Την είδηση της επίθεσης κατά του γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη από έλληνες διαδηλωτές αναμεταδίδουν απο το πρωί τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

 Το Der Spiegel, η Sueddeutche Zeitung, η Stuttgarter-Zeitung, ο Der Tagesspiegel και η Frankfurter Allgemeine αναφέρθηκαν εκτενώς στα επεισόδια, ενώ λεπτομερή ανταπόκριση είχε και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Η αστυνομία προσπάθησε να τον προστατεύσει νωρίτερα από οργισμένους διαδηλωτές: Θυμωμένοι Έλληνες στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκαν στον γερμανό πρόξενο Χέλσερ-Όμπερμαϊερ, πετώντας του μπουκάλια νερού» γράφει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Έξω από τις εγκαταστάσεις συγκεντρώθηκαν περίπου 250 διαδηλωτές, γράφει το κείμενο. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Μαζί να ρίξουμε τους Ναζί». Λίγο αργότερα, μερικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο, αναφέρει το πρακτορείο.

Η Ανέτε Γκροθ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να «πληρώσουν την κρίση» οι έλληνες εργαζόμενοι, αλλά «οι πλούσιοι»

«Στην Ελλάδα, η Γερμανία, παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές, συχνά κατηγορείται για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που η χώρα πρέπει να λάβει, προκειμένου να της δοθεί οικονομική βοήθεια» γράφει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενο στους χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους στη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα. 

Η Stuttgarter-Zeitung σε δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα, αναφέρει τα επεισόδια τονίζοντας ότι οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στην ελληνό-γερμανική συνάντηση, καθώς και ότι εκσφενδόνισαν καφέ εναντίον γερμανού διπλωμάτη.

Ο Der Tagesspiegel επισημαίνει ότι οργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε γερμανική αποστολή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι πέταξαν εναντίον των Γερμανών, καφέ και νερό.

Προσθέτει ακόμη ότι οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι εισέβαλλαν στο ελληνό-γερμανικό συνέδριο και ότι σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε γερμανό διπλωμάτη.

Τονίζεται δε στο δημοσίευμα, ότι οι διαδηλωτές αντιδρούν κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.
πηγή tanea.gr