Η Τουρκία σκοπεύει να διατηρήσει το πολεμικό κλίμα σ΄ όλη την ελληνική επικράτεια, όχι μόνο με το προσφυγικό αλλά και με κινήσεις στρατιωτικής ισχύος. Από τις 10 μέχρι και τις 20 Μαρτίου, 11 τουρκικά υποβρύχια θα πάρουν θέσεις σε περιοχές που ξεκινούν από τα Δαρδανέλια, διασχίζουν όλο το Αιγαίο φθάνοντας και “κυκλώνοντας” την Κρήτη και καταλήγουν στο Ιόνιο Πέλαγος μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου!

 Η Τουρκία έχει εκδώσει ήδη σχετικές αναγγελίες προκαλώντας προβληματισμό στην Αθήνα για τις προθέσεις της! Ο υποβρύχιος αποκλεισμός του Αιγαίου αλλά και η παρουσία τουρκικών υποβρυχίων ακόμη και στο Ιόνιο, έχει να συμβεί από το 2006.

Πηγή: Militaire News
 
 
 

Κανείς δεν περίμενε ότι η Τουρκία θα εγκατέλειπε τις προκλήσεις της σε στρατιωτικό επίπεδο επειδή είναι απασχολημένη με το πως θα “αξιοποιήσει” τα εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών που έχει στο έδαφος της, εναντίον της Ελλάδας.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, αναμένεται λοιπόν αν όχι με αγωνία πάντως σίγουρα με προβληματισμό από τους επιτελείς των ΕΔ. Ο Μάρτιος έχει υπάρξει κι άλλη φορά στο παρελθόν “καυτός” μήνας.