ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με ανοιξιάτικο καιρό με υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κλείσει η εβδομάδα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη ο  «Ωμέγα» εμποδιστής φέρνει την Άνοιξη στη χώρα μας», με τον μετεωρολόγο του Open TV,  να παραθέτει χάρτες, εξηγώντας πώς θα κυλήσει η εβδομάδα μέχρι την Κυριακή, ενώ αναφέρεται και στις βροχές θα προκύψουν στη χώρα από τη Δευτέρα.


 
 
Ο καιρός σήμερα αναμένεται να είναι ηλιόλουστος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.  Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
 
Οι Αλκυονίδες ημέρες του Φεβρουαρίου θυμίζουν Απρίλη μήνα, με θερμοκρασίες που αναμένεται να «σκαρφαλώσουν» έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Έως τις 8 του μηνός, ημέρα Δευτέρα, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στα ύψη, από ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες που έχουν καλύψει τη Μεσόγειο, την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία.
 
Για σήμερα Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια. Τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε και λίγες αραιές συννεφιές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
 
Το Σαββατοκύριακο αναμένουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές τιμές.
 
 
 
Σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου, τις επόμενες ημέρες η μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη Μεσόγειο αναμένεται να ενταθεί, με κορύφωση την Κυριακή. Έτσι στη χώρα μας αναμένεται να επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο, με μέγιστες τιμές που από σήμερα έως και τη Δευτέρα  θα φτάσουν σε πολλές περιοχές τους 20-22 βαθμούς, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να φτάσουν στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
 
Στον προγνωστικό χάρτη  που ακολουθεί απεικονίζονται με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμές αέριες μάζες και με μπλε αποχρώσεις οι ψυχρές
.
Heat_FEB04



 
Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα ο καιρός από εβδομάδα αναμένεται να είναι βροχερός, με αλλαγή της θερμοκρασίας.