Blog Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις σε blog.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω