ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων, ΑμΕΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Κλειστή για αρκετή ώρα παρέμεινε η Αριστοτέλους.

Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς, με μια καθαρά συμβολική κίνηση, κατέθεσαν τα τεχνητά τους μέλη στον μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (IDA) πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα χωρίς να λάβει τις δεσμεύσεις που επιθυμούσε.

Πορεία και στην Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους για νέο κανονισμό παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ και για τις περικοπές στη δημόσια υγεία, στους μισθούς, στις συντάξεις και στα επιδόματα, πραγματοποίησαν το πρωί άτομα με αναπηρίες (Σ.Ε.Α.ΑΝ) και στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και την Ε.Ε. χαρακτήρισαν "προσχηματική" και για "λόγους τακτικής" την εξαγγελία για την εξαίρεση των αναπήρων από τις περικοπές και ζήτησαν να μην υπάρξει καμιά πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα", να γίνει πάγωμα δανείων και να δοθούν επιπλέον παροχές προς ΑΜΕΑ, ενώ κατήγγειλαν ως συμβιβασμένες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) των αναπήρων.

Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και είχε και επετειακό χαρακτήρα για το πογκρόμ που υπέστησαν χιλιάδες ανάπηροι από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, το Νοέμβριο του 1943.