• Κλειστά τα ΚΑΠΗ / Κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις /Δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές / Ακυρώνονται τα συνέδρια / Η εφαρμογή των μέτρων ισχύει απο τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Επτά νέα κρούσματα του κορωναϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακή, 08/03/2020, μετά τη δεύτερη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μέσα σε δύο ημέρες . Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια ανέρχεται σε 73.
Να σημειώσουμε ότι, τα 6 από αυτά τα νέα κρούσματα, όπως ανέφερε, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων:
Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά για τέσσερις εβδομάδες.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες.
Δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ακυρώνονται τα συνέδρια για τέσσερις εβδομάδες..
Σχετικά με τα τα σχολεία
Δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους.
Για τα επτά νέα κρούσματα
Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε επτά νέα κρούσματα του κοροναϊού, σημειώνοντας ότι τα έξι από αυτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα.
Για το νεο κρούσμα που δεν συνδέεται με ήδη διαγνωσμένους ασθενείς, πραγματοποιείται ιχνηλάτηση, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.
 photo:protothema.gr