ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο 35χρονος ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛΑΣ επειδή κατείχε φορολογικά δεδομένα περισσοτέρων από εννέα εκατ. πολιτών, φαίνεται πως κατονόμασε υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών ως τροφοδότη του.

Ο 35χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης εταιρείας μάρκετινγκ υποστήριξε πως ήταν ο τελικός παραλήπτης των αρχείων αυτών, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ ισχυρίστηκε ακόμα πως ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών τον πλησίασε μέσω κοινού γνωστού για να επεξεργαστεί τα αρχεία και στη συνέχεια να βρει υποψήφιους αγοραστές τους.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, τα περισσότερα από τα αρχεία έχουν ληφθεί από το σύστημα Taxis, αλλά από υπολογιστές οι οποίοι δεν ήταν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, απλώς είχαν αποθηκευμένα τα αρχεία.

Αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας κάνουν λόγο για οργανωμένο κύκλωμα δημοσίων υπάλληλων που επί σειρά ετών "έκλεβαν" τα δεδομένα του Δημοσίου με σκοπό να τα εμπορευτούν στη συνέχεια σε εταιρείες μάρκετινγκ και διαφημιστικές εταιρείες.

Ανάλογα με τον όγκο των πληροφοριών ένα «μπουκέτο» με τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των υποψήφιων πελατών πωλείται στη μαύρη αγορά των διαφημιστικών εταιρειών από 50.000 έως 100.000 ευρώ.
πηγή news247.gr