Εφοριακοί και σύζυγοί τους φαίρονται να έχουν βγάλει σημαντικά ποσά με εμβάσματα στο εξωτερικό κατά την περίοδο 2009-2010, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στο πόθεν έσχες τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, αυτό προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων στο πλαίσιο συνεργασίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρ. Πεπόνη με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις έρευνες φαίνεται ότι στελέχη εφοριών αλλά και του ΣΔΟΕ έστελναν σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει ως τώρα 33 προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές από διάφορα κέντρα έστειλαν σε τράπεζες κυρίως της Κύπρου εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ με το μεγαλύτερο ποσό που έχει εντοπισθεί από την έρευνα να αφορά ποσό 550.000 ευρώ.

Ηδη οι αρμόδιες αρχές έχουν στείλει τα στοιχεία και τα ονόματα στον εισαγελέα Εφετών και ζητούν τις περαιτέρω ενέργειές του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πάνω από 4.000 εφοριακοί βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Σειρά θα πάρουν και οι υπάλληλοι πολεοδομιών το αμέσως επόμενο διάστημα που υπάγονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φτάνουν τους 3.500.