ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

TikTok: To FBI «ανησυχεί» για κινεζικές παρεμβάσεις

Το Πεκίνο θα μπορούσε να συλλέγει δεδομένα για τους Αμερικανούς και να τους επηρεάζει μέσω του αλγορίθμου προτάσεων, λέει η υπηρεσία.

Το κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok εγείρει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε ο διευθυντής του FBI Κρις Ρέι, υποστηρίζοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δημοφιλή εφαρμογή για να επηρεάσει τους αμερικανούς χρήστες ή να ελέγχει τις συσκευές τους.

«Διατηρούμε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια σχετικά με το TikTok» δήλωσε ο Κρις Ρέι στην Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας του Κογκρέσου σε ακρόαση για τις παγκόσμιες απειλές.

Μεταξύ των κινδύνων είναι «η πιθανότητα ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να ελέγξει τη συλλογή δεδομένων για εκατομμύρια χρήστες ή να παρέμβει στον αλγόριθμο συστάσεων, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες επιρροής» είπε ο επικεφαλής του FBI σύμφωνα με το Reuters.

Το Πεκίνο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει τη εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική ByteDance, για να «ελέγχει το λογισμικό εκατομμυρίων συσκευών» και να τις «παραβιάσει», υποστήριξε.

Η ByteDance υποστήριξε ότι δεν αποθηκεύει δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ στην Κίνα, όπου ο νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποχρεώνει τις εταιρείες να παραδίδουν εσωτερικές πληροφορίες.

Ο Ρέι είπε ότι ο ίδιος ο νόμος είναι «επαρκής λόγος για σοβαρή ανησυχία».

Σύμφωνα με τους New York Times, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ξεκινήσει συνομιλίες με την ByteDance και θα επιτρέπει τη λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ μόνο με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας,

«Όπως κατέστησε σαφές ο διευθυντής Ρέι, η συμβολή του FBI θεωρείται μέρος των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεών μας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ» δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok. «Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτών των εμπιστευτικών συζητήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ικανοποιήσουμε πλήρως όλες τις εύλογες ανησυχίες των αρχών των ΗΠΑ».

Πρόσφατα, έκθεση του Forbes αμφισβήτησε ότι τα δεδομένα των Αμερικανών είναι ασφαλή στο TikTik.

Ανέφερε για παράδειγμα ότι η ByteDance σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να παρακολουθεί τις μετακινήσεις πολιτών των ΗΠΑ.

Το TikTok διέψευσε το δημοσίευμα.

 

Πηγή:in.gr

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Αρχείο Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την προηγούμενή μας εφημερίδα, με όλα τα άρθρα και το υλικό που έχουμε ανεβάσει από το 2012 που ξεκινήσαμε την έκδοσή της.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω