Νέο γύρο κινητοποιήσεων, με στάσεις εργασίας και καταλήψεις σε υπηρεσίες δήμων, ξεκινά από τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε γενικευμένες καταλήψεις όλων των κτηρίων και των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε την τελευταία ημέρα που πρέπει να χορηγηθούν τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου.

Παράλληλα στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα, έκτακτη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για το γενικότερο σχέδιο της διαθεσιμότητας.

Για την Τρίτη έχει προγραμματισθεί τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.


πηγή news247.gr