ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ένας 26χρονος υπάλληλος σε Δ.Ο.Υ. Αθηνών, απειλούσε και εκβίαζε 44χρονο Αθηναίο δικηγόρο, έχοντας αναρτήσει σε ενημερωτικό ιστολόγιο τα φορολογικά του στοιχεία.

Μια άκρως περίεργη υπόθεση εξιχνιάστηκε από την υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  και πλέον μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος 26χρονου υπαλλήλου, ο νεαρός κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή καθώς και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Όλα ξεκίνησαν  την Τρίτη, όταν  ο 44χρονος ημεδαπός δικηγόρος κατήγγειλε στην Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε forum ενημερωτικού ιστολογίου είχε αναρτηθεί σχόλιο με τα φορολογικά του στοιχεία.

Επιπλέον άγνωστα άτομα, μέσω επιστολής, τον απειλούσαν εκβιαστικά να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ για να μην προχωρήσουν και σε άλλες δημοσιοποιήσεις προσωπικών του δεδομένων.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας τέθηκε άμεσα υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική Διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια κατόπιν εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας και κατάλληλης ψηφιακής ανάλυσης προέκυψε ο κάτοχος της επίμαχης τηλεφωνικής σύνδεσης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μαζί με Εισαγγελικό Λειτουργό, μετέβησαν χθες στην οικία του 26χρονου, όπου παρουσία του πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα και κατάσχεσαν ένα  φορητό υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Επίσης διενεργήθηκε έρευνα και στο χώρο εργασίας του. Από την προανάκριση τακτοποιήθηκε ότι η επίμαχη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε από τον 26χρονο υπάλληλο της Δ.Ο.Υ., ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης αυτόφωρης διαδικασίας.
πηγή πρώτο θέμα