ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  Ο εκάστοτε παγγέλιος πριν δύο χιλιετίες  πίστευε πως οι γραφές των προφητών αποτελούσαν μία παρηγονή, εντούτοις εμφανίσθη ο παγγέραστος Ιησούς Χριστός με έναν πρωτοφανή τρόπο, αφού μεταξύ της μητέρας Του, της Υπεραγίας Θεοτόκου, δεν υπήρξε συνεύρεση μεταξύ ενός ανήρ, ως είθισται, και με αυτόν το τρόπο κονιορτοποίησε τις άρδην κυνικές απόψεις αρκετών παγανών. Ο καλπασμός του μεσούντος του βίου του φαίνεται αμυδρά, καθότι αδιαφόρησε πλήρως για τις ηδονές της εποχής, αφοσιωμένος στο στόχο Του. Ο ιός Του Θεού, ως αλώβητος, καίτοι επέστη αφόρητες πιέσεις, δεν αποτέλεσαν το πρόσχημα, ώστε να παραμελήσει το έργο Του, αφού αγρόν ηγόρασε για κάθε στυγνό διώχτη Του.
  Ως παρρησιαστής εξοβέλισε όσους προκαλούσαν «νόθευση» στην τότε κοινωνία, κηρύττοντας τις διδαχές Του, οι οποίες σήμερον αποτελούν μαθήματα ζωής, και ως άτομο αποτελεί άφθαστο πρότυπο παρό του ότι δεν ήτο απλά άνθρωπος, αλλά Θεάνθρωπος. Εν χορδαίς και οργάνοις Τον υποδέχονταν, ώστε είτε να θεραπεύσει αρρώστους, ήτοι άτομα με προβλήματα υγείας, είτε να θεραπεύσει ψυχές, αφού αυτές είναι αιώνιες. Μολονότι, οι ακόλουθοί Του δεν ήσαν άνθρωποι των γραμμάτων, αλλά επί παραδείγματι βοσκοί, κτηνοτρόφοι και ψαράδες κατάφερε να τους μεταλαμπαδεύσει αξίες οι οποίες τότε ήταν άγνωστες, ενώ σήμερα ουχί οι αισχρδοδιδάκτες, αλλά οι διδάσκαλοι των ηθών και των αξιών επιδιώκουν να μας τις διδάξουν.
  Σήμερον, μολονότι δεν έχουμε τη δυνατότητα ως ευήκοα ώτα να εισακούσουμε τη λαμπερή φωνή Του, μπορούμε να ακούσουμε τα θέσφατά Του από τους ιερείς μας στους οίκους Του, ήγουν στις Εκκλησίες, εκεί όπου το ποίμνιο μπορεί να λάβει το σώμα και το αίμα Του μέσω της Θείας Κοινωνίας. Οι κληρικοί διαβάζοντας και εξηγώντας συνάμα το Ευαγγέλιο εμφυσούν εμάς, τους αμαρτωλούς, με ευφροσύνη να κατανοούμε τη δοξασμένη στράτα Του.
  Αντιπαρερχόμενοι στους απατηλούς, θα παραβρεθούμε στις ακολουθίες των Εκκλησιών μας, εκεί όπου ο άνθρωπος συναντά και συνομιλεί με το Θείο Πνεύμα, εκεί όπου ασμένως θα λάβουμε συμβουλές για μία Χριστιανική ζωή μακριά από εμπαιγμούς και αταλάντευτους ναρκισσισμούς. Στους οίκους μας, ήτοι στις ενορίες μας, οι θεολόγοι θα ποδηγετήσουν το ποίμνιο γνωμοδοτώντας το σχετικά με θεολογικά ζητήματα που άπτονται της γεννήσεως του Θεανθρώπου, με απώτερο σκοπό νέοι και υπερήλικες να μάθουν για αυτό το παγκόσμιο γεγονός. Η γένεσις του Θεανθρώπου δεν είναι καθημερινή και δηλονότι αντικρίζουμε τα έτη να αλλάζουν, μετρώντας από τη γέννηση του Μεσσία, ήτοι αυτού που διέρρηξε τα ιμάτιά Του για απώτερους σκοπούς και ουχί για προσωπικά συμφέροντα, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας μας.
  Εν ενί λόγω, προσηκόντως οφείλουμε να παραστούμε στις Εκκλησίες και να προσκυνήσουμε Τον Ένα, Μοναδικό και Αληθινό Ιησού Χριστό, όστις δεν ενδιαφέρεται για ατελεύτητες δοξασίες και προσφορές, αλλά για μετάνοια, μία λέξη που τείνει να διαγραφεί από τα λεξικά μας παρό της άγνοιάς μας. Ο πολιτικός κλυδωνισμός και η καταρράκωσή μας απέχει παρασάγγας από ό,τι επιζητεί από ημάς ο Ιησούς Χριστός και γι΄ αυτό έστω και λίαν συντόμως οφείλουμε να λησμονήσουμε την ζοφερή καθημερινότητά μας. Συλλήβδην οι Χριστιανοί να μην στηλιτεύσουμε τον πλησίον μας, αλλά να του προσφέρουμε το υστέρημά μας, γιατί ο Χριστός είναι εν ζωή, ο Χριστός είναι ο πένης που δεν έχει λογαριασμό τραπέζης αλλά λογαριασμό ψυχής, είναι ο πολύτεκνος οικογενειάρχης που αδιάλειπτα εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες για να προσφέρει τα αναγκαία αγαθά στα τέκνα του, είναι ο καθηγητής της Θεολογίας που κηρύττει το έργο των Αγίων, είναι ο άστεγος που δεν έχει Ε9 αλλά ουδείς με ακίνητα τον δέχεται στον οίκο του. Ο Χριστός είναι ο αδελφός μας! Καλά Χριστούγεννα υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς!
 
Διονύσιος Σ. Δραγώνας
Φοιτητής Νομικής NUP,
Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ