ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος βρίσκεται σε κίνδυνο

Και τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο έχει πλήξει η κλιματική αλλαγή, με επιστήμονες και ειδικούς να προειδοποιούν ότι απαιτούνται δραστικά μέτρα για τη διάσωσή του.

 Αποστολή που στηρίχθηκε από τον ΟΗΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο σύστημα κοραλλιογενών υφάλων στον κόσμο θα πρέπει να τοποθετηθεί στον κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται σε κίνδυνο.

 Η πολυαναμενόμενη έκθεση, που στηρίχθηκε στα ευρήματα ομάδας επιστημόνων, στο πλαίσιο δεκαήμερης αποστολής τον Μάρτιο, επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή δημουργεί σοβαρές προκλήσεις. Η πρόοδος για τη μείωση της ρύπανσης που μπαίνει στα νερά του υφάλου από τη γεωργία και τη βόσκηση κρίθηκε πολύ αργή και χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις για την επίτευξη των στόχων.

 Η έκθεση δημοσιεύτηκε με εξάμηνη καθυστέρηση και περιλαμβάνει 10 συστάσεις προτεραιότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άκρως επειγόντως.

 Η εφαρμογή των συστάσεων, υποστηρίζουν οι συντάκτες, θα μπορούσε να βελτιώσει δραστικά την ικανότητα της Αυστραλίας να διασφαλίσει και να προωθήσει τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της εξαιρετικής παγκόσμιας αξίας για τις μελλοντικές γενιές.

Σε αμφισβήτηση τίθεται και η επάρκεια του κεντρικού σχεδίου της αυστραλιανής κυβέρνησης για τον περιορισμό των εκπομπών του θερμοκηπίου. Οι ειδικοί θεωρούν ότι θα πρέπει να ληφθούν ενισχυτικά μέτρα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους για να περιοριστεί η παγκόσμια μέση αύξηση της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

 Στην έκθεση γίνονται και επίσημες συστάσεις απευθείας στην επιτροπή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί το α’ εξάμηνο του επόμενου έτους.

πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Αρχείο Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την προηγούμενή μας εφημερίδα, με όλα τα άρθρα και το υλικό που έχουμε ανεβάσει από το 2012 που ξεκινήσαμε την έκδοσή της.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω