ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το βλέμμα της αστυνομίας είναι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζήτησε από την ηγεσία της Αστυνομίας να τηρηθεί η νομιμότητα και σε καμία περίπτωση να μην επαναληφθούν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης εικόνες όπως οι περυσινές, όπου αποδοκιμάστηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο τότε υπουργός Άμυνας.

 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσαν ότι από την Παρασκευή - οπότε θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη πολιτικοί και άλλοι επίσημοι λόγω του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Δημητρίου - μέχρι και την Κυριακή θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, καθώς οι δυνάμεις της Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν φτάσει τόσο από την Αθήνα, όσο και από γειτονικούς νομούς.
Γύρω από την εξέδρα θα στηθούν κιγκλιδώματα, ενώ η Αστυνομία θα κάνει και προελέγχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθηθεί το σχέδιο που εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και έτσι θεατές θα υπάρχουν μόνον δυτικά από την εξέδρα των επισήμων και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτήν.

 

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας την Κυριακή, ενώ η προσέγγιση στην εξέδρα των επισήμων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.

Επίσης θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου που περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους που θα γίνουν παρελάσεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίσει από τις 10.00, ενώ από τις 6.00 το πρωί θα απαγορεύεται σε αυτούς τους δρόμους η στάση και η στάθμευση οχημάτων