ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δεύτερη ημέρα σήμερα, Τρίτη, της «ηλεκτρονικής» ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το κεντρικό δίκτυο διαχείρισης του συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών του Ιδρύματος να βρίσκεται υπό κατάληψη από ολιγομελή ομάδα φοιτητών που αντιδρά στον νέο Νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ.Η ψηφοφορία, βέβαια, συνεχίζεται κανονικά, καθώς έχει προβλεφθεί να δοθούν νέοι κωδικοί εισόδου στο σύστημα για όσους καθηγητές δεν μπορούν τα χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές του γραφείου τους.


Επίσης, τα μέλη ΔΕΠ με την παράταση που δόθηκε έως τις 6 την Τρίτη το απόγευμα, και που πιθανότατα θα ανανεωθεί, συνεχίζουν την ψηφοφορία απ´όπου και αν βρίσκονται.


Η εφορευτική επιτροπή στο Ίδρυμα είναι αρμόδια για κάθε ερώτημα και βοήθεια σχετικά με την ψηφοφορία.


Οξύτατη είναι ωστόσο η αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας του πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικά των εκατοντάδων εκλεκτόρων που επιθυμούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου.


Το Δίκτυο του πανεπιστημίου είναι «κατεβασμένο», η επικοινωνία με τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και τους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται αδύνατη, ενώ και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις όλων των μελών του πανεπιστημίου παραμένουν ανενεργές.


«Το μόνο που παρεμποδίζεται από την κατάληψη ουσιαστικά δεν είναι η ψηφοφορία, αλλά το ερευνητικό και το εκπαιδευτικό έργο των συναδέλφων από την κατάληψη ολιγάριθμης ομάδας φοιτητών και νεαρών ατόμων, με την "συμπαράσταση" ολιγάριθμης επίσης ομάδας διδασκόντων» δήλωσε νωρίτερα η υποψήφια για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Ευγενία Μπουρνόβα.


«Απομένει πλέον στην πανεπιστημιακή κοινότητα να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ενέργειες και στις πρυτανικές αρχές να αναζητήσουν και να αποδώσουν τις ευθύνες σε εκείνους που πρωτοστατούν σε μία ακόμη έκνομη ενέργεια, εις βάρος του Πανεπιστημίου Αθηνών» καταλήγει η κυρία Μπουρνόβα.


πηγή tovima.gr