ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Τεχνητή νοημοσύνη της Meta κατατρόπωσε τους ανθρώπους σε παιχνίδι στρατηγικής

Το επιτραπέζιο παιχνίδι Diplomacy απαιτεί όχι μόνο στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και προφορικές διαπραγματεύσεις με τους αντιπάλους.

Μετά το σκάκι και το γκο, η μηχανή κερδίζει τον άνθρωπο σε ένα ακόμα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Τεχνητή νοημοσύνη της Meta Platforms επικράτησε των ανθρώπινων παικτών στο Diplomacy, ένα παιχνίδι που απαιτεί όχι μόνο στρατηγικό σχεδιασμό αλλά και προφορικές διαπραγματεύσεις με τους αντιπάλους.

Το σύστημα, με την ονομασία Cicero (Κικέρων), παρουσιάζεται στο κορυφαίο περιοδικό Science από ερευνητές του τμήματος Meta Fundamental AI Research (FAIR) και κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων όπως το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ.

Σε αντίθεση με το σκάκι ή άλλα παιχνίδια στρατηγικής, το Diplomacy απαιτεί προϋποθέτουν ικανότητα διαπραγμάτευσης, συνεργασία, πολυεπίπεδο ανταγωνισμό με πάνω από έναν παίκτη ταυτόχρονα αλλά και μπλόφες, κάτι που θεωρείται πιο δύσκολο για τις μηχανές.

Η τεχνητή νοημοσύνη βασίζεται σε δύο υποσυστήματα, ένα για διαλόγους σε φυσική γλώσσα και ένα για στρατηγικό συλλογισμό.

Χάρη στους νέους αλγόριθμους μάθησης στους οποίους βασίστηκε, μπορεί να αναλύει τους στόχους, τις πεποιθήσεις και τις προθέσεις των επτά συμπαικτών με βάση τις κινήσεις τους πάνω στον χάρτη του παιγνιδιού.

Στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία για να χαράξει στρατηγικό σχέδιο δράσης που λαμβάνει υπόψη τα ποικίλα και συχνά αντικρουόμενα συμφέροντα για να προτείνει έναν συντονισμό με βάση το αμοιβαίο όφελος.

Παίζοντας ανώνυμα απέναντι σε ανθρώπους σε 40 online αναμετρήσεις μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίο, το Cicero πέτυχε κατά μέσο όρο υπερδιπλάσιο σκορ (25,8%) σε σχέση με τους ανθρώπους (12,4%).

Το εντυπωσιακό ήταν ότι κανείς από τους 82 αντιπάλους του δεν κατάλαβε ότι έπαιζε απέναντι σε υπολογιστή και όχι άνθρωπο.

Πηγή:in.gr

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Αρχείο Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την προηγούμενή μας εφημερίδα, με όλα τα άρθρα και το υλικό που έχουμε ανεβάσει από το 2012 που ξεκινήσαμε την έκδοσή της.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω