ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


- «Το Υπουργείο Τουρισμού κατευθύνεται προς την σωστή λύση του προβλήματος …»
- «Ωστόσο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα παραμείνει κλειστό, μη επισκέψιμο. Καλούμε, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Τουρισμού, τον Βουλευτή Ζακύνθου, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ζακύνθου να πάρουν θέση επί του θέματος και να προτείνουν άμεση λύση καθώς υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων για το νησί».

Άρθρο γνώμης κ. Χρήστου Ξένου (Καπετάνιου) για το "Ναυάγιο"


Το «Ναυάγιο» είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της Ζακύνθου καθώς και ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ελλάδας. Για την ακρίβεια είναι το δεύτερο πιο πολυφωτογραφημένο ελληνικό αξιοθέατο μετά την Ακρόπολη.
Ωστόσο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα παραμείνει κλειστό, μη επισκέψιμο. Καλούμε, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Τουρισμού, τον Βουλευτή Ζακύνθου, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ζακύνθου να πάρουν θέση επί του θέματος και να προτείνουν άμεση λύση καθώς υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων για το νησί. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι χιλιάδες Κορεάτες και Κινέζοι έρχονταν στη Ζάκυνθο, όλο τον χρόνο, μόνο και μόνο για να επισκεφθούν το «Ναυάγιο» με αφορμή κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στο αξιοθέατο και προβλήθηκε στις χώρες τους. Συνάμα, εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν επισκεφθεί το διάσημο «Ναυάγιο» που το αναγνωρίζουν ως το σήμα κατατεθέν της Ζακύνθου και της Ελλάδας.
Δεν μας ενδιαφέρει «τι φταίει». Απαιτούμε ΛΥΣΗ για να είναι το «Ναυάγιο» ανοιχτό και επισκέψιμο. Κάποια παραίτηση θα ήταν ένδειξη ευθύνης και ευθιξίας.
Το Υπουργείο Τουρισμού κατευθύνεται προς την σωστή λύση του προβλήματος, να σταματήσει, δηλαδή, να υπάρχει αυτή η τριτοκοσμική εικόνα στον περιβάλλοντα χώρο του «Ναυαγίου», η οποία προσβάλλει τη Ζάκυνθο και την Ελλάδα. Εμείς οι υπόλοιποι ας στοιχηθούμε από κοινού πίσω από την προτεινόμενη λύση του Υπουργείου με βασική προϋπόθεση να μην θιγεί η περιουσία κανενός συμπολίτη μας. Ακόμη, είναι βασικό να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση των Ζακυνθινών όταν θα επισκέπτονται το Ναυάγιο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία ως καταξιωμένοι θεσμοί με μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία, δεν χρειάζεται να παίζουν τον ρόλο του επιχειρηματία. Αρκεί η ενασχόλησή τους με την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως η συντήρηση των νεκροταφείων, κοινόχρηστες τουαλέτες σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, παιδικές χαρές κτλ.
                Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθεί η δημιουργία της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ), για χάρη της οποίας οι ξενοδόχοι αγόρασαν μετοχές προκειμένου να βοηθήσουν, αλλά αγνοείται η τύχη της (έργο της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προ εικοσαετίας). Ένα ακόμη τρανό παράδειγμα είναι ότι για να λυθεί το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων φθάσαμε στον Άρειο Πάγο όταν επί 20 χρόνια σχεδιάζαμε δίχως τέλος. Ευτυχώς για όλους μας παρενέβη το Υπουργείο και πιθανολογείται ότι σύντομα θα έχουμε το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων από αξιόλογους ιδιώτες.
 
Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν το κράτος αναθέτει σε σοβαρούς επιχειρηματίες ένα έργο (λόγου χάρη το Αεροδρόμιο Ζακύνθου και το «Ελευθέριος Βενιζέλος») η μετέπειτα λειτουργία είναι άψογη. Η ανάληψη, λοιπόν, του έργου του «Ναυαγίου» από καταξιωμένη εταιρεία θα απογειώσει τη φήμη του και κατ’ επέκταση τον τουρισμό της Ζακύνθου.