ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το μόνο που ζητά ο 32χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, είναι να μεγάλώσει η ενός έτους Λυδία και με τις δύο οικογένειες, τόσο με τη δική του, όσο και με αυτήν της Καρολάιν, όπως είπε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Να είναι καλά το παιδί και να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που θα συναποτελείται από τις δύο οικογένειες, τόσο της δικής του όσο και της Καρολάιν και όχι σε κάποιο ίδρυμα». Αυτή είναι η επιθυμία του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το παιδί του, σύμφωνα με όσα δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο συνήγορος του καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, Βασίλης Σπύρου.
Ο κ. Σπύρου επισκέφθηκε την ΓΑΔΑ το πρωί και ενημέρωσε τον κατηγορούμενο για τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Ανηλίκων για τη μικρή Λυδία.
Όπως είπε ο συνήγορος του Αναγνωστόπουλου, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να είναι καλά το παιδί και να μην καταλήξει σε κάποιο ίδρυμα, αλλά να μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, που θα συναποτελείται από τις δύο οικογένειες – τους γονείς του ιδίου και της άτυχης Καρολάιν.
Επίσης, ο κ. Σπύρου μαζί με τον κατηγορούμενο μίλησαν για την απολογία του, προκειμένου να συνταχθεί απολογητικό υπόμνημα, το οποίο θα δοθεί στον ανακριτή – αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει την Τρίτη καθώς, όπως είπε, δεν έχει λάβει στα χέρια του το αντίγραφο της έκθεσης από τα συμπεράσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για την εξέταση στα ψηφιακά πειστήρια που «έκαψαν» τον πιλότο.
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, που διώκεται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στις 10 το πρωί και παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κρατείται μόνος σε κελί στον 7ο όροφο και βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Ο 32χρονος δήλωσε μετανιωμένος στην προανακριτκή απολογία για τις πράξεις του και ζήτησε συγγνώμη ακόμη και από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, στους οποίους τόσες μέρες έλεγε ψέματα και έπαιζε θέατρο γιατί, όπως είπε, δεν ήθελε να πάει φυλακή και να μείνει μόνο του το παιδί του.
Οι συνήγοροί του, πάντως, δεν θα ζητήσουν ψυχιατρική εξέταση για τον δράστη.
Σε μεγάλο μέρος της απολογίας του, ο πιλότος αναφέρεται στα προβλήματα που είχε στον γάμο του και στις συγκρούσεις του με την 20χρονη Καρολάιν. Εν πολλοίς, ρίχνει την ευθύνη στην άτυχη κοπέλα και μιλάει για επιθετική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της, κυρίως μετά τη γέννηση του παιδιού τους.
Επίσης, περιέγραψε με λεπτομέρειες, όχι μόνο τη δολοφονία, αλλά και τη σκηνοθεσία της ληστείας. Όπως είπε, με τα γάντια της μοτοσικλέτας του, αφαίρεσε την κάρτα μνήμης στο σαλόνι της μεζονέτας, ενώ εξήγησε πώς ξήλωσε το παράθυρο στο υπόγειο απ’ όπου μπήκαν οι υποτιθέμενοι ληστές, αλλά και ότι έκρυψε τα κοσμήματα της Καρολάιν, αρχικά μέσα στο ντεπόζιτο της μοτοσικλέτας που βρισκόταν στο γκαράζ του σπιτιού του, ενώ σε δεύτερο χρόνο τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων για να φανεί ότι δήθεν τα έκλεψαν οι ληστές, όπως και τα 10.000 ευρώ μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι που, όπως προέκυψε, δεν υπήρχαν ποτέ μέσα στο σπίτι.
Πηγή:in.gr