ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


H Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λίλυ Μπουζιάνου μιλά στο IonianRadio.grγια τη κλειστή μέχρι τον Οκτώβριο Αλεξάνδρου Ρώμα : «Θέλουμε ευταξία και όχι καταλήψεις πεζοδρομίων … Πόσο νόμιμο είναι αυτό; Δεν θέλουμε μπάχαλο»   και ακόμη, δηλώνει «"Τρίβει” η Φωσκόλου»

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)
 
Η πραγματικότητα είναι ότι ζήτησε η δημοτική αρχή από τη αστυνομία μία απόφαση για να κλείσει η Αλεξάνδρου Ρώμα, με τη δικαιολογία εργασιών. Ζητά να φύγουν τα πακτωμένα παγκάκια και ότι άλλο σταθερό είναι στο δρόμο.
Βγήκε απόφαση από την αστυνομική δ/νση και αναφέρει για το κλείσιμο του δρόμου μέχρι 31/10/2019 λόγω εργασιών και ότι θα υπάρχουν κυρώσεις σε όποιον δε συμμορφωθεί. Όμως δεν αναφέρεται κυκλοφοριακή ρύθμιση για τους άλλους δρόμους, δεν αναφέρεται σε θέσεις πάρκινγκ αλλά ούτε και στα πακτωμένα αντικείμενα επί του δρόμου.
Έχουν δώσει ώρες τροφοδοσίας 7-10 το πρωί, που εξυπηρετεί τα καταστήματα εστίασης. Υπάρχει πρόβλημα. Τα καταστήματα που περιμένουν εμπορεύματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Δεν υπάρχει μία μέριμνα στην απόφαση για τους κατοίκους.
Επιθυμούμε και το έχουμε πει πολλές φορές ότι και εμείς οι ίδιοι πρέπει να σεβαστούμε και να μη βάζουμε μέσα τα οχήματα μας. Σήμερα τα μηχανάκια πήγαιναν πάνω κάτω και δεν ήταν μόνο από επισκέπτες αλλά και από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλεξάνδρου Ρώμα. Μάλιστα φωτογράφισα συγκεκριμένα μηχανάκια και όταν με είδαν τα μάζεψαν… σήμερα όμως πάλι ήταν παρκαρισμένα
Ετοιμάζουμε ένα έκτακτο συμβούλιο… ποια η μέριμνα όταν τα μηχανάκια κυκλοφορούν ελεύθερα;
 
Όφειλαν  να είχαν προχωρήσει τη κυκλοφοριακή μελέτη και να είχε γίνει μία σωστή πεζοδρόμηση.
Έχω κατηγορηθεί ότι δεν αφήνω να δίνουν κλήσεις… Πρέπει όμως να έχουμε φιλότιμο… να μας γίνει συνείδηση.  Η Φωσκόλου διαλύεται, τρίβει η καινούργια οδός … Στη Τερτσέτη αυθαίρετα κάποιος την είχε κλείσει με κόκκινη κορδέλα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε κλείσει σχεδόν  το δρόμο. Τράβηξα τραπέζι να περάσω και μου είπαν ότι είναι πεζόδρομος για να τους απαντήσω ότι δεν είναι τραπεζοδρομος. Δεν κλείνουμε για να γεμίζουμε τραπέζια, ας βάλουν μία σειρά τραπέζια
Ο Εμπορικός σύλλογος και εγώ προσωπικά θέλουμε  να κινείται ο κόσμος με ασφάλεια , να υπάρχει ευταξία. Η πρόταση μας να κλείνει μόνο το απόγευμα δεν έχει εισακουστεί. Όπου υπάρχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχουν τραπέζια στο δρόμο… αυτό πως μπορεί να μαζευτεί;
Τι άλλο να προτείνουμε; Μπάχαλο; Όχι μπάχαλο δεν το θέλουμε.
Ζητάω από το κόσμος να σεβαστεί τουλάχιστον το απόγευμα να μην κινεί μηχανάκια, να υπάρχει λογική σκεύη στα τραπεζοκαθίσματα αλλά και στα εμπορεύματα  στην 21ης Μαΐου που δεν μπορεί κάποιος να περάσει, τα στενά να μην κλείνονται γιατί δεν είναι παρκινγκ και να υπάρχει διέλευση, διέξοδος.
 
 
Ζάκυνθος Καιρός